Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

blaci

Őstag
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Áll a bál!!!

Van már egy "Tomboló" nevű topik a sérelmek megvitatására, én azt javasolnám úgyse írt még oda senki.:rolleyes::mrgreen:

Persze a d.g. által javasolt "aréna" sem rossz.:rolleyes:

U.i.: (Sok értelme nincs de legalább szórakoztató úgyhogy remélem lesz folytatás.)
 

dg

Őstag
Teljesen igazad van!

És lehet, hogy tényleg át kellene mozgatni a magvas gondolatokat a helyére!
 

Zsu77

Új tag
Valóban úgy viselkedik, mint egy zabolátlan, viaskodó és visítozó tinédzser és elfelejti, hogy itt szinte kizárólag felnőttekkel beszél, akik konkrét tapasztalatokkal bírnak, s helytelen ezeket visszakézből elutasítani. Sokkal bölcsebb lenne átgondolni.

"Bölcs ember az,aki másoktól tanulni tud és semmi húrt meg nem feszít túlságosan..."

(jól idéztem?)
 

Akitlosz

Új tag
Én most komolyan nem tudom,hogy te mit gondolsz azorkról az emberekről,akik itt írkálnak:nem is léteznek?Így aztán a nem létező emberek járkálnak a nemlétező dokijaikhoz és produkálnak nem létező-kítűnő-HgA1c-t...Hát ezt sirály!Neked kedves Akitlosz már régen egy ilyen kérdést kellett volna föltenned:
"Hol találom azt az orvost,akiről beszélsz?"
Hogy ez nem érdekel,azt jelenti,hogy nem hiszel ezeknek az embereknek.Ha durva,vagy épp Akitloszosan túlzó akarok lenni:"ez itt egy olyan fórum,ahol csupa hazug ember terjeszti a hazugságait nem létező jó diab dokikról,hazug,jónak nevezett tapasztalataikról.Biztos pénzt kapnak érte!..."

Én most komolyan nem tudom,hogy te mit gondolsz azorkról az emberekről,akik itt írkálnak:nem is léteznek?

Összekeversz egy másik topictársunkkal, vagy magadból indulsz ki Te is. Nem az én szokásom ismeretlenül minősítgetni a többi hozzászólót.

De ha már így rákérdeztél azt feltételezem rólatok, hogy valamiért hasznosnak, kellemesnek érzitek az itt folyó társalgást, azért vagytok itt. Persze én is csak magamból tudok kiindulni.

és produkálnak nem létező-kítűnő-HgA1c-t

Én nem szeretném hogy az életem egy adat körül forogjon, ami csak egy szám egy papíron félévente. Nem tudom, hogy szánjam, vagy irigyeljem, ha valóban az a legfőbb gondod/érdemed az életben, hogy mennyi a HbA1c értéked. Legjobb, ha egyik sem.

"Hol találom azt az orvost,akiről beszélsz?"

Gondolod az minden vágyam, hogy orvosokhoz járjak?

Hogy ez nem érdekel,azt jelenti,hogy nem hiszel ezeknek az embereknek.

Csak a magad nevében nyilatkozzál légy szíves!

Hadd döntsem el én magam, hogy mit hiszek!

Köszönöm szépen.

Cserében természetesen Te is nyugodtan azt hihetsz, amit csak akarsz, csak ezt ne add úgy elő, mintha én hinném!

Köszönöm még egyszer előre is.
 

Akitlosz

Új tag
ugy látom egy picit pipa vagy Akitloszra :) Egy picit tényleg furi az észjárása.... Mindenki felett összegyűlhetnek a felhők és kiborul a bili, de azért tényleg nem kellene mindenkit rossznak gondolni. Majd ha megtanulja elfogadni, ogy neki igy kell élnie akkor majd megkönnyebbül a lelke. Addig meg marad az önmarcangolás és önsajnálat. reméljük hogy mihamarabb magadra lelsz. Egyébként ha ennyire nem megy a betegséged elfogadása akkor lehet nem ártana egy szakemberhez fordulnod. Sztem nem szégyen az egyáltalán.
És ha a böködéssel van baja akkor ott a PUMPA. Van választási lehetőség, úgyhogy már az sem gond :)))) Nem ugy mint a régi szép időkben amikor a fecskendő volt az életet mentő megoldás. Mi lett volna ha abban az időben lett volna cukros???

Böködés alatt szerintem a vérvétel értendő elsősorban, nem az inzulinbeadás. S arra nincs pumpa feltalálva.
 

Akitlosz

Új tag
Ime a példája, hogy Zsoltikának nincsenek gonosz kis poénjai.

Amúgy lehetnek! Sőt, megkérnénk rá! Tudod, ez a fórum nélküled nem pörög.
Csak megint ez a fránya önellentmondás...

:)

Sárkány ellen sárkányfű.

Nem én kezdtem itt a többi hozzászóló személyével foglalkozni, jobban örültem volna, ha a közös témáinknál maradunk. De ha már az kell a boldogságodhoz, hogy pörögjön a fórum, azáltal hogy személyemet támadjá(to)k, akkor én nem leszek semmi rossznak az elrontója.

:-(
 

Akitlosz

Új tag
Tudod mennyire kézenfekvő a megoldás?!?! Pofon egyszerű! Csak ahelyett, hogy sajnálnád Magad, és szidnál mindenkit (orvosokat, a galád, nem létező fórumozókat:mrgreen:, és mindenkit), csak egy ici-picit kell gondolkodni!
Segítsek?! Oké!
Nos, ha Te úgy látod, hogy kevés az előírt Ch, akkor egyél annyit, amennyit jónak látsz (persze, ésszerű kereteken belül!), számold ki a hozzá szükséges inzulin mennyisége, és egyszerűen add be! Igen, igen, most jön a megszokott témád: Honnan vegyek plusz inzulint?! Válaszom: a kezelőorvosodtól. Na, igen ám, de nem ír fel elegendőt (az anyagias dög!:-D)... Persze, előre kiszámítja. Ezzel sincs semmi baj. Amikor már fogytán lesz az inzulinod, szépen visszaballagsz az orvosodhoz, és elmondod Neki, hogy eeefogyott!:cool: Nyugodtan mondd el Neki, hogy miért! Hidd el, köteles adni még inzulint! Nem hagyhat inzulin nélkül mondjuk 1 hétre (de akár fél napra!!!) sem! Nehogy azt írd, hogy nem ad, mert KÖTELES!!! Fel lehet jelenteni, ha nem gondoskodik a megfelelő mennyiségű inzulinról! Mondom, egyél amennyit jónak látsz, add be hozzá a megfelelő mennyiségű inzulint, még akkor is, ha a felírt inzulin mennyiség ezután nem fedezi az egész havi mennyiséget! Hát mit fog tudni Veled csinálni az a doki?! Kiszedi belőled az inzulint?!:mrgreen: Próbáld csak meg! Légy egy kicsit határozott, és menni fog!;):rolleyes:

Nehogy azt írd, hogy nem ad, mert KÖTELES!!! Fel lehet jelenteni, ha nem gondoskodik a megfelelő mennyiségű inzulinról!

Itt a megfelelő mennyiségű a kulcs. Ki dönti el, hogy mennyi a megfelelő mennyiség? Az orvos, vagy a beteg? Izé ... akarom mondani az állapotos.
 

Akitlosz

Új tag
Már próbáltad?
Mert valahol azt írod, a migrént se tudod elképzelni.

A magas vércukorszintet szerintem már minden cukorbeteg "kipróbálta".

Észre sem lehet venni.

Amikor pedig már igazán nagy a baj, akkor viszonylag rövid időn belül elájul. Onnantól már semmi nem fáj neki.

Nem, ezt nem próbáltam valóban, csak utánainformálódtam a témának.
 

Akitlosz

Új tag
Kedves Akitlosz!

Mennyi idős vagy? Ezt nem gúnyolódásból kérdezem. A 14 éves fiam november óta diabos, az ő kezdeti dühét érzem rajtad. Őt is a 'legolcsóbb' módszerrel kezelték, iszonyú eredményei voltak, indított 165g CH-val, amiből meg tudott enni 135-t, állandóan éhes volt, neki pl. nem akarták szintén emelni a ch-t. Viszont azt sikerült elérni, hogy 2 hónap után kapott kicsit modernebb inzulint. Viszont a ch emelésre várni kellett majdnem 7 hónapot. Az egészet megelégeltük, és (sok más miatt is) addig kerestünk, amíg találtunk - épp a fórum segítségével :) - olyan orvost, aki megértette (nemcsak kajaügyileg, hanem másban is). Most több inzulint kap és simán emelték a CH-t 220-ra (amiből általában megeszik 205-t), viszont minden alkalommal súlymérés.
Úgyhogy ne add fel és keress Te is, hidd el, lehet megfelelő embert-orvost találni.

Nahát nahát micsoda dolgokat írsz te itten! Még a végén azt hiszik itt kedves? topictársaink, hogy te én vagy egy másik nicken, vagy legalábbis lefizettelek. Nem félsz, hogy Tímeácska majd jól meghumorizál ezért a gonosz hozzászólásodért?

Amúgy kétlem, hogy mi a példáink lennének a kivételek. Ez az általános és a másmilyen tapasztalat a kivételesebb.
 

Akitlosz

Új tag
Egyetértünk! Az agyoncukrozás markáns modernkori probléma! Még szerencse, hogy az epret nem kötelező cukorral enni, lehet rá nem szórni is. Mondjuk a majonézbe muszáj... A párizsit én se értem.

Sajna, a dal ott kezdődik, hogy az anyatej édes ízű. De később alternatív az édeskedés.

Mondjuk a majonézbe muszáj...

Miért is?

A majonéznek nem összetevője a cukor, házilag készült, éttermi majonézben nincs is. A konzervmajonézek cukrozottak. Ha tudod a titkok légy szíves oszd már meg velem, hogy miért is muszáj! Már beszélgettem e témáról máskor, máshol is, de még senki sem tudta az okot.
 

Akitlosz

Új tag
Akitlosz! Egyetlen szakma sincs sorozatgyártásban. Minden szakmának vannak és lesznek jeles és jeltelen képviselői.

Én még nem találkoztam szörnyülködéssel a "régi" kezelések miatt. Pl nálunk a maradibb verzió dívik, s épp arról beszélegttünk itt, hogy lám, milyen jó. Valami féleértettél -- odase neki!

Akkor lehet más hozzászóélásokat olvastunk.

Tényszerű adatok bizonyítják, hogy egy terápia jó e vagy sem. Hogy jön ide a naivitás és a feltételes mód ("talán ugyanaz az orvos")? Nem vág a témába.

Az viszont csupán nézőpont kérdése, hogy kinek mi számít jó terápiának.
Mások a szempontok.

Az éhségérzet mitől tényszerű adat egy orvos számára?
A HbA1c érték az mutatja, hogy "jó" e egy kezelés vagy sem?

Ilyen jó értéket el lehet érni 150 gramm szénhidrátos diétával is, meg 250 grammossal is, csak ennek megfelelő mennyiségű inzulint kell adni. Mindkét kezelés jó? Ja hogy még a testsúlyt is kell nézni? És az honnét derül ki, hogy a testsúly változatlansága esetén ez attól van, hogy valóban elég a 150 gramm széndhidrát, vagy csak az aránytalan mennyiségű zsír és fehérje fogyasztás miatt maradt meg a testsúly? A diabetológusokat csupán a szénhidrátbevitel korlátozása érdekli.

Szóval a tényszerű adatok az egy dolog, az meg hogy ki hogy értelmezi, magyarázza őket az meg egy másik.
 

Akitlosz

Új tag
Felejtsd már el a szénhidrátot hússal pótolni elvet! Nevetséges, hogy ezzel általánosítasz.
Vagy nagyon rossz helyen vagy, vagy nem tudod értelmezni a számodra ajánlott terápiát.
Az összeseküvéselméleteid kórosak.

És hol vannak a hozzászólásodból a tényszerű adatok?

Mert ez így csak megalapozatlan minősítgetés és jobbat Te sem tudsz ezek szerint.

Én szívesen elfelejteném a szénhidrátot hússal pótolni elvet. Hajjaj, de mennyire!

Kár, hogy gyenge lehettél számtanból, szerintem akad aki érti.

Ha az egészségeseknél:

napi energiaigény fedezete = 50% szénhidrát + 25% zsír +25% fehérje
akkor ha a cukorbetegeknél jelentősen korlátozzák a szénhidrátbevitelt törvényszerűen növelni kell a zsír és a fehérjefogyasztást változatlan energiaszükséglet esetén.

Igazából ehhez még számolni sem kell tudni, egyszerű logikai úton is rá lehet jönni szerintem. Úgy látszik nem az erősséged.

Én egyetlen cukorbeteget sem ismerek, aki annyi szénhidrátot ehetne, mint amennyit a betegsége előtt evett, és a kiesett energiát bizony pótolni kell valahogy.

Szóval valahogy nem győzött meg a minősítgető alátámasztatlan hozzászólásod, melyben nem sok érv hemszeg. :)
 

Akitlosz

Új tag
Tényleg van olyan, hogy a doki afrikai utat kap ajándékba, ha nyomja a cég gyógyszerét. Speciel ez nem az inzulin területe. Itt ugyanis 2 cég "versenyzik", ahol is a korszerűségen van a hangsúly. Ez meg azt jelenti, hogy mivel lehet leutánozni jobban az egészséges anyagcserét. Ergo a beteg még jobban is jár, ha igaz az összeesküvés elméleted.

Mikortól is támogatja a TB pl. a Lantus inzulint?

S ezzel az első, vagy az utolsó országok között volt Magyarország?

Aztán meg van mennyiségi kérdés is, nem csak minőségi.

Mint írtam egészségeshez közelítő vércukorszintet lehet napi 150 gramm, meg napi 300 gramm szénhidrátbevitellel is elérni a cukorbetegeknél, csak hát nyilván nem ugyanannyi inzulinnal.

Örülök, hogy roppant vidám lett itt a társaság a hozzászólásaim kapcsán, de érvek azok valahogy alig röpködnek, csak minősítgetés.

Van valami orvosilag indokolható oka a szénhidrátbevitel korlátozásának cukorbetegek esetében a korábbi, egészséges állapothoz képest? Nem a szabályozásának, hanem a korlátozásának. Ha tudjátok mondjátok!

Mert ha ilyet nem tud és nem mond soha sehol senki, akkor bizony az én összeeskövéselméletes agyam arra a következtetésre jut, hogy azért, mert így kevesebb inzulinnal, azaz olcsóbban is kezelhetőek a cukorbetegek.

Bevallom meglepődnék, ha érdemi választ kapnék.
 

Akitlosz

Új tag
Persze! Csak így lehet elviselni a nyomást!

Tudjuk jól, hogy ehhez lelkialkat kell, és tudjuk az is, ki ilyen, ki olyan. Itt válik szét, hogy ki megy lefelé, ki tart felfelé. Hogy ki milyen lelkialkatúvá váli (vagy milyennek születik), az mondhatni szerencse vagy balsors. Tímeácska szerencsés!
Az azonban meggyőződésem, hogy az ember segíthet magán. És segíthet másokon is.
Itt van pl Akitlosz.
Igaza van Gabibabának, hogy az el nem fogadás jegyében harcol a világ ellen, kivetít (itt például a fórumozókra), és velünk harcol, holott a diabjával harcol.
Az a baj, hogy ehhez nem szerencsés stílust választott meg, és berobbant ide a túlzó és helytelen tartalmú általánosításaival, sértő kötőszavaival, személyeskedéseivel, mindenkit lenaívoz, s elmondja, hogy mi hogy működik (szerinte).
Valóban úgy viselkedik, mint egy zabolátlan, viaskodó és visítozó tinédzser és elfelejti, hogy itt szinte kizárólag felnőttekkel beszél, akik konkrét tapasztalatokkal bírnak, s helytelen ezeket visszakézből elutasítani. Sokkal bölcsebb lenne átgondolni.
Gondolkodni azonban senki helyett nem lehet.
Nyilvánvalóan az se gyógyító terápia, ahogy mi felnőttként viselkedtünk vele, és reagáltunk a hozzászólásaira, felvettük a kesztyűt. (Pedig jó móka :mrgreen:)

Ha Akitlosz mégis úgy döntene, hogy építkezni akar, szívesen vesszük. De ha marad a gladiátorosdi, nyithatunk neki egy topikot.

A jellemzésed magadról egész pontos lehet gondolom.

Az ember valójában mindig kizárólag saját magát minősíti a hozzászólásaival. akkor is, amikor másokat akar minősítgetni.

Igen sajnálom, hogy ilyen irányba ment el a társalgás.

Sajnos elég jellemző, aki nem ért egyet egy másik hozzászólóval, de nem tudja ellenvéleményét olyan jól megfogalmazni, érvelni mellette, azt alátámasztani és ez úgymond zavarja, akkor gyakran választja azt a módszert, hogy a másik hozzászóló személyét támadja.

Szomorúan tapasztalom, hogy itt is csak ennyire futja egyesektől.
 

Zsu77

Új tag
Én nem szeretném hogy az életem egy adat körül forogjon, ami csak egy szám egy papíron félévente. Nem tudom, hogy szánjam, vagy irigyeljem, ha valóban az a legfőbb gondod/érdemed az életben, hogy mennyi a HbA1c értéked. Legjobb, ha egyik sem.


Gondolod az minden vágyam, hogy orvosokhoz járjak?


Szia Zsolt!Már hiányoztál!Az a rossz hírem van,hogy vagy ezen adat kíválóságára hajtasz,vagy vágy-hiány ide vagy oda,későbbiekben még nagyon sok másik dokihoz is járhatsz.Pl:Vakok intézete bentlakással.Pl2:2naponta vese-dialízis.Pl3:neurológia->pl4:sebészet a kialakult neuropátia miatti égési sérülés miatt.Pl5:amputáció,impotencia,infarktus és agyvérzés.Csak egy kis ízelítő...
Úgyhogy hajrá!;)
 
Oldal tetejére