Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

dg

Őstag
Ugyan ide általában más jellegű cikkeket teszünk, de mivel ez is (érdekes???) hír, gondoltam itt lesz a helye.

http://index.hu/bulvar/2010/04/06/cukorbetegseggel_vedekezik_s._abel/

A lényeg, hogy a cikkben szereplő fiatal ügyvédje arra hivatkozik, hogy az inzulinhiányos állapot tudatvesztéshez, tudatzavarhoz vezet.
Na már most, szerintem folyamatos, folyamatosan ismétlődő és sorozatos cselekvés/magatartás ugyan hogy keletkezne hypoból, mikor az rövid ideig áll fenn, mondhatni hirtelen jön (és megy), ugyanis vagy összeesik az illető vagy eszik. Úgy gondolom, olyan mérvű inzulinhiányban, ami tudatzavarhoz vezet, cselekvőképtelenség is fennáll.
Csodálkozom, hogy ezzel mint állítással foglalkoznak érdemben.
 

dg

Őstag
Az előzőhöz annyit, és elnézést, de nagyon rosszul fejeztem ki magam, ahogy igyekeztem párhuzamot vonni a két ellenpólus között, hogy akár az inzulinhiány, akár a túladagolása, ha olyan mérvű, hogy tudatzavart eredményez, szerintem a cselekvőképtelenséggel is párosul, (a cikkben csak az inzulinhiányról van szó). Bocsi.
 

pumpás

Őstag
Dingbo „Daniel” Lin, az egyetem humán táplálkozáskutatója a kínai ördögcérnát (Lycium chinense, farkasbogyó) és a növény hatását vizsgálja a retinakárosodás helyreállításában. Eredményei azt mutatják, hogy a bogyó csökkenti az oxidatív stresszt, aminek a szem a 2-es típusú diabétesz következtében ki van téve.
– Nem állítom, hogy a farkasbogyó gyógyszer, de táplálékkiegészítőként a hagyományos kezelések mellett felhasználható a látás javításában – nyilatkozta Lin. – Az ördögcérna magas antioxidáns aktivitással rendelkezik, és hatékony védelmet nyújt a környezeti ingerek és a genetikai mutációk által okozott oxidatív stressz ellen.
Lin édesapjától, a kínai hagyományos gyógyítótól hallott a növényről, és biokémiai, valamint szemorvosi tapasztalatai alapján elhatározta, hogy megvizsgálja a farkasbogyó alkalmazását a látásjavításban. A Kínában őshonos növény a hagyomány szerint helyreállítja a homeosztázist, erősíti az immunrendszert, táplálja a májat és a vesét, és javítja a látást. A kutató 2008 júliusában kezdte meg a növény hatásaival kapcsolatos vizsgálatát.
Lin munkatársaival kimutatta, hogy az ördögcérna nagy mennyiségű zeaxantint, luteint, poliszacharidot és polifenolt tartalmaz, amelyek bizonyítottan javítják a látást, többek között megelőzik az időskori makula-degenerációt és a diabéteszes retinopátiát.
A kutatás az úgynevezett nutrigenomika gyorsan fejlődő tudományágához tartozik, amely azt vizsgálja, hogyan befolyásolják a tápanyagok összetevői a gének kifejeződését és a betegségeket. A kutatás eredményeit a 2009-es Kísérleti Biológiai Konferencián, illetve az Amerikai Sejtbiológusok Társaságának 2009-es konferenciáján mutatták be
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
És két pumpa fityeg majd a delikvensen, egy monitor, meg egy laptop a nyakban :)
Emiatt ne aggódj. Nálunk ez (is) csak hír szinten jelenik meg. ;) Egy-két év, és meg lesz az egy kütyüben mindent tudó változat is, de nálunk még a sok kütyüs nyakbaakasztós változat sem lesz elérhető. Egyébként mijaza laptop?
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető

somcsika

Aktív tag
Ezt a linket most találtam a Kapun.

Újdonság a cukorbetegeknek

Innovatív készítményként a Pancreate hozzájárul a cukorbetegségben szenvedők hasnyálmirigyének inzulin-és hormonokat termelő képességének helyreállításához.

http://www.betegszoba.hu/?r=5645
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ezt a linket most találtam a Kapun.

Újdonság a cukorbetegeknek

Innovatív készítményként a Pancreate hozzájárul a cukorbetegségben szenvedők hasnyálmirigyének inzulin-és hormonokat termelő képességének helyreállításához.

http://www.betegszoba.hu/?r=5645
Én ezeket a cikkeket szívesen összegyűjteném, és 10 év múlva átbögyölőzném, hogy mi valósult meg belőle. Nem konkrétan erre a cikkre gondoltam, hanem általában "ezekre".

Olyan jól hangzanak, olyan reményt keltőek, de sajna, ahogy te is írtad, a sok kísérletből tervből mi, és mikor valósul meg?

Ami pedig csak ehhez a cikkhez tartozik:
"Jó esély van arra, hogy a fejlesztések lezárultával a magyar cukorbetegek hatékony kezelésére is alkalmas gyógymóddá váljon."

Kíváncsi vagyok, hogy ha meg is valósul, akkor mi marad a magyar cukorbetegeknek, vagy milyen áron? Ugyanis a Sanofi Francia cég. Tudom, negatív és paranoiás vagyok. De én már csak azt hiszem, ami a "kezemben van".
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én AKAROM hinni, hogy ez így lesz.
(friss diabetesek naivságával)
Zsuzsi, ez nem naivság, természetes, hogy bizakodik az ember. Valahol, valamikor jön a megoldás, ebben biztos vagyok.

Ami miatt szkeptikus vagyok, az az, amit te is írtál, hogy szinte állandóan egérkísérletekről olvasunk, hogy milyen nagyszerűen működik egyik-másik felfedezés, akkor miért nem próbálják ki embereken.

Na most, vannak ígéretes embereken végzett tesztek, és bizony van közöttük olyan is, amivel már elértek 5 éves inzulin mentességet. Akkor a kérdés az, hogy ha már 5 éves pozitív eredmény is van, akkor miért nem alkalmazzák? Biztos alapos és logikus magyarázat van rá.
Gondolj bele, ahhoz, hogy 5 év inzulin mentes időszak legyen, ahhoz már jóval régebben, mint 5 év, már rendelkezésre állt a cukorbetegek életét megreformáló terápia.

Tehát 5-10 éve is olvashatók voltak a "forradalmian új " technikák, ezrével jelentek meg ilyen ígéretű "mézes madzagok", ezzel szemben még ma is ott tartunk, hogy bökjük magunkat, minden nyűgjével és anyagi vonzatával együtt.

Ahogy én észrevettem ezek a sokat ígérő cikkek megsokasodtak az elmúlt időszakban. Szinte mindegyik hivatkozik valamilyen egyetemre, valamely neves kutatóra. Azonban egyik sem orvosi szaklap, vagy egyik sem az adott egyetem vagy kutató saját szakcikke. Gyanítom, hogy ezek a sokat ígérő cikkek valamilyen úton-módon kiszivárogtak, de közlésre még alkalmatlanok. Az egyetemek még nem hoznák nyilvánosságra, csak esetleg orvos-szakmai körökben adnának tájékoztatást. Főleg, hogy az egyetemek, tudósok a sokat ígérő kutatásaikat és eredményeiket hét pecsét alatt őrzik, hiszen ha valóban tényleges terápia lesz belőle, akkor azt ők előbb le szeretnék védetni, és profitálni belőle. Na most ha mindjárt nagy nyilvánosság elé kerül a projektjük, akkor megkockáztatnák, hogy valaki más lenyúlja az ötletüket, és előbb szabadalmaztatnák, mint ők, akik éveket és dollár millákat feccöltek a projektbe.

Én továbbra is bizakodó vagyok, de szkeptikus is, a mézesmadzag már nem csillantja meg a szemem. Az elmúlt 16 évben olvastam épp elég forradalmi újítást, világmegváltó teszteredményt, amiből nem sok valósult meg, legalábbis nem a gyógyítás terén.

A kezelés könnyítése, valamit a szövődmények megelőzése és kivédése terén viszont annál több pozitív, kézzel fogható eredmény valósult meg.
 

somcsika

Aktív tag
Az orvosunk Dr. Szüts Péter - aki rendszeresen részt vesz különféle nemzetközi konferencián (Amerikában is), a neten is megtalálható jó néhány cikke, - mondta, hogy az elkövetkező 10 évben nem várható, hogy eljut a tudomány addig, hogy gyógyítható legyen a cukorbetegség. Abból kiindulva, ahogy most áll a tudomány. Persze azt is hozzátette, hogy előfordulhat egy nagy buuummm, amikor valami olyat találnak ami előbbre viszi a kisérleteket és hamarabb eljut a megvalósításig. Erről viszont sem ő, sem pedig olyan szakember aki napi szinten benne van a témában nem tud nyilatkozni.
Ha azt nézzük, amit te is irtál, - hogy te már 16 éve is olvastál biztató cikkeket, hát ahogyan visszamelékszem, hogy Dolly-t is már kb. 14 éve alkották meg. És amikor Szandi született még az őssejtek-ről igazából nem is volt szó, mármint a lehetőségről, hogy levetessük. És azóta pedig egy egész iparág épült erre a területre.
Ha ilyen cikkeket olvasok akkor az mindig pozitív irányba dobja a hangulatom, mert kell, hogy megoldás legyen. Addig pedig igyekszünk a legjobb formában tartani Szandit, hogy ha eljönn az idő akkor segíteni lehessen rajta és könnyebb legyen az élete.
Hát ennyi.
 
Oldal tetejére