Levemir inzulin

kmolli témája a 'Inzulinok' fórumban , 2006 November 5.

 1. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Valami alapján döntenek a doktorok a korszerű analógok adásán, de azt biztos nem jogi paragrafus határozza meg, és nem is a diab tartam, hanem az orvos szakmai döntése.
   
 2. SatraKata

  SatraKata Új tag

  Köszönöm a figyelmeteket és a válaszokat.
  Én is valószínűnek tartottam, hogy a saját - az orvosokkal nem minden kritika nélkül együttműködő - diabosként, most mindössze packáznak velem.
  Hülyének tettettem magam, ahogy óhajtották, és csinálom tovább a dolgom:) Aztán majdcsak lesz valahogy...:)
   
 3. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Én úgy kaptam Levemirt 2007ben, hogy egyszerűen kértem a dokit :) Ki akartam próbálni és azóta "rajtam ragadt...".

  Apropo, úgy látom, nagyon kevés Levemires van... Nem tudom, hol vannak, itt a fórumon nem nagyon vannak :)
   
 4. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Az előbbit azelőtt írtam, hogy ezt olvastam volna...

  Szóval, ha minden igaz, te 2-es cukros vagy, igaz? Mert az teljesen más kérdés. Bár én azt gondolom, hogy ha már egy 2-es típusú inzulinos, akkor kaphat analógot, de abban nem vagyok biztos, hogy ezt nem szabályozza valami, nem is feltétlenül törvény (ha van is ilyen, alá lehet írni egy papírt, hoyg saját felelősségre vállalod, én ezt írtam alá, amikor szültem Levemirrel, mert az országunkban még törvény vagy valami jogszabály nem engedte volna, holott külföldön nem volt akkor ilyen tiltás és lehetett vele szülni tőlünk nyugatabbra, ezért mertem vállalni a felelősséget). Analog inzulinokat első sorban a cégek is 1-es cukrosoknak ajánlanak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó egy 2-esnek is, csak ahogy a terhességnél, gondolom itt is az "okos" magyar OEP szabályozása bürökrata módon közbeszól.
   
 5. SatraKata

  SatraKata Új tag

  Nem, kedves Kmolli, nem 2-es vagyok, hanem 50 éve inzulinos, azaz 1-es típusú.
  Végigjártam még a kristályos, zinkprot-os korszakot, majd megpróbáltuk a Huma-humu inzulinokat is - ezek nem jöttek be, azóta vagyok bizalmatlan!
  Amikor a doktorok ajánlották az analóg inzulint (Levemirt), a HbA1C-m akkor is 7 alatt volt, most meg erre hivatkozva valamilyen törvényt emlegettek.
  Szóval hülyének néznek és ez aztán végképp nem esik jól.
  Pedig én csak azt kértem, hogy MOST! próbáljuk meg a Levemirt. De legalább addig eljutottam a dokival való beszélgetésben, hogy nekem miért a Levemirt és nem a Lantust ajánlja. Azért mert ez ugyanolyan Novo termék, mint amit most is kapok.
  Hát ennyit szerettem volna megtudni, illetve megosztani veletek.
  Mégegyszer köszönöm a türelmeteket!:)
   
 6. somcsika

  somcsika Aktív tag

  Timi te, hogy kapták egyből pumpát?
  Lehet, hogy már irtad valahol, de én nem emlékszem.
   
 7. somcsika

  somcsika Aktív tag


  Ha saját felelőségedre ki szeretnéd próbálni akkor tudok segíteni. Mi ugyanis átáltunk a Levemir-re de nem használtuk csak 1 hétig, van egy majdnem egész dobozzal. Nagyon szíves elküldöm. Irj, privit.
   
 8. somcsika

  somcsika Aktív tag


  Molli, nem jól emlékszem, hogy te pumpás vagy/voltál?
  Már csak a "rajtam ragadt"-ból gondolom. Mert én most úgy értelmezem, hogy azóta is ezt használod.
  Persze lehet, hogy én emlékszem rosszul.
   
 9. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Igazad van, volt közben egy pumpa is, 4-5 hónapot voltam levemirrel és a leendő babaprojekt miatt álltam rá a pumpára, de aztán az erességem miatt nem bírtam a kanült és 6 hónap pumpa után visszaálltam a levemirre, mert az bejött nagyon és abban a hónapban megfogant Brúnó :) Azóta ragadt rajtam igazából....
  Bocs, hogy csak most válaszoltam... nem vettem észre, hogy itt történt valami...
   
 10. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Van itt valaki, aki levemires? :cool:

  Nagyon szeretném tudni, hogy más hogyan adja, mikor adja őket, mennyi idő telik el köztük és vannak-e éjjeli hipók és kitart-e 12 órán át? (nekem a lantus sem tartott ki egész nap, sőt, csak 16-18 órán át, ezt is kevesen mondhatják el magukról :), de nekem már az insulatardból is napi 3 kellett, szóval lehet, hogy velem van a baj, de azért tudom, hogy másnál is vannak néha ilyen gondok). És hova adjátok?

  Én most azon szenvedek, hogy valamiért a terhességem óta (pedig már lassan 3 éves lesz a kicsi) egyáltalán nem olyan stabil a levemirrel a cukrom, mint előtte. Éjjel sem, és nappal sem. De leginkább az estével van bajom, 9-11 között, ilyenkor tudok leülni egyedül a napközben (ha nem dolgozom, de akkor is agymunkát végzek és az mondjuk tényleg számít a cukromnak, este meg az igazi pihi van, mert kipurcanok). Természetesen az egyetlen megoldás, amit én is próbálgatok néha és a diabdoki is csak ezttudta javasolni, hog ykorrigáljak rá a humaloggal 9 körül. Csak ez nem megy, mert ha mégsem ülök végig 9-11 között (gyerekekhez esetleg menni kell vagy napközben sokat mozogtam vagy front! van), akkor meg alacsony a cukrom, nem magas, meg 2 egyésgre is simán tudok hipózni ha egy kis melegfront van, ha nem adom be, akkor meg felmegy... tehát a gyorsinzulinnal való korrigálás nem megy hosszú távon, mert nagy a hipóveszélyes sajnos. Stabil meg pont nem lesz a cukrom ettől sajnos, ha gyorssal bekorrigálok ilyenekre.
  Most kipróbálom, hogy nem 10kor adom délelőtt, hanem délben és meglátjuk... este is 10.-11 között adom amúgy a másikat. Csak félek, hogy akkor így meg egybecsúszik, meg ha korán kell reggeliznem, mondjuk fél hétkor, akkor 10-ig kimegy belőlem a humalog és délig mi lesz? Ma 8kor reggeliztem,e z így tök jó volt, de általában előbb kell ennem.
  Érdekelne más levemiresek véleménye...
   
 11. manocs

  manocs Új tag

  Én Levemir- Novorapid combóval kezdtem. Eleinte egyszer adtam Levemirt, majd kétszer, aztán 3x.. Ezek szerint az én szervezetem sem komplett... :(
   
 12. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  És, amikor 3x adtad, az hogy volt? Nem csúsztak össze? Ezért lettél pumpás vagy a baba miatt?
   
 13. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Szia kmolli!
  Sikerült beállítani a cukrodat Levemirrel? Lehet, hogy én is át fogok állni rá és azért érdekelne, mert nincs egy ismerősöm se, aki kétszer adná.
   
 14. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Gábor is 2x adja, este 9-kor 12E, reggel 6-kor 14E.
   
 15. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Szia!
  Sikerült jó eredményt elérni így Gábornak?
   
 16. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Hát ezt ilyenformán nem mondanám, mostanában azért egész istenes (magához képest).
   
 17. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Az mit jelent? Miért nem pumpát használtok? Vagy miért nem Lantust?

  Olyan vagyok, mint egy kihallgatótiszt a rendőrségen! :) Szeretném megtudni, hogy létezik-e olyan diabéteszes, aki jó értékeket tud elérni kétszeri Levemirrel. Tudomásom szerint Kmolli volt ilyen korábban, ezért kerestem elsőnek őt. Nagyon szívesen venném más beszámolóját is! Sajnos nem sok résztvevő van ebben a témában.
   
 18. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Írtam neked privit. :)

  Miért nem pumpa? Mert eddig elzárkózott előle. Miért nem Lantus? Mert Levemirt kapott, doki meg nem mondta, hogy cseréljünk. Mi meg nem kértük. Mivel indokolnám?
   
 19. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Régebben vagyok I-es típusú cukorbeteg, mint ahány éves a fiad. Többek között használtam már Lantust is, pumpát is. Minden terápiának megvan a maga előnye és hátránya. Szűk határok között nemcsak a Hbg A1c érték a fontos. Az is számít, hogy be tudjuk illeszteni az életünkbe az adott terápiát. Elméletben szerintem annak jobb a Lantus, mint a Levemir, akinek nagyjából azonos a bázisigénye egész nap. Nekem sajnos nem. Ezt Ti is kideríthetitek, ha 1-2 napig nem eszik a fiad szénhidrátot és szükség esetén csak 1-2 E gyorshatású inzulinnal korrigál. Ha kiegyensúlyozottan egyformák a vércukorértékei, akkor szerintem jobb a Lantus és lehet kérni az orvostól a profil alapján a módosítást
   
  gabibaba kedveli ezt.
 20. Szabolcs

  Szabolcs Új tag

  Nincs senki, akit eredményesen kezelnének levemirrel???
   

Megosztás