Segítség, cukorbeteg lettem!!

szolnok

Új tag
szolnok: "ha vékonyan szeleted a burgit, hidd el elég". Miért? Én akármilyen vékonyan szelhetem a krumplit, a 20 deka az 20 deka... vagy nem? :-D

De 20 dkg az 20 dkg ez igaz, nem is azért kell nagyon vékonyan szeletelni, hanem azért, hogy több tojást és kolbászt tudj a sorok közé tenni, mivel azoknak nincs CH tartalma és igy növeled az étel mennyiségét. Reszelhetsz sajtot is a tetejére. Ez a kegyes csalás.:rolleyes:

A stevia természetes alapanyagú édesítő szer, amiből egyszerre csak olyan keveset használhatsz /használsz/ , hogy a CH tartalmával szerintem nem kell számolni / már ha van neki / :-D
 

Lexon

Új tag
De 20 dkg az 20 dkg ez igaz, nem is azért kell nagyon vékonyan szeletelni, hanem azért, hogy több tojást és kolbászt tudj a sorok közé tenni, mivel azoknak nincs CH tartalma és igy növeled az étel mennyiségét. Reszelhetsz sajtot is a tetejére. Ez a kegyes csalás.:rolleyes:

Oké, oké, gondoltam, hogy így érted, de az már nem rakott krumpli, hanem rakott kolbász/tojás krumplival... :)
 
H

hypohonder

Vendég
Lehet, hogy nincs igazam, de tegnap is megjártam a krumplival (bocsának: lánykori neve burgonya).
Szóval nem mindegy, hogy milyen állapotában fogyasztjuk. És az sem, hogy mikor mérjük le. Nyíilván mindig a nyersből kell kiindulni. Ha ugyanis kérsz 20 dkg sült krumplit(burgonyát), az sokkal több CH-t tartalmaz, mint ugyanannyi nyers. És máris ellőtted a vércukrodat, ha a nyersanyag alapján adagolod az inzulint. A sültben ugyanis kb. 2x annyi CH van, mint a nyersben, szerintem. De ha valaki lemérte, akkor elhiszem neki.
És ha már a rakott krumliról beszélünk, abba jó a tejföl is, amiben viszont van CH. Ugyancsak viszonylag sok CH van a zöldségekben, tehát nem igazán célszerű azokból sem sokat fogyasztani.
 

sswift5

Új tag
cukorbetegségre találtam megoldást

Üdvözlet mindenkinek! Én is cukorbeteg vagyok mar egy jó ideje... Glukobene-t és Glukobye-t kellett szednem... át akartak állítani inzulinra... De mondtam, hogy ne mert magam megoldom. Talaltam egy boltot ahol természetgyógyászok, gyógynövény-szakértők tanácsot adnak és teákkal szolgálnak. Van egy csodálatos teakeverékük cukorbetegségre. Annyira jó, hogy nem kellett átállnom inzulinra, és még a gyógyszereket is el tudtam hagyni... Ez nagyon jó hír volt a számomra. A bolt a VI. kerületben van a Zichy Jenő u. 39.ben. Ja és sok más teájuk is van. pl allergia ellen, gyomorfekélyre, magas vérnyomásra... én ezeket próbáltam és meglepően jól hatottak... Mindenkinek ajánlom ezt a helyet mert ott az emberek tényleg segíteni akarnak...
 

tímeácska

Őstag
sswift5! Ne keverjük össze az 1-es, és 2-es típusú cukorbetegséget!!! Nézz utána a különbségnek! Érdemes! Most nehogy azt mondd, hogy szkeptikus vagyok, csak tudom a tényeket... Akik javarészt ide írnak, 1-es típ. diabosak, nos, ezt teával megpróbálni gyógyítani (inzulin nélkül)=lenne a halállal... Bocsánat a "durva" kifejezésért! Bárcsak igazad lenne, sswift5, de sajnos...
Persze, a teák, a rendes kezelés mellett (inzulin+diéta), lehetnek hasznosak is, mondjuk, tökéletesen jó folyadékbevitelnek... Amire minden szervezetnek szüksége van!

Ne haragudj meg, sswift5, hogy csak az 1-es típ. diab. mellett nyilatkoztam, de "én ebben élek" (vagyis kisfiam, tehát, majdnem olyan, mintha én lennék beteg...), a 2-es típus mellett/vagy ellen nem tudok érvelni/cáfolni, mert nincs benne tapasztalatom... Pl.: nem tudom, milyen esetekben lehet ténylegesen elhagyni a tablettás kezelést, nem tudom, hogy ez a bizonyos tea nélkül is lehetséges-e!
De, ha Neked bevált, annak örülök!!!

És még valami! Nekem nem azzal van gondom, hogy Te találtál egy teát, ami Neked bevált! Csak ez a "cukorbetegségre találtam megoldást" mondat hiú ábránd itt sokaknak... Értitek, amit zagyválok?! Kissé nehezen fogalmazok ma... :)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves sswift5!
Az én orvosom már több alkalommal elmondta, általában összejöveteleken, ahol együtt vannak az inzulinosok és a gyógyszeresek, hogy óvatosak legyünk a csodaszerekkel és csodaszámba menő gyógyulásokkal szemben. Ha lennének csodaszerek, és a dokiknak is lenne egy varázspálcájuk, amivel suhintanának egyet a betegek felé, akkor már nem is lennénk cukorbetegek. De addig örüljönk, hogy az inzulint felfedezték, tudják gyártani nagyüzemben, és elérhető számunkra, hogy a világ tudósai a mégjobb kezelésen fáradoznak. Ja, és hogy örüljönk, ha a csodaszereknek nincs káros mellékhatása, ha már nem segít, legalább ne ártson.

Egyelőre a világ tudósai nem tudják gyógyítani a cukorbetegséget (még a II-es típusút sem) egy teakeverék hogyan gyógyítaná meg? Tényleg én sem akarom a kedvedet szegni a segítő szándéktól, de az alaptalan igéretek már önmagában káros lehet sokunk számára. Soakn vagyunk, és bizony vannak közöttünk hiszékenyebb emberek, akik mindent megpróbálnának a gyógyulásuk érdekében. Szerintem téged is csak félrevezettek, itt pusztán a PÉNZ mozog. Kereskedőként én is el akarnám adni a portékámat, de sajnos sokakat nem a segítő szándék vezérel, hanem az anyagi haszon.

Ettől függetlenül szívesen látunk a fórumon, főleg, hogy téged már át akartak állítani inzulinra (vagy a kettő kombinációjára). Itt nagyon sok hasznos tanácsot, praktikát találsz. Én először is azt javasolnám neked, hogy nézzél utána, hogy miért káros a gyógyszeres cukorbetegre nézve, ha halogatja az inzulinterápia bevezetését. Mert bizony káros a szervezetre nézve a halogatás.
Üdv
 

agap

Új tag
Még emlékeztek, én indítottam ezt a fórumot? Azóta eltelt fél év és megszoktuk a megszokhatalant. Szerintem, a megfelelő határokon belül maradva fellazítottuk a szigorú szabályokat. Működik a dolog kevés hipoval és kis cukor ingadozással.
Még mindig érthetelen, hogy a doki a mai napig nem tudja biztosan, hogy 1. v.2. diabos-e a férjem. Megtartotta ua. a terápiát (étkezési időpontok, inzulin tipus), de idővel levett az adagokból.
A csodaszer hívőknek üzenem, hogy az ember utolsó szalmaszálként kipróbál min. egy féle szert, jobb esetben belátja, hogy nem működik. Rosszabb helyzetbe kerülhetünk (anyagilag is) ha reménykedünk, hitegetjük magunkat, hogy van visszaút.

Ja, és szeptemberre kisbabánk lesz REMÉLEM!!!!!
Mégegyszer köszi a segítséget!
 
H

hypohonder

Vendég
Helló Everybody!
Szóval erről beszéltem már más fórumon is (inzulinpumpa), hogy ne dobálkózzunk felelőtlenül dolgokkal, mert még lesz, aki elhiszi. Nyugodtan leszögezhetjük, hogy a cukorbetegségben sincsenek csodák, és csodaszerek sem. Teljesen igazuk van az előttem szólóknak. Azt azért megjegyezném, hogy ha valakit II. típusú cukorbetegként inzulinra akarnak az orvosok átállítani, az szerintem nem jó jel. Tudom, én is hallottam megdöbbentő dolgokat egyes "diabetológusokról", magam is megírtam egy-két esetet, de nem lehet azt mondani, hogy sokan csinálnának közülük butaságot.
Szóval a tea nem írja felül az inzulint. De ha valakinek ez oldja meg a problémáját, drukkolok neki.
Mert ugye nem vagyunk egyformák - kinek a pap, kinek a papné...
 

lizzi

Őstag
Agap gratulálok és szurkolok nektek!
Csak így tovább,ügyesek vagytok!
Csodaszerek:hát igen mindenki próbálkozik egy ideig mindennel ,de aztán rá kell jönnünk ,hogy nem sokat érnek legtöbb esetben ,de azért még vannak csodák és lehet,hogy van akinek használ?ki tudja?
Nekem nagyon jó példám van arra ,hogy nem vagyunk egyformák,ezt tapasztalom mindig magamon,hogy ami 10 embernél így vagy úgy mükődik az nálam biztosan nem úgy van és ezt el kell fogadnunk!Van egy ismerősöm aki 2és fél éves kora óta cukorbeteg,most 36 éves, szült egy egészséges kisfiút és mindezt úgy ,hogy talán csak pár évig, amíg az anyukája tudott rá figyelni akkor tartotta be a diétát és még mindig nincs semmilyen szövődménye!Nekem ez szinte hihetetlen de igaz!!!!Hát ilyen az élet!
Szép napot mindenkinek!
 

cuki

Új tag
Sziasztok!

Nagyon új vagyok a fórumon csakúgy mint a cukorbetegek világában. Múlt héten fedezték fel az I. tipusú diabomat. Jelenleg Acrapid és Insulatard inzulinokat kapok. Szerintetek mennyire jó ez a kezelés? Ezen kivül a hipóktók való parát hogyan lehet leküzdeni??
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Cuki!
Mindenki kezdő cukor betegként kezdi, és az eleje senkinek sem könnyű. A diabhoz alakítjuk az életvitelünket.
Azt nem tudom megmondani, hogy a számodra választott inzulin jó vagy sem, mert az inzulinok között nagyon minimális a minőségbeli különbség. A dokid biztosan jól választotta meg az inzulint, ha ő szükségét látja, akkor fog rajta változtatni. Sőt biztos lesz változtatás, hiszen a szervezeted eddig küzdött a betegség (és annak romboló hatása) ellen, most viszont az beadott inzulin által kap kívülről segítséget. Ezt is meg kell szoknia a szervezetednek, ezután elképzelhető a változtatás.
Van egy fontos dolog, amit lehet hogy nem mondtak. Elképzelhető, hogy néhány hét vagy hónap után ideiglenesen el lehet hagyni az inzulint. De ez nem jelent gyógyulást, csak a szervezeted reagál a kívülről beadott inzulinra, és feltőltődik energiával, a maradék ép béta sejtek (inzulin termelő sejtek) úgymond magukhoz térnek. Néha annyira, hogy elegendő inzulint termelnek. De sajnos ezek újra kimerülnek, és elpusztulnak. Nem a sötét jövőt akaram neked lefesteni, csak emlékszem az én kezdeteimre.

Azért parázol a hipotól , mert kellemtlen élményed volt, vagy csak hallottad innen-onnan? Nekem az első hipok nagyon ijesztőek voltak, de még ma 14 év diab után sem mondanám, hogy nem parázok. Szerintem ez egyénfüggő. Senki sem szereti, de nem biztos, hogy mindenki egyformán tart tőle.
Kérdezzél bátran, és főleg olvasgasd a fórumot, mert ezren ezer félék vagyunk, és ebből tanulsz a legtöbbet.
üdv:
 
H

hypohonder

Vendég
Kedves Cuki, nagyon sajnálatos, hogy te is közénk tartozol, én mindig megdöbbenek, ha új cukorbeteggel találkozom. Ma épp te vagy a második...

Ami a hipót illeti, arra kell törekednek, hogy minél előbb megismerd a tüneteit, és minél előbb megérezd, ha közeledik. Minden hipó más, de vannak közös jellemzői. Azért szerettem volna más fórumon ezt a témát kibontani, hogy mindenki meg tudja különböztetni egy másfajta rosszulléttől a magáét, de a többiek nem voltak készségesek, nem árulták el, hogy náluk hogyan jelentkezik... Na mindegy.
Figyelned kell a vércukorszintedet: ha 4 körüli, akkor készen kell állni arra, hogy bekövetkezhet a hipó. Gyengeség, szívdobogás, izzadás, éhségérzet, ez szinte mind egyszerre. Én a szívdobogáson már meg szoktam érezni, na de 44 év az nagy idő...volt módom kifigyelni.
Mindig legyen nálad valamilyen cukor, legjobb, ha italban - gyümölcslé, kóla, véletlenül se diabetikus!!!, mert abban nincs cukor. Jó a tej is.
És utána rendszerint - az erősségétől és a mélységétől is függ - jön az un. Somogyi hatás, amikor az egekhez közeli magasságba megy fel a vércukrod... Ezt is meg kell tanulnod kezelni.

Az inzulinok ma már kiváló minőségűek. A hatásmechanizmusukat meg kell tanulnod, hogy mikor számíts esetleg hipóra. Fontos, hogy magadnak lődd be, hogy adott ennivalóhoz mennyi inzulin kell, ne automatikusan add azt a mennyiséget, amit az orvos előírt. Ne feledd el, hogy magadat kezeled, az orvos csak tanácsot ad, javasol, ami fontos, de nem elégséges.
Rengeteg szövődményt kell elkerülnöd, ami csak úgy sikerülhet, ha rendben van a vércukrod!!!
Minél előbb (ez ma sajnos legalább 2 év) próbálkozz az inzulinpumpával, mert ma az a legkorszerűbb kezelési módszer. Egyenlőre nincs nála jobb. És ne higgy a csodákban, mert azok nincsenek.
Itt bármelyik főrumon bármelyikünkhöz bizalommal fordulhatsz, tanácsot biztosan fogsz kapni. De kezelni magadnak kell magadat, ezt soha ne felejtsd el.
Őszinte részvétem azért, hogy beteg lettél, de szeretettel fogadunk, abban biztos lehetsz.
 

Sani

Új tag
Ami a hipót illeti, arra kell törekednek, hogy minél előbb megismerd a tüneteit, és minél előbb megérezd, ha közeledik. Minden hipó más, de vannak közös jellemzői.


KedvesCuki!

Hypohonder hozzászólását szeretném kiegészíteni és ezzel talán tudok segíteni.

Hypoglikémia tünetei:
szívdobogás, nyugtalalnság, izomremegés, izzadás, éhségérzés, zsibbadás, hányinger, koncentráládshiánya, időérzékelési vagy színfelismerési képtelenség, megváltozott-zavart viselkedés, emlékezetzavar, fokozódó tudatzavar, agrasszivitás.

A tünetek a vércukorszint értékétől és annak csökkenési sebességtől függően,valamint egyénenként is változók,és különböző kombinációkban fordulnak elő.

A hypoglikémiának 3 típusa van:
- enyhe: 3-4 között van a vércukor. Jell.tünetek:nem gyomorból jövő éhségérzet, agresszivitás, nyugtalanság
Megoldás:gyorsan felszívódó CH-tkell fogyasztani,ami nem emeli túlságosan a vc-t pl. 100%-os gyümölcslé
- közép súlyos:remegés, látászavar, hidegveríték, túlkompenzálásl ép fel
Megoldás:10-15 ggyorsan felszívódó Ch, de ha ennek a hatása lecseng, kb.20 g lassan felszívódó Ch fogyasztása ajánlott
- súlyos:teljes zavartság állapota,végstádiuma a kóma
Megoldás:glukagon injekció és orvosi kezelés

A kezelést részben az állapot súlyossága,részben kiváltó oka határozza meg.

Különben a tünetekre visszatérve, én régebben azt szoktam érezni, mintha üres lenne a lában,a combom. Mintha levegő lenne a bőr alatt.
 

pusimelu

Őstag
Szia Cuki!

Én 5-dik hónapja vagyok cukorbeteg ezért sok tanácsot nem adhatok de én is insulatard és actrapid inzulinra vagyok beállítva és nekem bevált.Jók a vércukorértékeim.Az a lényeg hogy sokszor mérjél,sportoljál és nézd meg mit eszel és próbáld kiszámítani a cht.(gondolom kaptál táblázatot meg voltál dietetikusnál)Én 6 órát beszélgettem a dietetikussal és még mindig vannak kételyeim de már sokkal jobban vagyok.Nagyon vigyázz magadra és olvass el minden fórumot mert én itt tanultam a legtöbbet ezt garantálom.A hypokkal nem ijesztgetlek biztos lesz, legyen nálad mindig egy kis üdítő vagy csoki.Meli
 

cuki

Új tag
Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat. Próbálok eligazodni az erdőben, de nem modom, hogy nagyon egyszerű.
 

Lacó

Új tag
Segítsetek eligazodni az erdőben!
Todom, ha türelmesen átolvasom a fórumot, akkor kaphatok választ minden kérdésemre, de most türelmetlen vagyok..
A férjemről lenne szó, 2 hónapja hordozta a cukorbetegség minden tünetét, de csak egy hete derült ki (1 típ.,vcsz 19). Rögtön inzulterápia (napi 4x, 170g ch)és ránk zúdult a cukros lét minden nyavajája.
Gyors kérdéseim:
- cukros diéta (jó könyv, receptek) elérhetősége
- hogy illesztettétek be a napirendetekbe az időponthoz kötött ch bevitelt (reggeliznie a kocsiban kell majd stb.)
- beállítás alatt van, még mindig magas a mért érték 13 körül mozog, biztos emelni kell, van -e vissza út?
- elhagyhatja-e valaha az inzulint
- lelkileg miben támogathatnám a leginkább (férfiak, kérlek benneteket, ti válaszoljatok)!!
- 3 hónapja a 11 hetes terhességem (meghalt a magzat) szakadt meg, lehetett-e ennek oka a most kiderült dolog
- beállított inzulin mellett lehet-e még gyerekünk
- van valami mellékhatása az inzulinnak

FELTÉTLEN ÍRJATOK!!!!

Hali!
Teljesen megértelek!!!
Ha gondolod, írd le a konkrét kérdéseidet és válaszolok mindenre! Én két évvel ezelőtt kerültem ebbe a cipőbe. Azért kérem, h E-mailt írj, mert ritkán jövök erre az oldalra, az E-mail pedig jelez, ha üzim jött. Címem: varga755@gmail.com. Előre is csak annyit, h nyugodj meg. Nem olyan sötét a helyzet, mint ahogyan azt most látod.
Várom kérdéseidet.
Üdv.: Laci
 
H

hypohonder

Vendég
Kedves Agap, a vérsukorszint magassága-mélysége kapcsán nem csak Neked, hanem mindenkinek, aki nem tudta, mondanám: ne legyetek türelmetlenek, Nem szabad ugyanis gyorsan normál szintre levinni a hosszabb ideig az egekben szárnyaló vércukorszintet, mert sokkal nagyobb bajt okoztok magatoknak, mint ami "hasznot" hozhat. Tehát, ha húsz körüli volt jó ideig a cukrotok, akkor egy darabig, sokszor hetekig is jó 10 körüli értéken tartani, és lassan, fokozatosan érni el a 4-6 közötti értéket.
Vigyázat, csak óvatosan! Az agykárosodástól a megvakulásig sok minden bekövetkezhet annál, aki türelmetlen.
 

Rends

Új tag
Kedves Cuki!
Több mint 50 éves diabos múlttal a hátam mögött nyugodtan állíthatom, hogy a hypók senkinek sem okoznak élményt, de meg lehet tanulni, hogy milyen tünetek előzik meg, és akkor bárki kitudja védeni. Nálam mindig úgy indul, hogy bármerre nézek az egyik szememben mindig van egy kis pici feketés pötty ami mindig ott van ahova éppen nézek, aztán jön az indokolatlanul erős izzadás, ami erős szívveréssel párosul. Ilyenkor azonnal Ch-tot kell bevinni, a legjobb és leghatásosabb kevés tejben 5-6 szem kockacukrot feloldani és azt meginni. Természetesen ahogy rendeződik az állapotod érdemes a kezelőorvost felkeresni, és elmondani neki miket tapasztaltál. Ne keseredj el az évek múlásával annyira bele fogsz jönni, hogy rögtön észreveszed ha valami nem stimmel, és akkor a lehető legkevesebb rossz élménnyel leszel gazdagabb.
 
H

hypohonder

Vendég
Nálam a szaporodó szívverés jelentkezik először, s az izzadás, éhségérzet utána nem sokkal.
A feketés pötty szerintem a szemfenéki bevérzéstől a szemfolyadékban úszkáló vér miatt van, nekem is van ilyen foszlány a látótérben, de az össze-vissza úszkál, persze attól is függően, hogy hová nézek.
Bizony, idő kell hozzá, míg az ember rájön, hogy "hipó vagy nem hipó"...
 
Oldal tetejére