A csicsóka táplálkozás-élettanilag nagyon hasznos, méltatlanul mellőzött nyersanyagunk. Szénhidráttartalma nem keményítő alapú, hanem ún. polifruktozán inulin rostokban gazdag.
A csicsókát és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
A finomra vágott salotta hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket majd néhány percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket.
Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, teszünk még bele sót/borsot és összeforraljuk.
Szárazon felhevített serpenyőben a dióbelet enyhén megpirítjuk. Dióval és kéksajt kockákkal tálaljuk.
adag 1
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Lejárt a munkamenet
Ismételten be kell jelentkezni. A bejelentkező oldal új lapon fog megnyílni, melyet bejelentkezés után bezárhatunk. Ezt követően visszatérhetünk erre az oldalra.
Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.