Print Options:

Almás tönköly tortácska

Hozzávalók1 adag

Az egyik leggyakrabban készített édesség, nagyon sokféle változata létezik, mindenki szereti, és egyszerű elkészíteni.

Almás tönköly tortácska

4 főre
 18 dkg teljes őrlésű tönköly liszt
 6 dkg vaj
 2 darab savanykás alma (30 dkg)
 1 darab tojás
 édesítőszer
 fahéj, citromhéj ízlés szerint
1

A lisztet, édesítőszerrel és egy kevés fahéjjal összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat.

2

A tojást hozzáadagolva sima tésztává gyúrjuk, aztán kinyújtjuk, és (2-3 mm) vékonyságú kör formát vágunk belőle.

3

A vékonyra szelelt almát szép sorban rárakjuk, majd megszórjuk fahéjjal, édesítőszerrel ízlés szerint.

4

A széleket behajtjuk és 20–25 perc alatt ropogós-pirosra sütjük a tortát.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 325
% Napi érték *
Zsír 13.7g22%
Szénhidrát 41g14%
Fehérje 8.5g17%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése