mindenkinek

poe

Őstag
Azért nem lehet ezt így megtalálni, mert mindenkinek más az adag, illetve mindenki másképp készít egy adott ételt. Nem ugyanakkora a tányér, nem ugyanannyira sűrű, van aki sok tésztát szed, más a zöldséget szereti...
Én ebből egy átlag tányért, attól függően, hogy mennyire sűrűre szeded, 10-15 grammra tippelnék.

napocska

Őstag
Most én is ezzel küzdök. Az étlapot tudom, de fogalmam sincs, mennyi a szénhidráttartalma az ételeknek. Írtam a konyhának, hogy mennyi gramm a gyerekétkeztetésben egy adag rizs, krumpli, tészta, de még nem válaszoltak. Most azt csinálom, hogy azokat a leveseket, amelyekben tészta, krumpli, rántás, ilyesmi van, azokat 20 g Ch-ra becsülöm, a köreteket meg 30 g CH-ra. (Otthon is kb. annyit szokott Dani enni. )Az a szerencse, hogy ebéd után rohangásznak a gyerekek egy órát, és jól lemozogja a kaját, így ha alulbecsültem az inzulin mennyiségét, sincs baj. Inkább a hipóra kell vigyázni... Tegnap elfelejtette beadni az inzulint, sőt mérni sem mért ebéd táján. (Nagyon nem jellemző ez rá, irtó ritkán fordul elő) A szívem majd kiugrott, mikor megtudtam, fél négy körül. Gyorsan mértünk cukrot, 5,7. Ezek szerint jobb is, hogy nem adta be :)

tubi

Aktív tag
ami saját tapasztalat: nem sokat tévedsz, ha a főtt krumplit 20%-nak, főtt rízst 25-30-nak és tésztát kb 25-nek veszed. Azt hiszem, Timi volt, aki bekéretőzött a konyhába és megnézte, kb mennyit szoktak adni a gyerekeknek ezekből. meg a főzelékekből. pár hét alatt valszeg lesz minden, amit általában főznek. és mérjél sokat!

Az egyik vadi új Novorapid patronnak letört az alján a gumi alatti üveg rész (na ezt most jól leírtam, de biztos tudjátok, mire gondolok). Az inzulin (még) nem csorog belőle. Szerintetek:
- használhatjuk?
- gyógyszertárban kicserélik?
- kórházban kicserélik?
- kuka? (sajnálnám)
Bocsánat a tudatlanságomért de mi a külömbség a
"NOVORAPID Penfill 100 E/ml oldatos injekció patronban 3 ml" és a " Novorapid NovoPen Junior" között?
Amennyiben nincs külömbség, szivesen küldök egy bontatlan dobozzal (5x3ml)
Üdv Mesüge
<!-- google_ad_section_end -->

borka

Őstag
Kedves Mindenki!

Van valakinek egy olyan web-helye, vagy táblázata, amelyben meg van, hogy pl. egyes leveseknek, másodikoknak, főzelékek, egytál ételeknek mennyi a CH értéke? Pl. most mennék délben a menzára, és kertészleves lesz, és nem tudom, hogy mennyi CH van benne. Tudna valaki segíteni? Ki hogy számolja ki, ha nem otthon van, hogy mennyi Ch lehet az ételben amit megeszik.

Köszi,
Móni

Ahogy Poe is írta a leveseket általában 10-15 CH. val lehet számolni. A köretek CH.ját pedig,menzán, étteremben a legegyszerűbben úgy tudjuk meghatározni,hogy az öklünk méretéhez hasonlítjuk az adag mennyiségét.

borka

Őstag

Új kezdeményezés

Ez egy új hírportál, ami a mai naptól megy élesben. Lényege az, hogy
csak a pozitív híreket közli, ellentétben a legtöbb mostani
hírportállal, amelyek főleg a szenzációra alkalmas, gyilkolásról,
katasztrófáról, válságról stb. szóló híreket nyomatják.

Mivel még teljesen új az oldal, folyamatosan dolgoznak rajta a
készítői, hogy jobb és jobb legyen.

A terv az, hogy 2 éven belül az index és más nagyobb hírportálok
látogatottsági szintjét érje el az oldal. Hamarosan indul a blog része
is.

A honlap célja elsősorban az, hogy az emberek szemléletét elmozdítsa
az optimizmus és a pozitív gondolkodás felé, hogy jó kedvre derítse
mindazokat, akik meglátogatják, és hogy megkönnyítse a mindennapokat
egy-egy mosollyal, amit az összegyűjtött hírek csalnak olvasói arcára.

Remélem, nektek is tetszik a koncepció és fogjátok látogatni az
oldalt. Ha tetszik az ötlet, légyszi küldjétek tovább a linket pár
ismerősötöknek is, mivel most még alig ismert az oldal, és jó lenne,
ha minél többen megnéznék és látnának benne fantáziát.

http://pozitivnap.hu

<tbody>
</tbody>

Kedves Mindenki!

Tudnátok segíteni? Hátha valaki volt már ilyen helyzetben! Kb. 1 hónappal ezelőtt megettünk valamit a lányommal. Csúnya vörös kiütések alakultak ki rajtunk, rajtam hamar elmúlt, de maradt egy elég csúnya bőrviszketés, ami állandóvá vált, és ami szörnyű lett, hogy a cukor teljesen megborult. Rögtön elmentem orvoshoz, bőrgyógyász, aki azonnal adott nekem, antihisztamint, egy syzal nevezetű gyógyszert, és 500 ml kalciumot. A helyzet drámai. Pl. reggel étkezés után másfél óráig tart a cukor szint, mondjuk 7,5. Fél 10-re már 13,0 a cukor délre már 16.0. Olyan, mintha a lantus nem tartana alatta. Novorapidot és lantust szúrok. Most ennek kiküszöbölésére, 3 óránként "leszúrom". Két étkezés között 3-4 egységet adok neki, hogy lejjebb húzzam a cukrot, és eszek hozzá egy kis gerezd almát. Tegnap délre, hiába szúrtam le fél 10-kor már délre 19,0 volt a cukor. Tudna valaki segíteni? hogy mit lehetne csinálni?

Köszi,
Moncsi

pumpás

Őstag
A diabéteszes embereknél a betegség a vércukorszintet is befolyásolja. A jó hír az, hogyha teszel néhány óvintézkedést, akkor megfelelő szinten tarthatod a vércukrodat.
Hogyan befolyásolja a betegség a vércukorszintet? Amikor beteg leszel, legyen az akár egy kisebb dolog, mint egy torokfájás, vagy megfázás, vagy nagyobb baj, mondjuk egy műtét, a tested ezt az állapotot stresszként éli meg. A stressz enyhítése érdekében a test elkezd küzdeni a betegség ellen. Ez a folyamat több energiát igényel annál, mint amit a test egyébként felhasznál.
Egyrészt ez jó, mert segít kielégíteni a test extra tápanyagszükségletét. Másrészről viszont egy cukorbeteg embernél ez magas vércukorszinthez vezethet. Néhány betegség éppen az ellenkező problémát okozza. Ha nincsen étvágyad vagy hányingered van, hánysz, és ugyanannyi inzulint szedsz be, mint egyébként, akkor lehet, hogy túl alacsony lesz a vércukorszinted emiatt.
A vércukorszint nagyon kiszámíthatatlan lehet akkor, ha beteg vagy. Mivel nem tudhatod, hogy a betegség hogyan befolyásolja a vércukorszintet, fontos, hogy gyakran ellenőrizd azt, ha valamit elkaptál, és az inzulin adagodat szükség szerint a betegséghez kell majd igazítanod.
Tervezd meg beteg napokat! Az orvosod biztosan segítségedre lesz abban, hogy mit kell tenned, amikor beteg vagy. Lehet, hogy megmondja neked, hogy:
- hogyan kövesd nyomon a vércukor és keton szintedet, amikor beteg vagy,
- milyen gyógyszereket szedhetsz,
- milyen változtatásokat kell csinálnod az általad fogyasztott ételek, italok között, és a gyógyszereidben,
- mely esetben fordulj hozzá.
Emellett, a cukorbetegeknek tüdőgyulladás elleni védőoltást is kell kapniuk, ami megvédi őket néhány súlyos fertőzéstől. Influenza védőoltás is javasolt minden évben. Ezeknek a védőoltásoknak a segítségével szintén jobban kordában tarthatod a cukorbetegségedet, és elejét veheted a beteg napoknak.
Mi tegyél, ha beteg vagy? Az orvos biztosan sok tanáccsal lát majd el, ha megbetegszel. De itt van néhány általános jó tanács:
Maradj a jól beváltnál! Hacsak nem az orvosod mondja, hogy válts, akkor szedd ugyanazokat a gyógyszereket a cukorbetegségedre. Akkor is kell inzulinoznod magad, ha beteg vagy, még ha nem is eszel annyit, mint egyébként. Ez azért van, mert a májad segít felszabadítani a raktározott glükózt a vérben, még akkor is mialatt épp a kanapén pihensz a neten szörfölve, tehát mindig szükséged van az inzulinra. Még néhány olyan kettes típusú cukorbetegségben szenvedőnek is szüksége lehet rá, ha beteg, aki egyébként nem szed inzulint.
Gyakran ellenőrizd a vércukor- és ketonszintedet! Az orvosod megmondja majd neked,hogy milyen gyakran ellenőrizd ezeket, de általában gyakrabban kell megtenned, amikor beteg vagy.

Oldal tetejére