Akár mártogatós mellé vagy önmagában is fogyaszthatjuk
A lenmagot egy tálba öntjük, megsózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Elkevergetjük 1-2 percig, így beissza a folyadékot és kioldódik a növényi nyálkatartalma, mely össze fogja tartani az egész masszát.
Beleszórjuk a többi magot, és még egyszer átkeverjük. (Adhatunk bele tökmagot, fenyőmagot, de akár puffasztott amarantot is.)
Ha összeállt (esetleg még adhatunk hozzá néhány teáskanál vizet) sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a magmasszát és vékonyra lapítjuk egy vizezett kanál segítségével.
Sütőben 160 °C-on, kb. 15 perc alatt készre szárítjuk/pirítjuk. Feltördeljük és akár mártogatós mellé vagy önmagában fogyasztjuk.
adag összes
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Lejárt a munkamenet
Ismételten be kell jelentkezni. A bejelentkező oldal új lapon fog megnyílni, melyet bejelentkezés után bezárhatunk. Ezt követően visszatérhetünk erre az oldalra.
A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.
Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.