Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

Zsu77

Új tag
Böködés alatt szerintem a vérvétel értendő elsősorban, nem az inzulinbeadás. S arra nincs pumpa feltalálva.

Hát azért elsősorban mi legtöbbször a pennel való inzulinadagolást hívjuk itt bökinek.Mert tudod a vérvétel az itten nálunk:vérvétel!Ha ideírogatsz,beszéljünk egy nyelvet.Olyan jól kitanulmányoztál itt mindenkit mint egyik korábbi fórum-társunk...talán a nyelv elsajátítása sem lesz gond!:mrgreen:
 

Zsu77

Új tag
A magas vércukorszintet szerintem már minden cukorbeteg "kipróbálta".

Észre sem lehet venni.

Amikor pedig már igazán nagy a baj, akkor viszonylag rövid időn belül elájul. Onnantól már semmi nem fáj neki.

.

Én a hipora szavazok!Az gyorsabb és kíméletesebb!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
 

Zsu77

Új tag
Nahát nahát micsoda dolgokat írsz te itten! Még a végén azt hiszik itt kedves? topictársaink, hogy te én vagy egy másik nicken, vagy legalábbis lefizettelek. Nem félsz, hogy Tímeácska majd jól meghumorizál ezért a gonosz hozzászólásodért?

Amúgy kétlem, hogy mi a példáink lennének a kivételek. Ez az általános és a másmilyen tapasztalat a kivételesebb.

Nézd csak miben hiszek,zsoltika!
"jajj annak,aki rosszal fizet jóért,mert nem távozik el a rossz az életéből az olyannak!"Példabeszédek...
 

Zsu77

Új tag
Mondjuk a majonézbe muszáj...

Miért is?

A majonéznek nem összetevője a cukor, házilag készült, éttermi majonézben nincs is. A konzervmajonézek cukrozottak. Ha tudod a titkok légy szíves oszd már meg velem, hogy miért is muszáj! Már beszélgettem e témáról máskor, máshol is, de még senki sem tudta az okot.

Íme a megvilágosodás:
ÍZFOKOZÓNAK!
Azok a galád konzervgyártók!
 

Zsu77

Új tag
Az viszont csupán nézőpont kérdése, hogy kinek mi számít jó terápiának.
Mások a szempontok.

Az éhségérzet mitől tényszerű adat egy orvos számára?
A HbA1c érték az mutatja, hogy "jó" e egy kezelés vagy sem?

Ilyen jó értéket el lehet érni 150 gramm szénhidrátos diétával is, meg 250 grammossal is, csak ennek megfelelő mennyiségű inzulint kell adni. Mindkét kezelés jó? Ja hogy még a testsúlyt is kell nézni? És az honnét derül ki, hogy a testsúly változatlansága esetén ez attól van, hogy valóban elég a 150 gramm széndhidrát, vagy csak az aránytalan mennyiségű zsír és fehérje fogyasztás miatt maradt meg a testsúly? A diabetológusokat csupán a szénhidrátbevitel korlátozása érdekli.

Szóval a tényszerű adatok az egy dolog, az meg hogy ki hogy értelmezi, magyarázza őket az meg egy másik.

Én a magam részéről utálom a zsíros ételeket,és a fehérje duplázásra sem vagyok képes.Megeszem a husikákat is szívesen,de ha magam előtt tudhatok egy dupla rakás zöldséget,hát az az igazi!:p
 

Zsu77

Új tag
Meg a Fő-fő komolytalan.

És mi ezt úgy szeretjük a Tímeácskában!
Figyu zsoltika!Nem tom mér vagy te itt,de az tuti,hogy nem megoldásért.És az fix,hogy ezt már mindenki tudja rólad.Mert a megoldást leírta Tímeácska,B.Laci is megmondta,értelmes ellenérv nem hangzott el a részedről,de nincs is,mivel olyan emberek szóltak,akik a megoldásra így jutottak el.Te,aki csak pörögsz,mint a ringispil itt,hogy segítség nincs megoldás...nem is akarod,hogy legyen.Tudod ide feljönnek az emberek kérdezni,kapnak rá ötleteket,utána pedig ezt mondják: Köszi,kipróbálom,majd bizonyos idő múlva jelentkeznek és közlik az eredményeket.Az pedig,hogy mi honnan vesszük,hogy te mit gondolsz és milyen vagy,kitűnik az írásaidból."mert minden ember az ő beszédéből ismertetik meg"Betörtél ide arrogánsan,puffogtatva,kíváló ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező embereket becsmérelve.És ezek után azon csodálkozol itt nekünk,hogy miért kapsz hideget is meleget is?"mert amit akarsz,hogy az emberek veled tegyenek,te is azt tedd másokkal" például.
/Tímeácska!Ha én egyszer ilyen ronda,arrogáns leszek veled,nyugodtan beszólhatsz!/

Én a magam részéről a továbbiakban megkérdőjelezek minden információt amit adtál eddig magadról.És azt mondom,hogy te egy jól informált ember vagy a diabetes mellitussal kapcsolatban,aki idejött kötözködni diabban szenvedő emberekkel,mert mit tudom én miért.A degeneráció mélységeit még nem tanultam.UFF!!!
 

blaci

Őstag
Szia Zsolt!Már hiányoztál!Az a rossz hírem van,hogy vagy ezen adat kíválóságára hajtasz,vagy vágy-hiány ide vagy oda,későbbiekben még nagyon sok másik dokihoz is járhatsz.Pl:Vakok intézete bentlakással.Pl2:2naponta vese-dialízis.Pl3:neurológia->pl4:sebészet a kialakult neuropátia miatti égési sérülés miatt.Pl5:amputáció,impotencia,infarktus és agyvérzés.Csak egy kis ízelítő...
Úgyhogy hajrá!;)

Kedves Zsu!
Ez egy nyolc napon túl gyógyuló hozzászólás volt!;):D
 

dg

Őstag
Én most komolyan nem tudom,hogy te mit gondolsz azorkról az emberekről,akik itt írkálnak:nem is léteznek?

Összekeversz egy másik topictársunkkal, vagy magadból indulsz ki Te is. Nem az én szokásom ismeretlenül minősítgetni a többi hozzászólót.

De ha már így rákérdeztél azt feltételezem rólatok, hogy valamiért hasznosnak, kellemesnek érzitek az itt folyó társalgást, azért vagytok itt. Persze én is csak magamból tudok kiindulni.

és produkálnak nem létező-kítűnő-HgA1c-t

Én nem szeretném hogy az életem egy adat körül forogjon, ami csak egy szám egy papíron félévente. Nem tudom, hogy szánjam, vagy irigyeljem, ha valóban az a legfőbb gondod/érdemed az életben, hogy mennyi a HbA1c értéked. Legjobb, ha egyik sem.

"Hol találom azt az orvost,akiről beszélsz?"

Gondolod az minden vágyam, hogy orvosokhoz járjak?

Hogy ez nem érdekel,azt jelenti,hogy nem hiszel ezeknek az embereknek.

Csak a magad nevében nyilatkozzál légy szíves!

Hadd döntsem el én magam, hogy mit hiszek!

Köszönöm szépen.

Cserében természetesen Te is nyugodtan azt hihetsz, amit csak akarsz, csak ezt ne add úgy elő, mintha én hinném!

Köszönöm még egyszer előre is.


HbA1c.
Az hogy foglalkozunk vele, nem egyenlő azzal, hogy ez az élet legfőbb problémája. Nem volt célunk ez sugallni.

Különösen rólad nem gondoljuk, hogy vágyad, hogy orvoshoz járj.

Döntsd el magad, hogy mit hiszel. Ez az egyetlen és legfőbb, amit támogatunk!
 

dg

Őstag
Böködés alatt szerintem a vérvétel értendő elsősorban, nem az inzulinbeadás. S arra nincs pumpa feltalálva.


Hogy néked a vérvétel a böködés, és az inzulinbeadás nem az, ezt valóban nem tudtuk magunktól kitalálni. Így persze, igazad van!
Viszont örömteli, hogy az inzulinbedás nem jelent problémát számodra! Végre egy jó hír, valami, amit képes vagy negatív felhang nélkül megélni!
 

dg

Őstag
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Eredeti szerző Tímeácska
Ez az "annyiban más", ez most annyit jelentene, hogy a cukorbeteg gyermekeknek könnyebb (jobb:confused:), mert nem saját magukat kell bökdösniük???
</TD></TR></TBODY></TABLE>



Ezek szerint te megoldást látsz a problémádra abban, hogy ne magadat "bökdösd", hanem más "bökdössön" téged. Nincs valaki, akit megkérhetnél erre? Rögtön láthatnád, hogy jobb, és főként: könnyebb!
 

dg

Őstag
:)

Sárkány ellen sárkányfű.

Nem én kezdtem itt a többi hozzászóló személyével foglalkozni, jobban örültem volna, ha a közös témáinknál maradunk. De ha már az kell a boldogságodhoz, hogy pörögjön a fórum, azáltal hogy személyemet támadjá(to)k, akkor én nem leszek semmi rossznak az elrontója.

:-(


Az ok-okozati láncolaton nincs mit vitázni. Figyelmesen kell olvasni.
 

dg

Őstag
Eredeti szerző Tímeácska
Tudod mennyire kézenfekvő a megoldás?!?! Pofon egyszerű! Csak ahelyett, hogy sajnálnád Magad, és szidnál mindenkit (orvosokat, a galád, nem létező fórumozókat:mrgreen:, és mindenkit), csak egy ici-picit kell gondolkodni!
Segítsek?! Oké!
Nos, ha Te úgy látod, hogy kevés az előírt Ch, akkor egyél annyit, amennyit jónak látsz (persze, ésszerű kereteken belül!), számold ki a hozzá szükséges inzulin mennyisége, és egyszerűen add be! Igen, igen, most jön a megszokott témád: Honnan vegyek plusz inzulint?! Válaszom: a kezelőorvosodtól. Na, igen ám, de nem ír fel elegendőt (az anyagias dög!:grin:)... Persze, előre kiszámítja. Ezzel sincs semmi baj. Amikor már fogytán lesz az inzulinod, szépen visszaballagsz az orvosodhoz, és elmondod Neki, hogy eeefogyott!:cool: Nyugodtan mondd el Neki, hogy miért! Hidd el, köteles adni még inzulint! Nem hagyhat inzulin nélkül mondjuk 1 hétre (de akár fél napra!!!) sem! Nehogy azt írd, hogy nem ad, mert KÖTELES!!! Fel lehet jelenteni, ha nem gondoskodik a megfelelő mennyiségű inzulinról! Mondom, egyél amennyit jónak látsz, add be hozzá a megfelelő mennyiségű inzulint, még akkor is, ha a felírt inzulin mennyiség ezután nem fedezi az egész havi mennyiséget! Hát mit fog tudni Veled csinálni az a doki?! Kiszedi belőled az inzulint?!:mrgreen: Próbáld csak meg! Légy egy kicsit határozott, és menni fog!:wink::rolleyes:


Nehogy azt írd, hogy nem ad, mert KÖTELES!!! Fel lehet jelenteni, ha nem gondoskodik a megfelelő mennyiségű inzulinról!

Itt a megfelelő mennyiségű a kulcs. Ki dönti el, hogy mennyi a megfelelő mennyiség? Az orvos, vagy a beteg? Izé ... akarom mondani az állapotos.


Hát, te tényleg nem hagyod érvényesülni a jó szándékot..:rolleyes:

Ketten együtt döntenek. Ha ennyire nem értesz egyet a diétáddal, miért hagyod, hogy csináltassák veled??? Ezek szerint a kútba is beleugranál?
Ezt a problémádat kreáltnak tartom "made by akitlosz"
 

dg

Őstag
A magas vércukorszintet szerintem már minden cukorbeteg "kipróbálta".

Észre sem lehet venni.

Amikor pedig már igazán nagy a baj, akkor viszonylag rövid időn belül elájul. Onnantól már semmi nem fáj neki.

Nem, ezt nem próbáltam valóban, csak utánainformálódtam a témának.


Vannak cukrosok, akik fizikai jelekből megérzik, ha magas a cukruk. Ez ugyanúgy más-más árulkodó jel lehet, mint ahogy a hipo tünetei is változatosak.

Az információszerzés hasznos leHET! A diéta terén is...
 

dg

Őstag
Nahát nahát micsoda dolgokat írsz te itten! Még a végén azt hiszik itt kedves? topictársaink, hogy te én vagy egy másik nicken, vagy legalábbis lefizettelek. Nem félsz, hogy Tímeácska majd jól meghumorizál ezért a gonosz hozzászólásodért?

Amúgy kétlem, hogy mi a példáink lennének a kivételek. Ez az általános és a másmilyen tapasztalat a kivételesebb.


Kérlek avass be minket, hogy az általános érvényű megállapításaidat mire alapozod konkrétan.
És észrevetted? Gabibaba megoldotta a problémáját és az elégtelen diéta kérdését. Remélem, ezt is beveszed az általánosításaid körébe.
 

dg

Őstag
Eredeti szerző d.g.
Egyetértünk! Az agyoncukrozás markáns modernkori probléma! Még szerencse, hogy az epret nem kötelező cukorral enni, lehet rá nem szórni is. Mondjuk a majonézbe muszáj... A párizsit én se értem.

Sajna, a dal ott kezdődik, hogy az anyatej édes ízű. De később alternatív az édeskedés.


Mondjuk a majonézbe muszáj...

Miért is?

A majonéznek nem összetevője a cukor, házilag készült, éttermi majonézben nincs is. A konzervmajonézek cukrozottak. Ha tudod a titkok légy szíves oszd már meg velem, hogy miért is muszáj! Már beszélgettem e témáról máskor, máshol is, de még senki sem tudta az okot.


A Lényeg csúszós halacska. Sose tudod megfogni...

Egyet értettünk!!!

Na de, ott a majonéz!:mrgreen: Hát, ha ennyire érdekel?

Jellegzetesen savanykás ételek, így pl ecetes savanyúságok, salátaöntetek, egyes szószok, mártások (pl paradicsomszósz), majonéz sajátos íze az édes, savanyú, sós ízek megfelelő arányú elegyéből alakul ki.
A továbbiakban kérdezz egy szakácsot. Biztos van kukta-fórum is.
 

dg

Őstag
Az viszont csupán nézőpont kérdése, hogy kinek mi számít jó terápiának.
Mások a szempontok.

Az éhségérzet mitől tényszerű adat egy orvos számára?
A HbA1c érték az mutatja, hogy "jó" e egy kezelés vagy sem?

Ilyen jó értéket el lehet érni 150 gramm szénhidrátos diétával is, meg 250 grammossal is, csak ennek megfelelő mennyiségű inzulint kell adni. Mindkét kezelés jó? Ja hogy még a testsúlyt is kell nézni? És az honnét derül ki, hogy a testsúly változatlansága esetén ez attól van, hogy valóban elég a 150 gramm széndhidrát, vagy csak az aránytalan mennyiségű zsír és fehérje fogyasztás miatt maradt meg a testsúly? A diabetológusokat csupán a szénhidrátbevitel korlátozása érdekli.

Szóval a tényszerű adatok az egy dolog, az meg hogy ki hogy értelmezi, magyarázza őket az meg egy másik.


Az éhségérzet tényszerűvé tehető pl a testsúly megmérésével, az átlagos napi tevékenységhez illesztett kalóriamennyiség-intervallummal. Ha muszáj...

És ott a szád. Szóra és (szénhidrát) evésre használd. Ugyan nem tényszerű, de kulcsfontosságú.

Na de ezt leírni???

"A diabetológusokat csupán a szénhidrátbevitel korlátozása érdekli."

juj...
 

dg

Őstag
És hol vannak a hozzászólásodból a tényszerű adatok?

Mert ez így csak megalapozatlan minősítgetés és jobbat Te sem tudsz ezek szerint.

Én szívesen elfelejteném a szénhidrátot hússal pótolni elvet. Hajjaj, de mennyire!

Kár, hogy gyenge lehettél számtanból, szerintem akad aki érti.

Ha az egészségeseknél:

napi energiaigény fedezete = 50% szénhidrát + 25% zsír +25% fehérje
akkor ha a cukorbetegeknél jelentősen korlátozzák a szénhidrátbevitelt törvényszerűen növelni kell a zsír és a fehérjefogyasztást változatlan energiaszükséglet esetén.

Igazából ehhez még számolni sem kell tudni, egyszerű logikai úton is rá lehet jönni szerintem. Úgy látszik nem az erősséged.

Én egyetlen cukorbeteget sem ismerek, aki annyi szénhidrátot ehetne, mint amennyit a betegsége előtt evett, és a kiesett energiát bizony pótolni kell valahogy.

Szóval valahogy nem győzött meg a minősítgető alátámasztatlan hozzászólásod, melyben nem sok érv hemszeg. :)

Ej, ej, lényeglátás, lényeglátás...

Én többször nem írom le, unalmassá vált ugyanis, hogy ki lehet alakítani és alakíttani azt a megfelelő ch mennyiséget tartalmazó diétát, ami egyesíti a következő szempontokat: a páciens komfortérzete, megfelelő testsúlya, energiaigénye személyre szabottan, és még egészséges is, ha már aránypárokról is beszélünk.

Lassan elindíthatnánk egy szavazást a kedvedért.
Kinek sikerült mindez?
Hátha ez meggyőzne...
 

dg

Őstag
Mikortól is támogatja a TB pl. a Lantus inzulint?

S ezzel az első, vagy az utolsó országok között volt Magyarország?

Aztán meg van mennyiségi kérdés is, nem csak minőségi.

Mint írtam egészségeshez közelítő vércukorszintet lehet napi 150 gramm, meg napi 300 gramm szénhidrátbevitellel is elérni a cukorbetegeknél, csak hát nyilván nem ugyanannyi inzulinnal.

Örülök, hogy roppant vidám lett itt a társaság a hozzászólásaim kapcsán, de érvek azok valahogy alig röpködnek, csak minősítgetés.

Van valami orvosilag indokolható oka a szénhidrátbevitel korlátozásának cukorbetegek esetében a korábbi, egészséges állapothoz képest? Nem a szabályozásának, hanem a korlátozásának. Ha tudjátok mondjátok!

Mert ha ilyet nem tud és nem mond soha sehol senki, akkor bizony az én összeeskövéselméletes agyam arra a következtetésre jut, hogy azért, mert így kevesebb inzulinnal, azaz olcsóbban is kezelhetőek a cukorbetegek.

Bevallom meglepődnék, ha érdemi választ kapnék.


Zsoltika!
Szezon és fazon... Nem mindegy.

A bürokrácia rettentő. Igazad van. (ez a szezon) Erről szmély szerint egyetlen diabetológus se tehet (ez a fazon)

Ch korlátozás tényleg van abban az értelemben, hogy egy diabos ne egyen meg egy egész dobos tortát, ha kedve van, s kolplaljon másnap, mert lelkifurdalása van.

Egyébként lásd fentebb...

Te vagy az első és egyetlen cukros a sokból, akitől azt hallom, hogy szenved sovány létére a ch korlátozástól. Ez számomra általánosításra nem ad elégséges okot.
 
Oldal tetejére