Utazgatunk, utazgatunk...

somcsika

Aktív tag
Kedves Somcsika!
Nagyon jó időt és kellemes pihenést kívánok!!!:dr_31:

Hiányozni fogtok! :( Na, de majd legközelebb! :cool: És ugye a zegycseppen a züvegezett cserkókról se felejtkezzünk el... :D;)

Kellemes nyaralást, jó utazást Nektek! Szandinak pedig szuper cukikat is kívánunk mindezek mellél!!!:D

Jaaa, és képeket Mi is kérünk, had irigykedjünk ha majd nézegetjük őket... :D:D:cool:
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica]
[/FONT]

Pedig jó lenne, ha még benéznél, mert én nem köszöntem el tőletek, és nem kívántam jó utat. Remélem még olvasod.

Szóval, szóval, érezzétek nagyon jól magatokat, és legyen jó utatok oda-vissza. Várunk benneteket. No meg a fotográfokat. :cool:

Csak benéztem még, mert hát a "postagalambtól" - akit Tímeácskának és Máténak hívnak - kaptam ma valami nagyon hasznos dolgot amit úgy éreztem, hogy mindenképpen meg kell köszönöm.

Köszönöm a jó kívánságotkat, hasonló jókat kívánok nektek is és nagyon jó időt, ne túl meleget és ne is esős hideget, amolyan kellemes kiránduló időt.

Puszi
 

tímeácska

Őstag
Csak benéztem még, mert hát a "postagalambtól" - akit Tímeácskának és Máténak hívnak - kaptam ma valami nagyon hasznos dolgot amit úgy éreztem, hogy mindenképpen meg kell köszönöm.

Igazán nagyon szívesen... Tényleg nincs mit! Elárulhatom, hogy igazság szerint Szandi kapott tőlünk egy kis piros gyógyszerszállítós hűtőtáskácskát, amiben a penek, inzulinok stb.-k fognak a hőség elől megbújni az utazás során... [FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica]
[/FONT]
 

moncsi

Új tag
Mi 2 hete a Horvát Hvar szigeten voltunk. Mint a paradicsom, nyugodt, békés, és csodaszép! Nagyon hiányzik! Kristóf cukrai 80%-ban jók voltak, ami nagy szó nála. Fagyit is evett minden nap, és ami meglepő, hogy nem emelte meg a cukrát. Azon a héten inkább az alacsony cucu volt jellemző, gondolom azért, mert egész nap bújta a vizet, meg úszott. Filmeztem egy tintahal párt, majd megpróbálom föltenni. Hihetetlen élmény volt. Még sosem láttam ilyet, ennyire közelről meg pláne. Szó szerint az orrunk előtt voltak. Visszafelé a Neretva völgyén keresztül jöttünk (Bosznia). Mesésen szép, óriási hegyek, köztük pedig egy smaragd színű folyó hömpölyög.
Itt most nálunk a zablakon meg a zeső hömpölyög. Napfényt akarok!!! Ja, meg egy lottó ötöst, és akkor leköltözünk arra a szigetre...
 

borka

Őstag
Így történt.

Rövid kis beszámoló az eltelt nyaralásunkról.

Szokásos évei szabadságunkat ( mint a nagyoknál szokás) Celldömölkön a Ság-hegyen töltöttük.
Mindenféle időjárásban volt részünk,de végül is jól éreztük magunkat. Bejártuk a környező gyógyfürdőket,és egy-két nevezettességet is meglátogattunk a környéken. Voltunk Sárváron,Bük-fürdőn,Borgátán,Mesteri-ben,és a Celldömölk-i Vulkán-fürdőben. Ellátogattunk Sümegre,a várjátékokra (de Manocsot nem találtuk ott,mint kiderült a csapata Diósgyőrben lépet fel Ő pedig tüsszösmandula gyulladással otthon ápolgatta magát) és elmentünk Zalaszántóra megnézni a Butha szentélyt. A péntek éjszakai vihar nagy élményekkel gazdagított bennünket,mivel 3 órán át szűnni nem
akaró villámlás ,és menydörgés nem mindennapi esemény. A kis nyaralónk (ahol laktunk) csukott ajtaján hömpölygött be a víz,amit lapáttal ,és felmosó eszközzel igyekeztünk felszedni. Egy nagy vödör vizet szedtünk fel,ráadásul közben a villany is elcsatangolt,úgy ,hogy gyertyafényes idilli környezetbe víztelenítettünk. Általában az aktuális helyen étkeztünk ezért a vc.-met nem mindig tudtam kordába tartani,persze az időjárási frontok és talán a melegvizes fürdők is befolyásolhatták.
Celldömölkön van egy cukrászda ahol Diabéteszes fagyit is csinálnak,természetes,hogy meglátogattuk,és nyaltuk is.
A fagylaltos Hölggyel történt beszélgetésünk folyamán kiderült,hogy a családjukban is van Insulinos cukorbeteg,egy serdülő leányzó,és a nagypapa.A téma adott volt,rögtön meg említettük a fórumot és felírtuk egy cetlire az elérhetőséget. Remélem,hogy mielőbb ide látogatnak Ők is.
 

Csatolások

  • Mesteri.JPG
    Mesteri.JPG
    314.7 KB · Olvasás: 8
  • víztelenítés.JPG
    víztelenítés.JPG
    195.3 KB · Olvasás: 10
  • Sümeg.JPG
    Sümeg.JPG
    289.9 KB · Olvasás: 8

hirdeto

Új tag
A torinói lepel hiteles másolata Győr-Nádorvárosban

A győri Szent Kamillus-templomban november 19-én, pénteken 17.30-kor kezdődik az a szentmisével egybekötött ünnepség, melyen bemutatják a torinói lepel tökéletes másolatát. Forrás: Magyar Kurír

A győri Szent Kamillus-templomban november 19-én, pénteken fél hatkor zenés áhítattal kezdődik az ünnepi program, melyen közreműködik a Palestrina Kórus, Katona Tibor orgonán, valamint Tóthné Lovik Zsuzsa és Tóth Tamás hegedűn. 18 órakor Pápai Lajos megyéspüspök koncelebrált szentmisét mutat be. A szentmise után Pályi Gyula vegyészprofesszor, a téma avatott ismerője tart előadást, akinek a napokban jelent meg könyve a torinói lepelről.

Az ünnepség idején a lepel másolatát a templomtérben állítják ki, majd a bemutatás után végleges helyén, a plébánia folyosóján tekinthetik meg az érdeklődők.

A torinói lepel másolata megtekinthető hétfőtől péntekig hivatali időben: délelőtt 10 és 12 óra között, délután 16-tól 18 óráig. Csoportoknál előzetes bejelentkezés szükséges:

levélben (9024 Győr, Kálvária u. 15.) vagy telefonon: 96/413-904.
 

Csatolások

  • torinoilepel.jpg
    torinoilepel.jpg
    64.9 KB · Olvasás: 4

Rita23

Új tag
Mivel utazásról szól a topic, és mindenki nagyban külföldre megy síelni és elhatéroztam, hogy itthon megyek el egy kis téli túrára. Most hétvégén csodálatos volt az idő és a téli táj is gyönyörű. Igaz, hogy jól fel kell öltözni, de mivel mozog az ember nem fázik. És mindig lehet találni egy icipici kocsmát ahol felmelegít egy jó kis forralt bor. Nagyon nyávogtam, hogy én télen ki se mozdulok, de végül nem bántam meg, mert nagyon jó volt a friss levegőn kint lenni és mozogni egy kicsit. :)
 

Rita23

Új tag
Nagyon jó ez a link borka! Összeszedi tényleg azokat a fontos dolgokat , amire egy cukorbetegnek tudnia kell, ha elutazik. Az egyik nagynéném cukorbeteg lett, mert hasnyálmirigy gyulladása volt, elég súlyos, meg is kellett műteni és emiatt cukorbeteg lett. Velük is menni fogunk egy rövid utazásra tavasszal, és majd megmutatom neki ezt a linket.
Hétvégén voltam a Városligetben a mangalica fesztiválo9n. Volt még valaki közületek? Olyan jó idő volt, és az a rengeteg finom étel! Nem is kell mondanom, hogy rendesen elcsábultam, és ettem sült kolbászt, meg töltött káposztát. Szeretem ezeket a rendezvényeket, főleg amikor ingyenesek. Igaz, hogy sok ember volt, de a napsütés és a csábító illatok feletették a tömeget. Milyen rendezvényekről tudok mostanában? Nem csak Budapest érdekelne!:)
 

tímeácska

Őstag
Hétvégén voltam a Városligetben a mangalica fesztiválo9n. Volt még valaki közületek? Olyan jó idő volt, és az a rengeteg finom étel! Nem is kell mondanom, hogy rendesen elcsábultam, és ettem sült kolbászt, meg töltött káposztát. Szeretem ezeket a rendezvényeket, főleg amikor ingyenesek. Igaz, hogy sok ember volt, de a napsütés és a csábító illatok feletették a tömeget. Milyen rendezvényekről tudok mostanában? Nem csak Budapest érdekelne!:)
Szia Rita!
Kifejezetten irigyellek a "disznólkodásod" miatt! :D
Hogy milyen rendezvényről tudunk, ami mostanában lesz? Hát, én csak egyről tudok, ami most szombaton lesz... A DrInfo-s "minitali"! Igaz, hogy mangalica ott nem lesz (nem lesz???:o), legfeljebb majd mi disznólkodunk (igaz, Tekikém?! :rohog:)!
Egyébként a rendezvény ingyenes, és szabad a részvétel bárki számára! :cool:
 

andrea09

Új tag
Én szeretek Magyarországon maradni, és nemrégiben jártunk Mezőkövesden wellness szálloda csodálatos. Megfizethető árak és igényes környezet. Ajánlom mindenkinek
 

andrea09

Új tag
Én szeretek Magyarországon maradni, és nemrégiben jártunk Mezőkövesden, a wellness szálloda csodálatos. ami számunkra fontos volt, hogy megfizethető egy négytagú családnak is. Megnéztük a Matyó múzeumot is. Nyár végére tervezzük, hogy elmegyünk újra, a gyerekek nagyon megszerették a helyet.
 
Oldal tetejére