A keresés eredményei

  1. R

    Insulinpumpa

    Megfogom érdeklődni,mert most én is kezdek ebben gondolkodni.
  2. R

    Insulinpumpa

    Most hallottam,hogy létezik olyan inzulinpumpa - igaz méregdrága - amivel minden gond nélkül lehet pl. fürödni,úszni anélkül,hogy bármilyen meghibásodás történne vele. Sajnos több információm nincs róla.
  3. R

    Vércukormérők

    Zavar valakit az,hogy hangjelzést ad a vércukormérő? Mert szerintem egyáltalán nem zavaró,sőt jó is,mert figyelmeztet a mért vércukor szint megadására.
  4. R

    Vércukormérők

    Igen.Én is nagyon megszerettem a Roche termékeit,az Accu Chek vércukormérőket és a multiclix ujjbegyszúrót,mert jól működnek,pontosak és megbízhatóak.
  5. R

    Vércukormérők

    A bőség zavarával fogsz küzdeni,mert annyi van.A lényeg,hogy jót válassz,ami nem megy hamar tönkre,jól és gyorsan mér.
  6. R

    Penes problémák

    Úgy tűnik,tényleg számít,hogy az adott inzulin fajtához a gyártója által kínált pent használjuk dacára annak,hogy más fajta pennel is használható ugyanazon inzulin fajta. Nekem azóta kezd jobb lenni a cukrom,hogy az adott inzulinhoz gyártott pennel adom be.
  7. R

    Mindenkinek - inzulinok

    Nagyon sok féle inzulin van manapság,mind a bázis mind a gyors hatású inzulinok közül. Érdekelne,hogy ti milyeneket használtok,illetve szerintetek melyik inzulin párosítás a legjobb.
  8. R

    Vércukormérők

    Csak össze ne tévesszed vele:D
  9. R

    Vércukormérők

    Igen,minden a támogatáson áll vagy bukik.Az a cég a nyerő amely ezt eléri és nem csak a tesztcsíknál hanem a készüléknél is.
  10. R

    Vércukormérők

    Természetesen a rácsöppentős tesztcsíkokra gondoltam,de szerintem eléggé kitalálható volt.:mad:
  11. R

    Vércukormérők

    Jó reklám!:)
  12. R

    Insulinpumpa

    Köszönöm,hogy válaszoltál.Látom időnként magadat is tudod moderálni. Gratulálok!:D
  13. R

    vércukormérés újra

    Én úgy tudom,hogy az ujjbegy oldalsó részét kell megszúrni épp azért,hogy ne sérüljön annyira a tapintás érzékelés az ujjbegyen, és én így is szoktam venni vért az ujjbegyemből.
  14. R

    Reggeli utáni magas cukrok

    Mostanában sajnos nekem sem valami jók a cukor adataim,eléggé össze-vissza ugrál.Sajnos sokszor nagyon nehéz orvosolni a bajt.De ahogy nálad olvasom,hogy a reggeli értékeid magasak,szerintem a bázis inzulint kéne növelni vagy kicsit később beadni este,mert szerintem azért magasak a reggeli...
  15. R

    Insulinpumpa

    inzulinpumpa Én nem ismerem az inzulin pumpát mert én pent használok.Ezért érdekelne,hogy a pumpánál milyen fajta inzulint használtok? Csak gyorsan hatót vagy ennél is használtok bázis inzulint?
  16. R

    Somogyi Effektus

    Somogyi-effektus gyanúja esetén különösen fontos teljes profilt csinálni,tehát a fő étkezések után másfél órával is mérni plusz érdemes éjjel 1.és 2 óra körül is megmérni a cukrot.
  17. R

    Vércukormérők

    Nem tudom,de azt tapasztaltam már vércukormérő készülékeknél,hogy Sokszor valami oknál fogva mérik a semmit,tehát mikor még nincs vércsepp a tesztcsíkon és ezért természetesen rossz eredményt adnak.Ezért ilyenkor nagyon fontos újra mérni.Fontos az is,hogy lehetőleg kellő mennyiségű vércsepp...
  18. R

    Vércukormérők

    Azt meg tudná valaki mondani.hogy Accu-Chek Active tesztcsíkból egyszerre mennyit írhat fel az orvos? Vagy nincsen felírási limit?
  19. R

    Vércukormérők

    vércukorértékek Sziasztok! Azt szeretném tudni,hogy vajon a gyulladásos folyamatok nem okoznak-e vércukor emelkedést. Mert napok óta úgy megy fel hirtelen a cukrom,hogy betartom a diétát,és hirtelen,sokszor 8-9-es reggeli cukoreredmény felmegy délre 14-15 fölé is.Viszont már egy jó ideje...
  20. R

    Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

    Gyerekkoromban az orvosom azt javasolta, hogy éjjel 1 órakor is mérjem meg a cukrom,hogy pontos kép alakuljon ki a napi cukorszint folyamatáról. Hipónál én most is szőlőcukorral,vagy pl.kólával kezdem.A kóla azért jó,mert mivel folyadék,szinte azonnal felszívódik és tele van cukorral.Ezután,hogy...
  21. R

    Penes problémák

    Hát az az igazság,hogy van jó néhány fajta már a családban,mert édesanyám is cukros.A lantushoz annak idején kaptam egy pent,ami sajnos elromlott azóta más pennel használom,amibe belemegy és adagolható.
  22. R

    Vércukormérők

    Azt megfigyeltem,hogy a nyári nagy meleget nehezen viselem és akkor a cukrom is hajlamosabb arra,hogy felmenjen.
  23. R

    Vércukormérők

    A front hatással van a vércukorszint változásra?
  24. R

    MÁK - Hatósági Igazolvány

    Sziasztok! Én automatikusan megkaptam az igazolványt de még nem használtam.Az igaz,hogy vidékre utazásnál 90%-os kedvezménnyel lehet vonat és volánbuszjegyet venni?
  25. R

    Ujjszúró

    Tudod az ujjamon vastagabb a bőr mint a pofámon,így már szinte meg sem érzem a szúrást:D
  26. R

    Penes problémák

    Nagyon sok féle pent gyártanak manapság és inzulinból is több fajta létezik.De vajon egy azon penbe jó-e mindenfajta inzulin? Én most nem arra gondolok,hogy különböző inzulin patronok vannak,és így az egyes patronok már a kiszerelésük miatt sem férnek bele minden penbe,hanem arra,hogy...
  27. R

    Ujjszúró

    Végül is mindenhez hozzá lehet szokni,így a bökdöséshez is:) Márcsak megszokásból is bökdösöm már magam,mert fájni nem fáj már:D
  28. R

    Ujjszúró

    Igazad van és osztom is a véleményedet,de én azzal amit írtam azt akartam kifejezni,hogy nekem már nem fáj az ujjbegyszúrás,mert én már 26éve szúrom az ujjaimat és a bőröm megvastagodásával már nem tud úgy fájni,mint pl.egy gyereknek akinek még vékony a bőr az ujjain. De köszönöm,hogy...
  29. R

    Ujjszúró

    A multiclix főleg szerintem a friss diabosoknak,különösen a gyerekeknek nagyon jó mert nekik még nagyon érzékeny a bőrük.Nekem,aki már igen régóta cukros vagyok,már szinte mindegy,mert már eléggé megvastagodott a bőr az ujjamon.De persze ettől függően híve vagyok a technika fejlődésének.
  30. R

    Vércukor érték HbA1c

    Egy kis odafigyeléssel jól kordában tartható a vércukor és kiküszöbölhetőek a nagy vércukoringadozások.Csak így tovább mindenkinek és akkor sikerülhet az egészséges életmóddal elérni a hosszú boldog életet.
Oldal tetejére