Levemir inzulin

kmolli témája a 'Inzulinok' fórumban , 2006 November 5.

 1. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  na, ez meg a másik, a szövet.... mint informatikus amúgy azt mondom, hogy a peneket úgy kéne megcsinálni, hogy az mindig, minden körülmények között konzisztensen ugyanannyit adagoljon az 1 egységre. (ja ez is érdekes, nem mindegyik toll tud egy egységet kinyomni, van, ami csak cseppeket nyom ki, van, ami azt is már sugárban nyomja, látszik, hogy más mennyiség a kettő)
   
 2. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Na, sikerült két képet vadásznom a kiütéseimről... Érdemes kisebb nézetben nézni a képeket, úgy sokkal élesebb, jobban látszanak a részletek...

  Az második képen az a három karcolás a csúnya-bökős bokor kivágásakor keletkezett... :) Én túléltem, de a csúnya-bökős bokor nem!:D
   

  Csatolt fájlok:

 3. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Hát az a jobb oldali kép nagyon bááááááááá. Olyan, mint a pókcsípés.
   
 4. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Úgy tűnik, Mindenkit elijesztettem a fórumról a hasam látványával... :D:rohog::rohog::rohog:
   
 5. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Itt télleg mindenki eltűnte magát. :rohog::rohog::rohog:
   
 6. napocska

  napocska Őstag

  Azért tette fel Csigu a lovacskás képet biztos, hogy azzal meg visszacsalogasson bennünket :)
   
 7. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Hát persze! ;) Megbeszéltem az kismamalóval, hogy gyorsan szülje már meg a pacit, mert kezd lanyhulni a fórum...! :D:rohog:
   
 8. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Bár késve, de csak most van időm reagálni a szemet gyönyörködtető hasadra :D Nem lehet, hogy a tűre vagy allergiás, amivel a kanült beszúrod és ami a pennek is van? Én a Microfine 0.25x5mm-es verziójú tüvet használom, szerintem ez kisebb és vékonyabb, mint a 31G-s novos, próbáld meg, hátha...
   
 9. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Egy próbát megér... Ha minden igaz, pár darab MicroFine tűm van is itthon, de a méreteire nem emlékszem... Kipróbálom azt is. :cool:
   
 10. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  És inzulin váltáson nem gondolkodtál? Mit adsz, novorapidot?
   
 11. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Igen, gondolkodtam rajta, de nem csak gondolkodtam, hanem cselekedtem is... ;)
  Pumpában NovoRapid ment, pennel Levemirt és NovoRapidot adtam. Tegnap óta Levemir-Humalog duón vagyok, de a helyzet változatlan... Lassal a Levemirt is készülök lecserélni...
  Tűt is cseréltem a penen, MicroFine 29G és 31G tűjeim vannak, mellette még PenFine 31G (Ypsomed) tűket próbálok... De nem hinném, hogy a tűk anyagai lennének a ludasak... Sőt, leginkább ezt valószínűsítem a legkevésbé problémaokozónak!
   
 12. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Esetleg Fenistil cseppekkel nem próbálkoztál? Vagy Aerius?
   
 13. somcsika

  somcsika Aktív tag

  Húúúú Timi ez valóban nagyon durva. Ha egy-egy szúrás ilyet tud okozni akkor a maradék napi mennyiséget hova szúrod? És mi több, a másnapikat hova szúrod, mert azt gondolom, hogy ezek nem múlnak el egyik napról a másikra.
   
 14. Jandi

  Jandi Új tag

  Tegnap este kezdtem a Levemirt. Ma reggel 8,5-ös éhomivel ébredtem. Ez nem túl biztató!!! A V.-ről állok át, mert az semmit nem javitott és még nem is fogytam, talán 2 kilót, de lehet, hogy azt csak a hőségtől, és nem a hatásától.
  Tartok tőle, hogy ilyen értékeket szurkálás nélkül, csak a Merckforminnal is elérném. Csak nem merem kipróbálni.
  Egyszer már előfordult, hogy elfelejtettem beadni az előbbit, és a *reggeli utánim* mégis majdnem normális volt.
  ???????
   
 15. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Türelem, a pontos inzulinadag beállítása pár napot igénybe vehet (akár pár hetet is)! Az első 2-3 napból nagyjából arra lehet következtetni, hogy elég-e az inzulin, avagy kevés, és ennek megfelelően lehet (kell) változtatni a mennyiségeken (amennyiben erre szükség van, természetesen)!
  Mit jelent az, hogy a V.-ről állsz át? Minek a rövidítése?
   
 16. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Már visszatértem a pumpára. Így is vannak kiütések az inzulinozás helyén/körül, de "legalább csak egy"! Így 2 naponta muszáj kanült cserélnem, mert a harmadik napra nagyon eldurvul a helyzet!
   
 17. Jandi

  Jandi Új tag

  A V. elég új, talán nem is inzulin, szúrni kell, naponta 1x. Óriási fogyásokat jósoltak vele. Nálam sajnos nem jött be.
  Az éhomi cukraimat sem javitotta érzékelhető mértékben. Az igaz, hogy a napi CH-t ilyenkor gyümölcsszezonban képtelen vagyok tartani, de mással nem szoktam túllépni. És mégegy: A V.-vel délutánra olyan éhes voltam, hogy a vasszeget is meg tudtam volna enni /olykor meg is tettem/ és közben semmi hypo, inkább magasak voltak a cukraim.
  Ha ez a Levemir sem segit, kénytelen leszek kórházban beállittatni magam, mert ez igy nem szerencsés, hogy éppen csak 1o alatt vagyok vc-vel.
   
 18. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Jandi, de mi ez a V. ? Ez a teljes neve? Ki gyártja?
   
 19. tímeácska

  tímeácska Őstag

  V.= Victoza?
   
 20. Jandi

  Jandi Új tag

  Ez a Victoza! Van akinek nagyon jó, és óriási fogyást produkál. Talán a fiatalabb korosztálynak? Victoza fórum is van.
  Be kell ütni a keresőbe. Tömérdek mellékhatás kiséri /lehet, hogy az sem mindenkinél/, amik elviselhetőek ugyan, de
  nem kellemes. Ja, és az ára....... Ha a fogyás bejött volna, akkor a dupláját is bevállaltam volna árban. De én nem voltam szerencsés vele. Az az érdekes, hogy 4-5 évvel ezelőtt műtétekből kifolyólag néhány hétig rendes, hagyományos inzulinon voltam /mert egyébként gyógyszeres/ és tökéletesek voltak a cukraim, sőt hypoztam is néha, pedig majd minden nap bűnöztem egy kicsit.
   

Megosztás