A töltött padlizsán igazi ínyencség, elkészítése mégis egyszerű.
A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kivájjuk úgy, hogy kb. 0,5 cm vastag hús maradjon a héjon. A kikapart padlizsánt és a póréhagymát apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben a póréhagymát és a padlizsánt olajon megfuttatjuk, majd a darált húst hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg kifehéredik, majd zsemleszínűvé válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és a szárától megtisztított, apróra vágott rozmaringot hozzáadjuk.
A zsemlét langyos vízbe beáztatjuk (kb. fél percig), majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a húsos masszát és az egészet jól összedolgozzuk.
A padlizsánok „héját”, megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Fóliával lefedve 30 percig sütjük 190°C-on (alsó-felső sütési módon).
A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal díszítjük és további 15–20 percig grillezzük, amíg szép aranyszínűre sül a padlizsán.
adag 1 főre
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Lejárt a munkamenet
Ismételten be kell jelentkezni. A bejelentkező oldal új lapon fog megnyílni, melyet bejelentkezés után bezárhatunk. Ezt követően visszatérhetünk erre az oldalra.
Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.