Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Fiúk, a fürdés utáni szerelék csere csak a szenzorra vonatkozik? Vagy az inzulinos szerelékre is? Én nem hallottam ilyet, segítsetek léccike.

poe

Őstag
Fiúk, a fürdés utáni szerelék csere csak a szenzorra vonatkozik? Vagy az inzulinos szerelékre is? Én nem hallottam ilyet, segítsetek léccike.
Mindenre. Pusztán arról van szó, hogy a tusfürdőben testápolók, olajok stb lehetnek, amikre értelemszerűen nem tapad a cucc.

borka

Őstag
Fél napra, vagy egy napra biztos, hogy nem érdemes áttérni a penre, legalábbis a bázis miatt semmiképp. A két óránkénti vc mérés, és óvatos korrekció nagyon jó megoldás.

A lányokkal (kolléganők) mi is terveztünk egy élményfürdős hétvégét, de nálunk sajna pont az öltöző szekrény nem biztonságos. Úgyhogy nem tudom, hogy oldom meg, de a pumpát biztos nem akarom vinni. Valószínű nálam a pen a megoldás, és a gyakori vc mérés.

Kedves Kata, Számtalan esetbe egy egyszerű kabinba hagytam a pumpámat. Arra kell figyelni,hogy le legyen véve a hangja,hogy ne csipogjin. Lehet,hogy ezt bátor tettnek tartod ,de egyszersem fordult meg a fejembe,hogy feltörik a kabint.Természetesen 2 óránként vissza mentem mérni ill. úgy ahogy Poe irta 1-2 egységet beadni. Hál, istennek eddig semmi problémám nem volt. Szerintem bátran vidd magaddal, mert csalánba nem üt a ménkű.:rolleyes:

vighkata

Kedves Kata, Számtalan esetbe egy egyszerű kabinba hagytam a pumpámat. Arra kell figyelni,hogy le legyen véve a hangja,hogy ne csipogjin. Lehet,hogy ezt bátor tettnek tartod ,de egyszersem fordult meg a fejembe,hogy feltörik a kabint.Természetesen 2 óránként vissza mentem mérni ill. úgy ahogy Poe irta 1-2 egységet beadni. Hál, istennek eddig semmi problémám nem volt. Szerintem bátran vidd magaddal, mert csalánba nem üt a ménkű.:rolleyes:
Hát én nem merem. Még agyalok, hogy hogyan legyen, mert nem csak csobogni akarunk, hanem gőz,- meg törökfürdőzni is. Oda be a melegbe meg tényleg nem lehet bevinni.
Nálunk most új az élményfürdő, decemberben lett kész, és aki volt már, az mondta, hogy az öltözők eléggé póriasan lettek megoldva.

poe

Őstag
Hát én nem merem. Még agyalok, hogy hogyan legyen, mert nem csak csobogni akarunk, hanem gőz,- meg törökfürdőzni is. Oda be a melegbe meg tényleg nem lehet bevinni.
Nálunk most új az élményfürdő, decemberben lett kész, és aki volt már, az mondta, hogy az öltözők eléggé póriasan lettek megoldva.

Szvsz, ha aggódnál a pumpa miatt, vigyél inkább egy pent. A kétóránkénti inzulin azzal is műxik, ha meg eltűnik, könnyen pótolható. Ha végig idegeskedsz a pumpa miatt, akkor a lényeg veszik el, ami miatt odamész, a kikapcsolódás. ;)

vighkata

Szvsz, ha aggódnál a pumpa miatt, vigyél inkább egy pent. A kétóránkénti inzulin azzal is műxik, ha meg eltűnik, könnyen pótolható. Ha végig idegeskedsz a pumpa miatt, akkor a lényeg veszik el, ami miatt odamész, a kikapcsolódás. ;)
Ez így van, ezért gondoltam én is a penre, semmi pihenés, szórakozás nem lenne, ha túlaggódnám magam.

Zsu77

Új tag
Nekem az lenne a kérdésem,hogy ha az ismerősömék nem tudják,hogy mitől ment fel a cuki,akkor egyből szereléket cserélnek.Ez így jó?Vagy feleslegesen "pazarolnak"?

vighkata

Nekem az lenne a kérdésem,hogy ha az ismerősömék nem tudják,hogy mitől ment fel a cuki,akkor egyből szereléket cserélnek.Ez így jó?Vagy feleslegesen "pazarolnak"?
Ha minden magas cukira azonnal szereléket cserélnek, akkor az valóban pazarlás. Meg valóban mindig szereléket cserélnek, vagy csak kanült. Mert vagy rosszul mondják, vagy te továbbítod a kérdést rosszul.

Az, hogy mitől megy fel a cuki, azt, ha késve is, de általában lehet tudni. Ritkán előfordul, hogy nem találni logikus magyarázatot, de ezekben az esetekben sem biztos, hogy a kanül, vagy a csökkent felszívódás a magas cuki oka.

Az ismerősödék kezdő pumpások? Mert akkor jó néhány ok lehet, amiket ők még nem tapasztaltak ki. Konkrét esetben tudunk használható tanácsot adni, így közvetítéssel elég karcsúra sikeredhet a segítség, pont azért, mert ahhoz jól feltett kérdés, és célirányos visszakérdezés lehet a megoldáshoz vezető út.

Információ hiányában én biztos nem tudom megítélni, hogy pazarolnak, vagy jól döntenek, ha kanült (és nem szereléket) cserélnek.

vighkata

Zsu, valójában nagyon jó dolog, hogy segíteni szeretnél, de arra vigyáznod kell (mindenkinek vigyáznia kell), hogy hogyan, mi módon próbálsz meg segíteni. Jelen esetben egy pumpával rendelkező, inzulin kezelést alkalmazó ismerős számára akarsz tanácsot adni. Ahhoz nem árt, ha a tanácsadó maga is inzulinos, és van pumpás tapasztalata.
Az információ áramlásnál már a kérdés feltevésnél lehetnek félreértések, amit a közvetítő nem vesz észre, és a tanács, javaslat a visszajuttatásánál úgyszintén adódhat félreértés, vagy még inkább értelmezési probléma.
Az ismerősöd fórum tag? Ha nem, ajánld neki a fórumot, itt a pumpahasználók biztosan tudnak segíteni, de legfőképpen tudnak visszakérdezni.

vighkata

Valójában (hogy a témánál maradjak) azt gondolom, hogy az ismerősödék a kérdést fel sem tették neked, te pusztán segíteni szeretnél.

De vegyük mind két esetet már ami a választ illeti.

Ha azt mondom, hogy dehogy pazarlás a kanül (szerelék) csere, akkor valójában pazarlásra ösztönzöm őket, ami a kisebbik baj (a cukor szempontjából, de nagyobb a pénztárca szempontjából). A nagyobbik, hogy a kanül cserével nem oldódik meg a magas cuki problémája.

Ha pedig azt mondom, hogy pazarlás, akkor a kanül esetleges rossz helyre szúrásából eredő felszívódási zavarra nem cserélnek, ezzel magasan tartva a cukrot.

Zsu77

Új tag
Hú ez hosszúra sikerült.Egyrészről én SOHA sem adok tanácsot.Én MINDIG csak kérdezek.Másrészről,ha érdeklődöm,a válasz engem is érdekel.Harmadrészt,akikkel kapcsolatban én érdeklődöm,mind nagyon örülnek a velem való beszélgetéseknek.Mindig tájékoztatnak és kérdeznek is.Ennek ellenére nem szoktam tanácsot adni,bizonyos konkrét információk pedig nem számítanak annak.Én nem annyira segítek,mint inkább beszélgetünk,és ez önmagában sokszor már nagyon sokat jelent nekik.A feltett kérdésre nem annyira konkrét,"tedd ezt-tedd azt" választ vártam magam sem,mintahogy én sem ilyeneket beszélek.Amolyan svédasztalosat,ha érted.De azért kösz!:cool:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Hú ez hosszúra sikerült.Egyrészről én SOHA sem adok tanácsot.Én MINDIG csak kérdezek.Másrészről,ha érdeklődöm,a válasz engem is érdekel.Harmadrészt,akikkel kapcsolatban én érdeklődöm,mind nagyon örülnek a velem való beszélgetéseknek.Mindig tájékoztatnak és kérdeznek is.Ennek ellenére nem szoktam tanácsot adni,bizonyos konkrét információk pedig nem számítanak annak.Én nem annyira segítek,mint inkább beszélgetünk,és ez önmagában sokszor már nagyon sokat jelent nekik.A feltett kérdésre nem annyira konkrét,"tedd ezt-tedd azt" választ vártam magam sem,mintahogy én sem ilyeneket beszélek.Amolyan svédasztalosat,ha érted.De azért kösz!:cool:
Aki tanácsra vár, annak tanácsként hangzik, amit te beszélgetésnek ítélsz meg, erre tényleg muszáj figyelni, hogy ne süljön el rosszul. A jószándékod mindenképpen dícsérendő! De Katának igaza van szerintem, én sokszor érzem rajtad, hogy tanácsot adsz, mégha te nem is annak szántad.

estie

Új tag
Mindenre. Pusztán arról van szó, hogy a tusfürdőben testápolók, olajok stb lehetnek, amikre értelemszerűen nem tapad a cucc.

Komolyan elég egy órát várni mindenféle olajos meg hidratáló tusfürdő után, és feltapad rá a tapasz?
Több mint fél éve nem használom a kedvenc tusfürdőmet, mert nem tapad rá fürdés utána a kanül. :???:

poe

Őstag
Komolyan elég egy órát várni mindenféle olajos meg hidratáló tusfürdő után, és feltapad rá a tapasz?
Több mint fél éve nem használom a kedvenc tusfürdőmet, mert nem tapad rá fürdés utána a kanül. :???:
Én ezt úgy kerülöm ki, hogy ha épp akkortájt kell cserélnem, akkor még zuhanyzás előtt kicserélem... :p

Oldal tetejére