Töltött karalábé

Töltött karalábé

Gluténmentes étrendi ajánlás

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
4 főre
 30 dkg sertés comb (sovány), darálva
 8 darab zsenge kisebb karalábé (kb. 1 kg)
 2 evőkanál olaj
 2 evőkanál keményítő (kivéve búza), vagy rizs liszt
 4 dkg rizs
 1 darab tojás
 1 dl tejföl (12 %)
 1 csomag petrezselyem zöld
1

A fiatal, zsenge karalábékat megtisztítjuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk.

2

A rizst előfőzzük, lehűtjük.

3

A ledarált húst elkeverjük a főtt rizzsel, a tojással, sóval, borssal és az apróra összevágott petrezselyem zölddel. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a kivájt karalábékat.

4

Bevonatos edényben, mindkét oldalát olajon átfuttatva, enyhén megsózzuk, csontlével vagy vízzel felöntve megpároljuk úgy, hogy többször átfordítjuk a karalábékat. Mikor megpuhultak, óvatosan másik edénybe rakjuk.

5

A megmaradt olajban a karalábégolyókat megpároljuk, finomra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Tejföllel elkevert rizsliszttel, vagy keményítővel behabarjuk. Összeforraljuk, majd a töltött karalábékat visszatéve az egészet készre főzzük.

Tápanyagtartalom

adag 1


Mennyiség adagonként
Kalória 375
% Napi érték *
Zsír 14.8g23%
Szénhidrát 32.0g11%
Fehérje 25.9g52%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Kategória

Ingredients

4 főre
 30 dkg sertés comb (sovány), darálva
 8 darab zsenge kisebb karalábé (kb. 1 kg)
 2 evőkanál olaj
 2 evőkanál keményítő (kivéve búza), vagy rizs liszt
 4 dkg rizs
 1 darab tojás
 1 dl tejföl (12 %)
 1 csomag petrezselyem zöld

Directions

1

A fiatal, zsenge karalábékat megtisztítjuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk.

2

A rizst előfőzzük, lehűtjük.

3

A ledarált húst elkeverjük a főtt rizzsel, a tojással, sóval, borssal és az apróra összevágott petrezselyem zölddel. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a kivájt karalábékat.

4

Bevonatos edényben, mindkét oldalát olajon átfuttatva, enyhén megsózzuk, csontlével vagy vízzel felöntve megpároljuk úgy, hogy többször átfordítjuk a karalábékat. Mikor megpuhultak, óvatosan másik edénybe rakjuk.

5

A megmaradt olajban a karalábégolyókat megpároljuk, finomra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Tejföllel elkevert rizsliszttel, vagy keményítővel behabarjuk. Összeforraljuk, majd a töltött karalábékat visszatéve az egészet készre főzzük.

Töltött karalábé
>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings