Insulinpumpa

Szerintem, ha a pumpáig már eljutottatok, és a kezedben lesz, látni fogod Te is, hogy nem egy olyan nagy ördöngösség a kezelése, szerintem nagyon hamar meg fogd tanulni, mit hogyan kell csinálni rajta/vele. Mármint, a funkcionális kezelésére értem, hogy hamar menni fog. Az, hogy a cuki is rendben legyen vele, ahhoz picit több idő kell, de ez teljesen egyénfüggő! Van, kiknek pár nap, 1-2 hét elég hozzá, van akiknek picivel több időbe telik - de sikeres lesz bizonyos idő múlva a kezelés!
Nem értem a dokitokat, hogy ha tudja, hogy októberben kezdi Réka az ovit, akkor miért húzza szeptemberig a pumpán való gondolkodást! Hiszen, Nektek, Rékának és az óvónőknek is sokkal könnyebben menne a dolog - úgy gondolom! Főleg, azért nem értem ezt a szeptemberig húzást, mert nem látom az értelmét!!! (Tudom, ki a dokitok, ismerem, de akkor sem értem!!!) Á, mindegy, sok mindent nem értek én... :) Hiszen, sokkal egyszerűbb lenne mindenkinek, ha Réka úgy mehetne oviba, hogy már TUDJÁTOK, hogyan kell kezelni a pumpát, nem éppen csak az óvónőkkel együtt kell(lene) elkezdeni megtanulni a kezelését! A kezelés alatt értem a funkcionális kezelést, és az elvi kezelést is (vagy mi van), azaz, az esetlegesen szükséges korrekciókat sem akkor kelljen, ovikezdéskor kitotózni!
Hú, kicsit összekavartam az utolsó gondolatomat, de éppen jön a vihar... :) Szakad az eső, villámlik - meg az agyam is! :p

Gondolom szabadságra ment a doki. Húúú, nálunk is indul a buli, szakad az eső, megyek becsukom az ablakokat! :) Egyébként nem a mechanikai részének a megtanulásával kapcsolatban vannak aggályaim, hanem a számolgatással, evéssel. De nagyon várom már, mert mostanában meg pláne olyan eredményeket produkál Réka, hogy nem értem, megfordult neki a napja, eddig reggel meg délelőtt nagyon szép eredményei voltak és estére ment fel neki 10-12-ig a cukra, most este normális, reggel meg 11-kel kelünk és persze reggeli után még megy fel neki. Szóval nem értem... De legalább ezzel az újfajta készítménnyel nincs ekcémája, az is valami.
 

tímeácska

Őstag
Ja, hogy amikor orvost váltottunk, akkor új inzulint kaptunk, mert szerintem a másikra allergiás volt.

És melyik volt az a régi inzulin, és milyen tüneteket okozott? És milyen inzulin lett helyette? (Tudod, én mindenre kíváncsi vagyok :D - nem utolsó sorban én is küzdök inzulinallergiával, de eddig nem sikerült elkülöníteni, hogy melyikre, illetve melyik összetevőre.)
 
Értem, Insuman Comb-al és Insuman Rapid-dal kezdtük és ettől folyamatosan ekcémás volt, amikor átmentünk ehhez az új doktornőhöz, mondtam neki, hogy szerintem allergiás arra az inzulinra, mert ekcémás és sokszor a beadás helyén, karján, combján piros foltok jelentek meg. Így májusban kaptunk új inzulint a Humulin M3-at és a Humulin R-t, azóta nem volt se folt, se ekcéma.
 

tímeácska

Őstag
Értem, Insuman Comb-al és Insuman Rapid-dal kezdtük és ettől folyamatosan ekcémás volt, amikor átmentünk ehhez az új doktornőhöz, mondtam neki, hogy szerintem allergiás arra az inzulinra, mert ekcémás és sokszor a beadás helyén, karján, combján piros foltok jelentek meg. Így májusban kaptunk új inzulint a Humulin M3-at és a Humulin R-t, azóta nem volt se folt, se ekcéma.

Szuper, hogy egy inzulinváltás után elmúltak a tünetek! Nekem ilyen "szerencsém" nem volt. Bár az is tény, hogy nem humán, hanem analóg inzulinokat próbáltam... Egyelőre még megvannak a foltjaim, de már kezdem megszokni. Cukraimat nem befolyásolja, ami nekem a legfontosabb! Meg egyelőre nem akarok belenyúlni a kezelésembe, jó lesz egy darabig így is, ahogy most van! :)
 

linus

Tag
Megosztom a Medtronicos tegnapi tapasztalatom:

Tegnap ki kellet cseréltetni Nóri pumpáját!!!
Mikor vacsizni leültünk, akkor láttam hogy van egy repedés kijelző jobb felső sarkától, egy kb 1 cm-es.
Fogalmam sincs hogy került oda, és fogalmam sincs mikor, csak a beadásnál vettem észre.
Mivel azt mondták nekem hogy ilyenkor telefon, illetve ha bármi van, meg is tettem!
Nagyon pozitív a véleményem Medtronicról!!!!! Nem kekeckedtek, nem problémáztak, megkérdezték mi a helyzet és kész!
Még azt is megkérdezték milyen legyen a színe a pumpának!:o
Megcsináltam az önellenőrzést, minden ok, mondom akkor nem kell s.o.s. Leteszem a telót, 5 percre rá hívnak hogy mégis inkább cseréljük ki! :)
Este 7 -1/2 8 magasságában hívtam őket, és a futár 1/2 10kor itt volt!


Meglepően gyors, udvarias, pontos és alapos volt ez a kis csere-ügy!!!!:):):)
 

napocska

Őstag
Magán a pumpa burkolatán volt? Fura, ilyet én is észrevettem a miénken, és úgy emlékszem, valamelyik talin nézegettük egymásét, hogy mindenkinek van rajta egy kis csík, a kijelző fölött, ami olyan, mint valami repedés. Most nem tudom lecsekkolni a miénket, mert le van ragasztva matricával.
 

umbra08

Aktív tag
Magán a pumpa burkolatán volt? Fura, ilyet én is észrevettem a miénken, és úgy emlékszem, valamelyik talin nézegettük egymásét, hogy mindenkinek van rajta egy kis csík, a kijelző fölött, ami olyan, mint valami repedés. Most nem tudom lecsekkolni a miénket, mert le van ragasztva matricával.

Szerintem együtt nézegettük és arra jutottunk, hogy mindenkié repedt, akkor ennek így kell lennie, az tulajdonképpen nem is repedés. Akkor most mi van? :mad:
A miénken a repedés nem csak az egyik sarkában van ám!
 
Van valaki aki esetleg azóta hallott valamit mikor lesz Magyarországon a vezetéknélküli pumpa? Vagyis meddig kell még várni szegény gyerekeknek, hogy jobb és könnyebb legyen. Miért nem kapható ez a külföldön régen bevált gép nálunk??? Kinek sérti az érdekeit a behozatal??????:rolleyes:
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Tudtommal jövőre már valószínűleg. ;)
Mi változott pár hónappal ezelőtthöz képest? Akkor még messze szó sem volt erről. Én valahogy nem hiszek ebben. Az omnipod is csak Angliában, Svájcban, Hollandiában és Németországban van egész Európán belül, a Solo pedig Hollandiában kezdi meg októberben a tesztelést Európában, azt is csak korlátozott számban. Nehéz elhinnem, hogy ebbe a sorba most Magyarország lesz a következő jövőre...
 
Sajnos úgy tűnik így van ez nálunk. Egy rokonom lakik Kanadában ahol kb. 1 hónappal ezelött megjelent egy hír miszerint ottani kutatók egy már régen ismert és használt védőoltásról (TBC elleni olt.)megállapították, hogy cukorbetegeknél ha beadják akkor beindítja, ismét termelésre bírja a béta sejteket. Ez hatalmas felfedezés úgy tűnik mert megdönteni látszik azt az elméletet miszerint "ami elpusztul nem tud ismét működni"!!! Ott már túl vannak az egér kísérleteken és 6 emberen is kipróbálták és működött. Most újabb nagy létszámú embercsoporton akarják kipróbálni!!! (Meddig hat, mennyit kell, lehet beadni stb....) Vannak még nyitott kérdések. Én a hír óta folyamatosan kerestem vártam hogy nálunk ugyan ezt a hírt amit ott TV is újság is közre adott mikor jelenik meg de úgy tűnik ez nálunk nem fontos hír:(. Minket ez miért nem érdekel!! Mert nem gyógyítani akarják ezeket a szegény cukorbeteg embereket hanem valaki(kik) jót keresni rajtuk!!! Sajnos... Ha valaki hallott erről azért írja meg. Köszi. Az omni pod-os választ is köszi!! Ha valakit érdekel itt egy link ahol a cikket olvasni is lehet sajna angol! (másold be a fordítóba)
http://www.therecord.com/news/world...ne-shows-promise-in-reversing-type-1-diabetes
 

erica75

Aktív tag
[h=2]
Vízhatlan pumpatok ![/h]
Sziasztok !

Itt a nyár,és a fürdőzések ideje.Elég sokat agyaltam az olcsó, VÍZHATLAN PUMPATOK megoldáson./ Spirit,és Medtronic pumpákhoz /
Többhetes utánjárás során, sikerült egy általam jónak mondható megoldásra találnom,amit a talira el is készítettem,és bemutattam.
Nagyon egyszerűen egy "strandpénztárcát " alakítottam át,mely a célnak tökéletesen megfelel.
Kipróbálás végett 24 órán keresztül tartottam vízalatt,és nem került víz a belsejébe,tehát megóvja a pumpát.Fürdés közben nem kell lecsatolni a pumpát,és nem kell azon agyalni,hogy vajon mennyi ideig is fürdőzünk,és mennyi bólust adjunk be előre. A kanül leragasztására pedig talán ez lenne a megoldás: http://abiol.hu/product/muteti-ruhaz...adfasdfsf.html

Várom hozzászólásaitokat,véleményeiteket.
Az esetleges MEGRENDELÉSEKET max. 1 héten belül tudom teljesíteni,mivel az alkatrészeket nekem is meg kell rendelnem.

Üdv:
Sándor​

<fieldset class="postcontent"> <legend>
Csatolt Thumbnail-ek</legend>
</fieldset>


Sziasztok!

Szeretném megosztani jó tapasztalataimat a pumpatokkal kapcsolatbanShift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.
Én rendeltem egyet Benedeknek, mivel mi járunk vizi tornára, és hogy akkor se kelljen levenni a pumpát, gondoltam, hogy egy próbát megér. Az ára is annyira minimális, hogy bukni nem lehet rajta.
Szóval abszolút nem engedi át a vizet, nem töri meg a vezetéket, semmi negatívumot nem tudok róla mondani, csak jót!!!!!Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.
Még egyszer köszönet érte Borka-Sándor!!!!
Erika
 
Oldal tetejére