Tészta saláta

Tészta saláta

Gluténérzékeny étrendi ajánlás – csicseriborsóból készült tésztával

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
4 főre
 25 dkg orsó tészta (csicseriborsóból)
 15 dkg salátakeverék(jégsaláta, lollo, radicchio stb.)
 10 dkg uborka
 4 darab koktél paradicsom (kb. 6 dkg)
 24 evőkanál balzsamecet
 1 evőkanál olaj
 folyékony édesítőszer
 konyhasó
1

A tésztát enyhén sós vízben – melybe tettünk egy evőkanál olajat – főzzük a tájékoztatóban megadott időpontig, majd szűrjük le, tegyük egy nagyobb tálba, és hagyjuk kihűlni. Míg hűl, többször keverjük meg óvatosan, hogy a tészta ne ragadjon össze.

2

A kihűlt tésztához adjuk hozzá a salátakeveréket és a cikkekre vágott uborkát. Locsoljuk meg ízlés szerinti mennyiségű balzsamecettel, folyékony édesítőszerrel.

3

Óvatosan keverjük össze a salátát, és érleljük össze hűtőszekrénybe, kb. ½-1 órát.

4

Osszuk el a salátát négy tányéron, és díszítsük a negyedekbe vágott paradicsommal.

5

Tipp: Köretként tálalható sült húsokhoz.

Tápanyagtartalom

adag 1


Mennyiség adagonként
Kalória 280
% Napi érték *
Zsír 6.5g10%
Szénhidrát 36.6g13%
Fehérje 12.9g26%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Kategória

Ingredients

4 főre
 25 dkg orsó tészta (csicseriborsóból)
 15 dkg salátakeverék(jégsaláta, lollo, radicchio stb.)
 10 dkg uborka
 4 darab koktél paradicsom (kb. 6 dkg)
 24 evőkanál balzsamecet
 1 evőkanál olaj
 folyékony édesítőszer
 konyhasó

Directions

1

A tésztát enyhén sós vízben – melybe tettünk egy evőkanál olajat – főzzük a tájékoztatóban megadott időpontig, majd szűrjük le, tegyük egy nagyobb tálba, és hagyjuk kihűlni. Míg hűl, többször keverjük meg óvatosan, hogy a tészta ne ragadjon össze.

2

A kihűlt tésztához adjuk hozzá a salátakeveréket és a cikkekre vágott uborkát. Locsoljuk meg ízlés szerinti mennyiségű balzsamecettel, folyékony édesítőszerrel.

3

Óvatosan keverjük össze a salátát, és érleljük össze hűtőszekrénybe, kb. ½-1 órát.

4

Osszuk el a salátát négy tányéron, és díszítsük a negyedekbe vágott paradicsommal.

5

Tipp: Köretként tálalható sült húsokhoz.

Tészta saláta
>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings