Levemir inzulin

kmolli témája a 'Inzulinok' fórumban , 2006 November 5.

 1. manocs

  manocs Új tag

  Én csak a pumpa miatt hagytam el a Levemirt. Nem volt vele semmi gond...
   
 2. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Nekem pedig karácsony előtt kellett letennem a pumpát, mert egy velem született egyéb betegségem miatt jelentősen megromlott a látásom. 3 és fél hónapig kisérleteztem a Lantussal, 12 E - 19 E napi adaggal. Hajnali 3-kor vagy hipóztam vagy nappal ment fel nagyon a cukrom. Sikerült így egy 8,9 HgbA1c-t produkálnom! Valószinűleg hamarosan sor kerül a szemműtétemre, addigra nagyon fontos lenne beállítanom a cukromat. 3. napja adom a Levemirt, a bázis, és a bolusadagjaim is bizonytalanok, nincs sok esélyem a gyors eredményre. Nagyon sokat segíthetne, ha valaki megtudná nekem írni a nála működő beadási időpontokat, bázis és bólus adagokat. Az utóbbi 4 hónapban nagyon elfáradtam, sokszor már abban sem vagyok biztos. hogy azt az inzulinmennyiséget adtam-e be, amit elterveztem.
   
 3. SatraKata

  SatraKata Új tag

  Minden infot köszönök.
  Pillanatnyilag ott tartok Levemir ügyben, hogy orvost váltottam.
  Mivel tényleg a vesém károsodik 50 évnyi diabétesz mellett, már sajnos nem mindegy, hogy hogyan is reagálják le a dolgaimat.
  Az újonnan választott orvossal egyelőre átnéztük a naplómat, voltak un. Somogyi hatások is benne, de azért az látszott, hogy az orvos legalább a beteg igyekezetét értékeli.
  Aztán kaptam egy Ademit nevű tablettát is, amivel az inzulinjaimat - Actrapid és Inzulatard - kiegészítjük, így még csökkenteni is lehetett a napi inzulin mennyideéget csaknem 10 egységgel!
  Egy hete próbálkozom a normoglikémia tartásával - leginkább sikerrel:) Ám a reggeli eredményeim még mindig arra utalnak, hogy bizony az inzulatardt előbb-utóbb cserélni kell, vagy ugyanúgy korrigálni, mint eddig. Az orvos azt írta a leletemre, hogy gyakran korrigálok...Hát igen...vagy plusz inzulinnakl, vagy evéssel, illetve nem evéssel, kevesebb evéssel...Sajnos a mozgás az izületeim miatt már egy kissé nehézkes, de azért egy-két óra séta a qtyusommal még megy:)
  Szóval próbálkozom, és bárkinek csak ajánlani tudom, hogy próbáljon bizony 4-7 közötti értékeken maradni...Enélkül korábban jönnek a szövődmények:-(((
   
  tímeácska kedveli ezt.
 4. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Manocs, kérlek segíts !!! Annyira reméykedem benne, hogy még előjönnek a régi Levemires emlékeid.
   
 5. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Szia Szabolcs!

  Bocsánat, hogy nem néztem be ide, nem tudom, hogy kerülte el a figyelmemet :(

  Ha jól értem, még csak pár napja levemirezel, ugye? Ez nagyon kevés, sajnos türelemmel kell lenned. Az a baj, hogy annyira mások vagyunk, hogy nem is tudom, mit kéne tanácsolnom... Én délben adom az egyiket (8E) és este 11kor a másikat (9E). Ha nem így csinálom, valahol nagy káosz van. De nekem így sem megy rendesen, mert az éjjeleim szörnyűek, minden éjszaka valamit csinálok, ennem kell vagy éppen korrigálnom, magyarul hol alacsony hol magas... nappal meg egész stabil, ha figyelek, csak az éjjel... de régen, 4 éve is használtam is levemirt egy ideig, akkor semmi, de semmi problémám nem volt vele, olyan stabil volt a cukrom, hogy csak néztem, de aztán jött a pumpa, fél évig, aztán újra levemir és azóta ez van (bár közben volt egy terhességem ugye, ez is kavarhatott).
  Ha konkrét dolgokat kérdezel, megpróbálok válaszolni rá! Mikor adod a levemirt, mit adsz evéshez és mikor és mennyiket eszel? Mikor fekszel le aludni és éjjel méred-e a cukraidat? Így első körben ez jutott az eszembe...
   
 6. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Szia Kmolli!

  Tudom én, hogy mások vagyunk. Ha nem így lenne akkor nem lenne nagy dolog a beállítás. Csak egy valakinek kellene kitalálni a dolgokat, a többi meg utánozhatná! Én régebben például még azt is gondoltam, hogy idő előre haladtával egyre könnyebb lesz. Hát nem lett! Jött 3 terhesség, pumpa, ismételt Lantus, életmódváltozás stb. Amikor le kellett tennem a pumpát, azt gondoltam, visszaállok az előző Lantusos életmódomra. Hosszú hetek próbálkozása után jöttem rá, hogy sehogy se jó vele, mert vagy hipóztam éjszaka, vagy magas volt a cukrom nappal. Arra gondoltunk az orvosommal, hogy kipróbálom a Levemirt, aminek az a nagy előnye a Lantussal szemben, hogy ha többször adom, akkor eltérő mennyiségeket adhatok, mint most Te is.
  Csak az a baj, hogy a cukorbeteg ismerőseim vagy pumpások, vagy nem igazán törekednek a megfelelő életmód, illetve a lehető legjobb beállítás kialakítására. Az alapján amit az egyes fórumoldalakról rólad tudok nemcsak abban hasonlítunk, hogy 89-től "sakkozunk", hogy mindketten megpróbálunk normális családiéletet élni (férj, gyerekek), igyekszünk alkalmazni az új eszközöket, merjük vállalni akár a régi módszereket is, ha azok nálunk jobban működnek, mint a legtöbbek által használtak.
  A pumpahasználatkor közel 14 E-t adtam "bázisként" és étkezésenként 3-4-4 E Humalógot bólusként. A legelső Levemires próbálkozásomnál meghagytuk ugyanezeket a bólusokat, de már kiderült, hogy több kell: legalább 5-4-6 E Humalog. 18 órakor 6 E, 6 órakor pedig 8 E Levemirrel indítottam. A reggeli 6-kor, az ebéd 12-kor, a vacsora pedig 18-kor volt. Reggel tejeskávét iszom barnakenyérrel, délben valami meleget eszem, este általában szintén hideget szoktam enni. Összesen kb. 180g CH-t. Az első profilomban nem mértem 11 fölötti értékeket és tudomásom szerint hipozni se hipoztam. Délután 3-tól lefekvésig viszont magasak voltak az értékeim. Ha hajnali 3-kor normál értéket mértem, akkor reggel 6-tól 9-ig szintén magasakat. Ha pedig már hajnali 3-kor is magasak / 9 körüliek / az értékeim, akkor hajnalban kell korrigálnom ahhoz, hogy 6-kor normál értékről induljak.
  Arra gondoltam, hogy pont amikor a legkevésbé hat a Levemir, akkor van a hajnali és az alkonyi jelenség. Mától megpróbálom reggel 8 órakor, este pedig 20 -kor adni a bázist. Hátha így jobban tudom majd a bólussal korrigálni a magas értékeimet. De Neked sokkal több a tapasztalatod a Levemirrel, ezért kiváncsi lennék a véleményedre.Nekem arról sincs fogalmam, hogy hány órára lehet közelhozni a két Levemir beadást ! Nem gondoltam volna, hogy lehet reggel helyett délben is adható a Levemir kétszeri beadás esetén.
   
 7. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Jól értem, hogy te nő vagy? :D A Szabolcs név megtévesztett :D És, hogy 3 gyereked van? Engem érdekelne, hogyan ment a 3. , senki nem akart lebeszélni, hány évesen szülted őket?

  A mások vagyunkat azért írtam, mert nagyon rossz, hogy szeretnék segíteni, de sejtem, hogy nem tudok, mert valószínűleg az én tapasztalatom neked nem fog sokat számítani.
  A déli beadást én találtam ki, engem már nem érdekel, hogy mit "lehet" :) Egyik orvosnak sem volt semmi jobb ötlete, ez meg valamennyire jó. Nekem az éjjellel van bajom inkább. Én mindenképpen kitolnám nálad is az esti beadást a lehető legkésőbbre, lefekvés előttre pont. És ennek megfelelően lehet később beadni a reggelit is. A reggelit nyugodtan adhatod bőven később, nekem is ezért kellett így eltolni, délig, mert különben este már magasak voltak, így meg nem azok.
  A 180gr Ch nekem nagyon sok lenne egyébként, én nem eszem 100-at, csak ha hipózom is... nem sok ez neked? Drukkolok, hogy gyorsan menjen a beállás és elmehess jó cukrokkal a szemműtétre! (akkor ez nem szövődmény, ugye?)
   
 8. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Most vettem észre, hogy teljesen értelmetlenre sikeredett az utolsó mondatom!
  Eddig úgy tudtam, hogy csak az ad délben Levemirt, aki háromszor adja a bázist.

  Általában reggel korán ( fél hatkor kelek), így viszonylag korán / kb 22 / szeretek lefeküdni. Ha fontos mérek 3-kor, de hosszú távon nem tudom mindennapra bevállalni.
   
 9. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Sajnos nincs 3 gyerekem. Az első - még nem tervezett - gyermekem a terhességem 22. hetébem meghalt. Már meg kellett szülnöm.... Ez után nagyon akartam babát. Megtettem mindent, hogy tökéletesre beálljon a vércukrom. Sikerült is, csak az volt a gond, hogy az alkalmazott inzulint nem javasolták terheseknek. "Elfelejtettem" ezért megmondani az akkori belgyógyászomnak, hogy áldott állapotban vagyok, így nem kellett megváltoztatni a bevált terápiát. Később örömmel hivatkoztak rám az orvosi tanulmányokban a dokik, hogy egészséges gyerekeim születtek. Ma sem hiszem, hogy a lényeges kérdésekben - ilyen a gyermekvállalás is - az orvosoknak kellene helyettünk dönteni. Nekünk csak azt kell elfogadnunk, hogy általában nagyobb szakmai tapasztalattal rendelkeznek, mint mi. Van azonban több olyan ismerősöm is, akinek azt mondták, hogy romlani fog az egészsége, ha szül és végül nem, hogy nem romlott, hanem javult. Csak Isten tudhat mindent.
  A látásom nem a cukrom miatt romlott meg. Egy velemszületett betegség miatt gyengék a kötőszöveteim, nem tudják megfelelően rögzíteni a szemlencsémet, így az elmozdult a helyéről, lesüllyedt, vagy féléve jelentősen megnövelte a szemnyomásomat. Természetesen ha nem sikerül ismét normalizálni a cukraimat, akkor kialakulhat diabeteses elváltozás is.
  Most elég nehezen tudok az interneten tájékozódni. Neked sikerült találni a Levemirre vonatkozóan készített napi hatásgörbét? Én úgy gondolom, hogy a Levemir esetében- mivel nem hat ki 24 óráig - az inzulin beadás előtt mindig van egy relativ inzulinhiány ( gödör ) , amely valószinűleg annál kisebb, minél többször, minél több adagra osztva adjuk be a bázist. Természetesen a diabosoknak az a jobb, kényelmesebb, ha minél kevesebbszer kell adni. De lehetséges, hogy ha nem sikerül kétszeri beadással normalizálni a cukrainkat, akkor a napi háromszori alkalmazás esetén, kisebb inzulinhiánnyal kell számolnunk az egyes beadások elött. Azt sem tudom, hogy 20 óráig egyformán hat a Levemir. Jó lenne ezért látni ezeket a hatásgörbéket.
   
 10. Ressign

  Ressign Új tag

  sziasztok!
  Bocsánat, ha nem illik ide a kérdésem, de másik topikba valmiért nem engedett irni az oldal. Kb 1 hete fedezték fel nálam, hogy 1 es tipusu diabéteszem van. Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy a mozgás illetve diétát hogy lehet szereintetek rendesen öszekapcsolni. Sajnos az időm általában csak azt teszi lehetővé, hogy csak vacsora utána tudok lemenni futni, ennek a következménye az, hogy utovacsora mellett is hajnali 1 re hipozom, aminek következtében reggelre meg már magas a vércukrom. Szerintetek egyek többet lefekvé s előtt esetleg kisebb adag insulatard? A súlyomat tartani szeretném (se fel,se le).
  Amennyiben bármi mással kapcsolatban tudtok adni tanácsokat, megköszönném.
   
 11. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Nagyon sajnálom az első babód.... :( Fiaid, lányaid, vegyesen vannak? Mikor szültél, hány éves voltál? És most mennyi idős vagy?

  A Levemir hatásgörbéje majdnem pont olyan, mint a lantusé, csak 12 órás és nem 24. Igen, van "gödör", de éppen ezért érdemes úgy alakítani a beadásokat, hogy a gödör időszaka egy olyan napszakra essen, amikor nagyon kevés az inzulinszükséglete az embernek. Nekem pl délben kevés és ezért volt így jó nekem. De adhatod este 22 órakor is a levemirt, nem is értem, miért nem akkor kellett eleve adnod?? Mert így tudnád kiküszöbölni a hajnali jelenséget. És akkor délelőtt valamikor 9-11 között adhatnád a másik levemirt. Meg kéne próbálnod, átállni meg úgy kell, hogy 1-1 órával tolod ki minden nap, ez összesen 2 nap lesz neked, mert az este 8as beadást eltolod először 9-re, másnap reggel akkor 7-8 körül adod a reggelit és utána már adhatod is akkor este 10kor az estit és másnap a reggelit pedig 9 körül (én inkább 10 körül adnám). Ha ezt megteszed, valószínűleg több gyorsinzulin kell majd a reggelidhez, de ez nem baj, csak figyelned kell, ki kell tapasztalnod, mennyivel kell emelned az adagot (mit adsz gyorsnak? elfelejtettem, pedig írtad...).
  Én is így szültem mindkét gyerekemet, olyan terápiával, amivel még akkor nem volt "legális" szülni. Azaz csak nálunk nem volt legláis, mert Dániában már rég engedték... ezért is mertem bevállalni.
   
 12. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Szia!

  Úgy gondolom, hogy még olyan kevés ideje adod az insulatardot, hogy nem biztos, hogy már sikerült eltalálni az optimális adagodat.
  Én azt tapasztaltam, hogy már a kezdetektől célszerű azt az eletmódot folytatni, amit később is fogsz. Tehát, ha előreláthatólag minden nap fogsz futni, akkor most se mondj le róla. Tervezett intenzív mozgás esetén célszerű előtte és utánna is megmérned a vércukrodat. Valószinüleg nem fogsz elindulni egy órával hamarabb vacsora után, így a futás előtti értéknek egy kicsit magasabbnak kell lennie ( étkezés utáni érték ). Ha alacsonyat mérsz vagy ha hosszasan fogsz futni, akkor már előtte enned kell egy kis gyorsan felszívódó szénhidrátot pl én tejet szoktam inni. Amikor pedig hazamégy, akkor célszerű még valami kevés, hosszan felszívódó szénhirátot is bevinni pl korpás keksz.
   
 13. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Kmolli!
  Az első babám kisfiú volt és 29 éves voltam. A két császárom 31 és 32 éves koromban történt, egy fiú és egy lány született. Most 12 és 11 évesek.
  Humalogot használok bolusként.

  Az első alkalom, hogy alapvetően nem értek veled egyet! A Levemir nem 12 óráig hat. Olvasd el az interneten! Átlag kb 20 őráig. Az átlag az átlag. És mint tudjuk mi nem vagyunk átlagosak. Nem jött be nekünk a 24 óráig tartó Lantus sem. Gyakorlatilag elvi képtelenség olyan inzulint alkotni, ami percre pontosan 24 óráig tart. Többször írtad, hogy neked kevesebb ideig tartott. Én meg arra gondoltam, hogy tovább. A múlt hónapi próbálkozásaim alapján arra jöttem rá, hogy az első nap viszonylag jó értékeim a harmadiknapra hipó miatt felborultak.

  A Levemir esetében a többször beadott inzulin együttese fedezi a napi bázis adagot. Körülbelül annyifelé kell osztani a bázist ahányszor adjuk. Kár, hogy Manocs nem írt erről, mert ő háromszor is adta. Lantus esetében, aki kétszer adja az csak egy minimális adagot ad másodszorra. (Van viszont olyan kislány ismerősöm, aki csak este ad Levemirt. Volt Lantuson is, amiből jóval kevesebb egység kellett neki). Azért lenne mindkettőnknek fontos megszerezni a Levemir hatásgörbéjét, mert akkor jobban tudnánk, mikor kezd hatni, mikor éri el a csúcsot és meddig hat. Természetesen ez a görbe sem vonatkozna egy az egyben ránk, mivel az átlagnál kisebb az inzulinigényünk. Azt találtam ki, hogy felveszem a kapcsolatot a gyógyszercéggel és megpróbálok anyagot kérni tőlük. Hátha így többet ésszel, mint erővel, azaz napi túlzottan sok vércukorméréssel, sikerül gyorsabb eredményt elérni. Te már profibb vagy nálam az angol nyelvű orvosi oldalak magyarra fordításában ( nekem a magyar orvosi oldalakat is le kell először fordítanom hétköznapi nyelvre).
  2 órával már arrébb raktam a beadási időpontokat. De nem igazán értem el eredményt.
  Abban reménykedek, hogy ketten együtt talán előre tudnánk lépni.
   
 14. manocs

  manocs Új tag

  Elővadásztam a régi naplómat. Az utolsó, pumpa előtti időszakban 8-8-9E Levemirt adtam, Az étkezéshez adott Novorapiddal egy időben, tehát kb reggel 6-7ó között, 12 körül. Az estit nem vacsorakor (18-19 körül) adtam, hanem 20-kor. Kb 150-160gr. Ch-t ettem akkoriban, három étkezéssel.
   
  Szabolcs kedveli ezt.
 15. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

 16. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Köszönjük!!!

  Nagyon fontos görbe alatti megjegyzés:
  A hatástartam az adagtól függően 24 óráig terjed, biztosítva ezzel a napi egyszeri vagy kétszeri
  adagolás lehetőségét. Amennyiben naponta kétszer alkalmazzák, az egyensúlyi állapot 2-3 adag
  beadását követően alakul ki. A 0,2-0,4 E/kg közötti adagok esetében a Levemir maximális hatásának
  több, mint 50%-át fejti ki az adag beadásától számított 3.-4. óra elteltével körülbelül a beadástól
  számított 14. óráig.

  Magyarul, lényeges hatása kb 14 óráig van a levemirnek. Hiába tart ki valamennyi elvileg 20-24 óráig is, ami NEKÜNK, betegeknek számít, az kb 12-14 óra (nekem pl kb 10-11 óra!!!!). A Levemirt mindenhol, minden országban, mindig naponta 2x kell adni, ha valakinek ez sok, akkor váltani kell, mert az egyszeri beadás meg túl kevés. Azt hiszem, teljesen lényegtelen a hatásgörbe, mert amíg valakinek jóval tovább tart, mint 12 óra, másnak jóval kevesebb ideig, ezért nem értem, miért fontos a klinikai körülmények között felrajzolt hatásgörbe? Szabolcs, ami neked problémát okoz, azok a "gödrök", ha jól értem, nade erre nem megoldás, ha 3x adsz levemirt, sőt, a napod felében hipók lennének felváltva a magasakkal. A gödrök pont azért vannak, mert kvázi megszűnt a levemir hatása és még nem kezdett el hatni a következő adag levemir, de ez MINDEN bázissal előfordul, csak a detemir inzulinnál (levemir) és a lantusnál ez kiegyensúlyozottabb és egyenletesebb, mint mondjuk az NPH inzulinoknál (Insulatard), tehát ennél csak rosszabb lenne másik típusú bázis (kivéve a lantust, de ha jól értem, neked is az volt vele a bajod, hogy nem hatott 24 óráig).
  Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy Szabolcs, nálad az a baj, hogy rosszul adagolod a levemirt, 12 óránként adod, de nem lehet másképp adagolni, maximum eltolni vagy előrehozni, de 11-12 órának kell eltelnie a két bázis között mindenképpen, teljesen mindegy, hogy a hatásgörbét hogyan rajzolták fel a gyógyszerészek, a klinikai gyakorlat szerint csak így lehet adagolni.

  Nálam például totál másképp működik, mint amit leírtak ebbe a tájékoztatóba. Egyrészt abszolút, de abszolút nem hat mgé 14 órát sem a levemir nekem!!!! Nincs 12 óra a hatástartama nálam. Másrészt nem 3-4 órával a beadás után csúcsosodik ki, hanem már 1-2 órával utána is bőven hat és 3-4 órával a beadás után nem 50%-os hatástartamot ér el, hanem 100%osat (bár lehet, hogy nem így értette a tájékoztató ezt). 10 órával a beadás után már alig érezni a hatását, hát ez a görbén nem éppen így néz ki. Ezért nem értem, miért fontos a görbe? Mindenkinél máshogy hat és magunknak kell kitapasztalni.
  Sokszor volt rajtam szenzor és abból is egyértelműen kiderült ez.
  Amikor megkaptam a diabdokitól a levemirt, egyértelműen azt mondta, hogy az a tapasztalat, hogy 12 órát hat. És nálam igenis van csúcsa a hatásgörbének, ami a nagykönyv szerint nem létezik sem levemirnél sem lantusnál! Éjjel 3-kor olyan szépet tudok tőle hipózni, mint Insulatarddal, aminek VAN hatáscsúcsa. Én ezért nem a "könyv" szerint állítom a kezelésem. És senkinek sem javaslom, hogy azt vegye etalonnak, ami ott van.

  Szabolcs, szerintem még türelemmel kell lenned, egy új inzulin beállítása hónapokat vesz igénybe. Kellene csinálnod mindenek előtt egy CH mentes napot és esetleg jó lenne egy szenzor is 3-4 napra (nálunk adnak szenzort 3-4 napra pl). Ez lenne az első lépés, ha nem megy most, a CH mentes nap és közben vagy utána a szenzor. Lehet, hogy a humalog adagjaid nem passzolnak, mert egy új bázis mellett azokon is sajnos változtatni kell sokszor, mert egészen másképp hat a humalog mondjuk egy insulatard vagy lantus mellett meg egy levemir mellett.
  Ne haragudj, biztos írtad, de elfelejtettem, miért tetted le a pumpát?
   
  Szabolcs kedveli ezt.
 17. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Még valamit elfelejtettem. Azt írja a tájékoztató, hogy 0.2E - 0.3E, 0.4E / Kg az adagolása a levemirnek hivatalosan. Nekem 11-12E között lenne akkor, ha 0.2E-gel számolok, azaz az alsó határral. Valójában 8-9 egységeket adok be - ebben sem hoztam a papírformát...
   
  Szabolcs kedveli ezt.
 18. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Kedves Kmollik!

  Nagyon köszönöm az egyre érdemibb segítséget! Egyrészt az eredeti kmolli-krimminek, akinek stílusát már ismertem a korábbi fórumbejegyzéseiből, másrészt a további kmollinak (kmolliknak?)is. Sok fajta inzulinterápián voltam már, de a Levemirről tudtam a legkevesebbet az átállásom előtt és most a legfontosabb, hogy lehető leggyorsabban rá tudjak állni a normálértékekhez közelítő vércukrokra. Nem szokásom fórumokon sűrűn irogatni, de most az átlagnál nagyobb bajban vagyok.
   
 19. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Azért annyit lehetne kérnem, hogy majd megírod, hogy hogy alakul a beállításod? Nagyon érdekel, hogy megy!
  Egyébként miért írsz többes számban rólam? :)
   
 20. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Szia Kmolli!

  Nagyon jó híreim vannak! A szemcseppeim segitségével sikerült levinni a szemnyomásom, így jelenleg nem kell műteni a szemem.

  Csökkentettem a nappali Levemir adagom, ma már normál értékről indultam vacsora előtt. Pár napig tologattam a beadási időpontokat. Az vált be, ha reggeli és vacsora után adom őket. Úgy gondolom, hogy azért, mert az étkezéshez adott 1 E-gel megemelt Humalog kitölti a két gödröt. Az ebéd CHtartalmát pedig megnöveltem, így amikor a legjobban hat nappal a Levemir, akkor se esik már le a vércukrom. Az éjszakai adag még nem biztos. 8 E kicsit sok, 7 E kicsit kevés ( ma is 7,6-ot mértem 6-kor). Ennek kivédésére az az ötletem lenne, hogy be kellene szereznem egy gyerekek részére gyártott fél egységes Levemir tollat. Az új adagokkal még nem sikerült egy teljes profilt csinálnom, mert hol orvosnál ültem, hol meg anyáknapi ünnepségeken. Jelenleg 7-7 E Levemirt adok 8-kor és 20 órakkor és 5-4-5 E Humalogot 6-kor, 12-kor és 18-kor. Mit szólsz hozzá? Én most nagyon reménykedek.... A Lantusnál az biztos, hogy jobb.
  +
   

Megosztás