Print Options:

Frankfurti leves

Hozzávalók1 adag

Frankfurti leves - Elrontani lehetetlen, de arra figyelj, hogy jó minőségű pulykavirslit főzz bele.

Frankfurti leves

3 főre
 40 dkg kelkáposzta
 8 dkg lila hagyma
 1 gal petrezselyemzöld
 4 szál pulykavirsli
 125 g 12%-os tejföl
 2 evőkanál olaj
 2 evőkanál zabpehelyliszt
 1 gerezd fokhagyma
 só, bors, majoránna, őrölt kömény, fűszerpaprika, víz
1

A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk majd megfuttatjuk 1 ek. olajon.

2

A káposztát csíkokra vágjuk, megpirítjuk a hagymán; fűszerezzük (a majoránnát csak a végén adjuk hozzá) és felöntjük vízzel vagy csontlével.

3

Felkarikázzuk a virslit és 1 ek. olajon átpirítjuk.

4

A zabpehelylisztet szárazon, enyhén színesre pirítjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz és belevegyítjük a zúzott fokhagymát is, ezzel habarjuk a levest.

5

Amikor a káposzta megpuhult, hozzákeverjük a leveshez a tejfölt és pár percig összeforraljuk, ekkor morzsoljuk hozzá a majoránnát.

6

Pirított virsli karikákkal fogyasztjuk.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 247
% Napi érték *
Zsír 17.3g27%
Szénhidrát 8g3%
Fehérje 18g36%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings