Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

sünike

Új tag
Na egyre inkább dühős vagyok!!!
Elindult a visszaszámlálás...OPTIMUM PLUSZ mérőke :rolleyes::rolleyes::rolleyes:!!!
3 órakkor mértem cukit,gondoltam reggel majd beírom a kis táblázatomba(ki az aki ezt éjjel beírná...),na reggel gép bekapcsol...és???...mérés???...SEHOL!!!!Ja igen a 6 órási se volt benne!!!Pedig tudom ám,hogy mértem!!!:dr_31:
Fél év alatt ez a harmadik eset,hogy minden adat elszáll a gépemből!!!:mad::mad::mad:

 

borka

Őstag
Na egyre inkább dühős vagyok!!!
Elindult a visszaszámlálás...OPTIMUM PLUSZ mérőke :rolleyes::rolleyes::rolleyes:!!!
3 órakkor mértem cukit,gondoltam reggel majd beírom a kis táblázatomba(ki az aki ezt éjjel beírná...),na reggel gép bekapcsol...és???...mérés???...SEHOL!!!!Ja igen a 6 órási se volt benne!!!Pedig tudom ám,hogy mértem!!!:dr_31:
Fél év alatt ez a harmadik eset,hogy minden adat elszáll a gépemből!!!:mad::mad::mad:


Kata szavait idézve"dobjál vele verebet".......vagy cseréld ki Méry-re.
 

sünike

Új tag
A MÉRY jó kis gép!!!:cool:Mosolygós!!!:)
Amit remélem Gergő sokat lát a következő hónapban!Szívből kívánom!!!
Hangyuszka pedig leporolja a GOját!!!:dr_31:
Hiszen az IGAZI angyalok GOt használnak!;)
 

borka

Őstag
A Rácalmási Tökfesztiválon volt egészség felmérő csoport is.:D
Vérnyomás,koleszterin,ill. vc. mérés.Sajnos a személyzet egyáltalán nem volt a helyzet magaslatán,mivel az eszközök kezeléséhez sem értettek.:mad:Katával közösen mutattuk meg ,hogy egyáltalán hogyan kell kezelni a D cont Personál
vc.mérőt,és hogy a tesztcsíkot tartalmazó dobozt nem szabad nyitvahagyni,mert a levegő páratatalma rontja a csík használhatóságát.
Maszatoltak, kentek,döfködtek.:rolleyes:

Lehet,hogy Kata is megosztja veletek a saját "kis" élményét.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Lehet,hogy Kata is megosztja veletek a saját "kis" élményét.
Meg hát, terveztem is, hogy leírom.

Kezdve azzal, hogy az egyszer használatos bökő az nem az Accu-Chek bökője, és mivel én ismerem, már sejtettem, hogy nem lesz fájdalommentes a bökés, de hősiesen odaadtam a zujjacskámat. Az ifjú eü-s hölgy belebökött egy akkorát az ujjamba, pont a köröm szélébe, hogy elrántottam a kezemet (tényleg baromira fájt). Erre azt mondja, hogy azért fáj, mert elrántottam a kezemet :o:o:o.
Na mindegy, gondoltam túlélem, hát mérje azt koleszterintet. A gépet nem tudta bekapcsolni, a kollégája mutatta meg hogyan kell. Az ujjamból persze meg ömlött a vér, de ő még préselte, mert hát a koleszterin méréshez kell. A gép meg nem csinált semmit. Szerintem rosszkor kapcsolta be, vagy rosszkor cseppentette rá a vért. Megint gondoltam mindegy, jó az én koleszterinem, nem kell méricskélni.

Átültem a vércukorméréshez, ahol tovább préselték az ujjamból a vért, bár nem kellett volna, mert még mindig ömlött belőle. Egy egész tócsányit rákentek az ujjammal együtt a reagens felületre, pedig a vércseppet nem szabad kenegetni a csíkon, hanem rácseppenteni....
Persze, hogy nem mutatott semmi jót, illetve 1,4-et mutatott, a 77 e-s gépekre jellemző módon, akkor is mér, ha valami nem stimmel..

Na ekkor már én sem bírtam cérnával, Borkáék sem. Gondolták újra mérnek, Sándor megmutatta nekik, hogy kell berakni a csíkot, mikor kell bekapcsolni a gépet, én pedig elővettem a Multiclixemet, mondván azzal a vacakkal engem még egyszer nem böknek meg. Azért nem az előző bökésből származó, még mindig ömlő vérrel csináltunk az új mérést, mert az már nem lett volna pontos, persze a 77 e-s géppel a következő mérés is 1,9 lett. :rohog::rohog::rohog:
A hölgyemények meg csak tátották a szájukat az oktatás, a vc mérő, meg a bökőm láttán. Megmértem a Go-val is a cukimat, 3,4 lett, és Borka Mery-jével is, ami 3,2-t mutatott. :cool:

Aztán jól otthagytuk őket, de mielőtt eljöttünk, visszazártam a csík tartó dobozuk tetejét. :dr_31::rohog::dr_31:
Hát ismét bebizonyosodott, hogy a 77 e-s gépek csak veréb dobásra jók, de ahhoz azért túl drágák. :rolleyes:
De legalább magyar és a mienk. Csak azt nem tudom, hogy mért nem a magyar fokhagymát meg paprikát védjük ennyire. :mad::(
 

umbra08

Aktív tag
Lopás

Megőrülök, ha nem írom ki magamból!!

Ma ellopták a pénztárcámat, tőlem, aki azt hitte, hogy mindig mindenre figyel, ügyel!!
Benne volt 34e Ft és az irataink.
Vásárolni indultam kisfiammal, csak 2 boltba tértem be, gyorsan végezni akartam. Közben Tökmag sírt, cukit mértem, kekszit adtam, kapkodtam...
Persze nem Tökmag a hibás, mert sírt, jóhogy nyűgös volt, nem szaladgálhatott, csücsülnie kellett a babakocsiban, közeledett az ebéd, siettünk haza, csaj még veszünk valami apróságot Apának, mert ma van a szülinapja!
Igen, a pénz is nagyon bánt, mert eltettem mindent, ami otthon volt, de jobban bánt a rengeteg irat!!
Szem. igazolványom, lakcímkártyám, jogsim, TAJ kártyám, adókártyám, bankkártyám.
Kisfiam lakcímkártyája, TAJ kártyája, közgyógy igazolványa.
- 34e ft készpénz
- 10e Ft kapásból a bankkártya letiltása
- 15e Ft kettőnk okmányainak pótlása

Miért mentem el otthonról,
miért voltam figyelmetlen,
miért vittem el az összes pénzt,
miért hordom egyáltalán a gyerek iratait magamnál,
miért lopnak meg egy babakocsit toló anyukát,
miért lopják meg a cukorbeteg kisgyermek anyukáját,
aki már beosztotta a pénzt gondolatban pelenkára, tápszerre, stb

Pár napon belül a hivatalos irataimra viszont szükség lenne egy fontos, sok mindent meghatározó találkozón....

csak a miért.. a francba, dühös vagyok magamra!!!!!
 

napocska

Őstag
:-( Nagyon sajnálom, ami történt. Még lehet, hogy az iratok előkerülnek, azt gyakran csak eldobják, jobb érzésű emberek pedig továbbítják.
 

dg

Őstag
Szia Umbra!

Még az is bosszantó, hogy soraidat olvasom... Nagyon sajnálom -- tudom, agyvérzés! :-( Remélem, mihamarabb megnyugszol, bár sejtem, hogy ez nem egy-két nap lesz! Azt kívánom, mihamarabb sikerüljön beszerezni a papírokat, mert a hivatalok látogatása űrlapokkal fűszerezve, külön "finomság" -- megint csak!

Viszont!

Van valamiféle szabály, nagyon ködösek az emlékeim. Ha a rendőrségen feljelentést (vagy bejelentést, vagy mit?) teszel, és erről papírod lesz, hogy megloptak, akkor jár valamiféle pénzbeli kedvezmény az igazolványok pótlásakor. Szemben ugye azzal az esettel, mikor az ember elveszíti a cuccait. (Ami a férjem szokása kétévente). Nos, épp neki "tanácsolták", hogy akkor inkább lopás legyen és rendőrség!
Remélem, valahogy így van még jelenleg is a jogszabály!

Azt pedig nem is tudtam, hogy a bankkártya letiltása külön pénz, ráadásul nem is kevés. Én naív! Na, ők is elmehetnek...

És végül: én is minden iratot, pénzt, kártyát, autó papírjait egy tatyóban hordom, holott, már a könyökünkön jön ki, hogy ez helytelen... Hát, ilyenek vagyunk!
 

umbra08

Aktív tag
Sziasztok!

Hát megjártam reggel az okmányirodát míg Tökmag aludt (apukája később ment be mh-re), 1,5 óra alatt végeztem, az ügyintéző is kedves volt, úgyhogy jól kezdődött a napom! :D
Személyit, lakcímkártyát és jogsit intéztem, a többit (TAJ, stb.) majd később.

Amúgy tegnap este teljesen lelkibeteg voltam, előttem volt a kép, hogy valaki az én és kisfiam személyes iratait, pénztárcámat nézegeti, jajjjjj, kivert a víz!! :mad: Az én kis naiv lelkemnek olyan rosszul esett!
Továbbá állandóan azon jár az agyam, hogy mikor vehették el, pörgetem vissza az eseményeket, de nem jövök rá. Azaz, amikor kértem Tökmagnak az eladótól nagyobb szandit, egy pillanatra átmentem egy másik sorba és Tökmag és a táskám felügyelet nélkül maradt. Na, ez hiba volt!
Nem tudom, már sosem tudom meg.
Az viszont pozítívum, hogy az én kis spórolós férjecském egy rossz szót sem szólt, olyan rendes volt velem! :)
 

umbra08

Aktív tag
Viszont!

Van valamiféle szabály, nagyon ködösek az emlékeim. Ha a rendőrségen feljelentést (vagy bejelentést, vagy mit?) teszel, és erről papírod lesz, hogy megloptak, akkor jár valamiféle pénzbeli kedvezmény az igazolványok pótlásakor. ilyenek vagyunk!

Mondtam az okmányirodában, hogy ellopták (van is róla rendőrségi jegyzőkönyvem, na ez egy külön történet, rohantunk Tökmaggal), de nem említették, hogy lenne valami pénzbeli kedvezmény, én meg sajnos nem tudtam róla. Most már mindegy, de azért kíváncsiságból utánanézek.
 

christina

Őstag
Sajnálom Umbra!

Én annak idején szintén gyesen voltam a lányommal, amikor valószínüleg a mozgólépcsőn raboltak ki. Nem vettem észre. Csak 2 perc múlva a villamoson csodálkoztam, hogy miért van nyitva a táskám. Én mindig mániákusan vigyáztam, hogy ne férjenek hozzá-anyum belém nevelte. (még a mai napig ezt hallgatom:))
Ugyanígy dühös voltam, hogy a 2 éves lányomhoz hajoltam le, mert félt a mozgólépcsőn és volt pofájuk kivenni a tárcámat.:mad:

Azóta nem hordok iratot a pénztárcámban, "csak" a bankkártyát és a manó közgyógy igazolványát.
Nagyon sajnáltam a pénztárcámat, amit karácsonyra kaptam anyuéktól, na meg az összes iratomat. Még a szül.akvi kivonat is nálam volt, mert előtte kellett valahova vinnem.
A pláne az volt, hogy mire elkezdtem az iratok pótlását, és költöttem egy valag pénzt fotókra jött az értesítés hogy valaki bedobta az irataimat a magyar posta levelesládájába és a kerületi rendőrségre menjek érte.
Nem tudtam sírjak, vagy nevessek.
Ez nekem jó tanulópénz volt, hogy ne tegyem az irataimat egy helyre a pénzzel.

Ne emészd magad. A tolvajok sajnos nagyon ügyesek, bár a táskád mellől ne lépj odébb legközelebb.
 

borka

Őstag
Részleges napfogyatkozás.

Sajnos tegnap csak ezeket a képeket tudtam csinálni,:);)mert nálunk elmaradt a napfogyatkozás.:mad:
Sándor
 

Csatolások

  • DSCF2144.JPG
    DSCF2144.JPG
    306.5 KB · Olvasás: 8
  • DSCF2146.JPG
    DSCF2146.JPG
    215.6 KB · Olvasás: 9
  • DSCF2151.JPG
    DSCF2151.JPG
    215.1 KB · Olvasás: 15

moncsi

Új tag
Nagyon szép képek! Hihetetlen, hogy a természet mikre képes. engem mindig ámulatba ejt. Jó érzés megörökíteni ezeket a dolgokat...:dr_24:és persze megosztani másokkal...
 

borka

Őstag
Lehet,hogy kacsa.......

Ha valaki járt már így írja meg.

Hallo Mindenki, főleg az autósok!

Nem csak autósoknak, hanem mindenkinek, hogy terjesszék az autós barátaik
körében. Sajnos ilyen itthon is elképzelhető.

Figyelem! A múlt héten a közeli Auchan-ban parkoltam. Amikor kihajtottam, észrevettem egy papírt a hátsó szélvédőn. Amikor leszedtem (addigra már haza értem), láttam, hogy az egy benzin blokk volt. Szerencsémre egy barátom már mondta, hogy ne álljak meg (emiatt), mert hogy valaki várhatja, hogy kiszálljak az autómból.
Ez a nőkre és a férfiakra is érvényes. Strasbourg és kelet után, ez a technika már egész Franciaországban elterjedt. Figyeljünk a hátsó szélvédőre tapasztott papírokra!
Gépjárműrablások új módszerével állunk szemben! (Ez nem vicc!) Sétálsz a parkolóban, nyitod a kocsidat és beszállsz. Indítasz, rükvercbe teszed a kocsit. Amikor a visszapillantóban hátra nézel, a hátsó szélvédo közepén észreveszel egy papírcetlit. Megállsz, kiszállsz az autóból és ekkor bukkan fel a tolvaj a semmiből. Beszáll az autódba és elhajt. Nagy sebességgel, gyakorlatilag majdnem rajtad keresztül.
És találgassanak a hölgyek...
Fogadni mernék, hogy a retiküljük/kézitáskájuk a kocsiban maradt. Így az autótolvajnak az autódon kívül már a címed, a pénzed és a kulcsaid is meg vannak! Házad és személyed nem titok többé! Nagyon jól szervezettek, már több autós járt így pórul!
Amennyiben papírcetlit látsz a hátsó szélvédődre tapadva, zárd be az ajtókat, indíts és menj el onnan! A papírt majd később leszeded. Talán nem árt értesíteni erről a családot, barátaidat, különösen a hölgyeket! Egy retikülben sok fontos irat van. Biztos nem akarod, hogy mindez rossz
kezekbe kerüljön!
 

borka

Őstag
Melyik intézményben találod meg ezeket együttesen?

- Helyben kialakított bolt.
- 10 ezer kötetes könyvtár.
- Kilenc (!) sportpálya és tornaterem.
- Színházterem.
- A szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet, sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör, életvezetési szakkör, ahol főzőcskézni lehet).
- Tanterem és ökumenikus imaterem.
- Egészségügyi blokk.
- Változatos étrend.
- Minden szobában televízió.
- Padlófűtés.

A nyerteseink azok a kedves olvasók, akik a szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézetre tippeltek.

Köszönjük, hogy adójával hozzájárult!

Ez első PPP konstrukcióban épült börtön, - a másik Tiszalökön van. A börtön 8 milliárdba került, az állam tulajdonában maradt, de évi 2 milliárdot fizetünk az üzemeltetőnek 15 évig. 2 milliárd Ft évente 800 rab után!!!!!! 2,5 millió Ft / rabonként / évente (..és te mennyit is keresel egy évben??)

További jó munkát kívánok !!
 

zsano68

Új tag
Ez előre el lett tervezve az elit fehérgalléros jóarcoknak.
Végre újra beengedett a masina a fórumra. Köszönet érte Goyonak.
 

somcsika

Aktív tag
Melyik intézményben találod meg ezeket együttesen?

- Helyben kialakított bolt.
- 10 ezer kötetes könyvtár.
- Kilenc (!) sportpálya és tornaterem.
- Színházterem.
- A szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet, sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör, életvezetési szakkör, ahol főzőcskézni lehet).
- Tanterem és ökumenikus imaterem.
- Egészségügyi blokk.
- Változatos étrend.
- Minden szobában televízió.
- Padlófűtés.

A nyerteseink azok a kedves olvasók, akik a szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézetre tippeltek.

Köszönjük, hogy adójával hozzájárult!

Ez első PPP konstrukcióban épült börtön, - a másik Tiszalökön van. A börtön 8 milliárdba került, az állam tulajdonában maradt, de évi 2 milliárdot fizetünk az üzemeltetőnek 15 évig. 2 milliárd Ft évente 800 rab után!!!!!! 2,5 millió Ft / rabonként / évente (..és te mennyit is keresel egy évben??)

További jó munkát kívánok !!



Hát mindent összevetve kb. ennyit, rengeteg munkával és idegeskedéssel, sok-sok felelősséggel.
 
Oldal tetejére