Gluténmentes étrendi ajánlás
A fiatal, zsenge karalábékat megtisztítjuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk.
A rizst előfőzzük, lehűtjük.
A ledarált húst elkeverjük a főtt rizzsel, a tojással, sóval, borssal és az apróra összevágott petrezselyem zölddel. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a kivájt karalábékat.
Bevonatos edényben, mindkét oldalát olajon átfuttatva, enyhén megsózzuk, csontlével vagy vízzel felöntve megpároljuk úgy, hogy többször átfordítjuk a karalábékat. Mikor megpuhultak, óvatosan másik edénybe rakjuk.
A megmaradt olajban a karalábégolyókat megpároljuk, finomra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Tejföllel elkevert rizsliszttel, vagy keményítővel behabarjuk. Összeforraljuk, majd a töltött karalábékat visszatéve az egészet készre főzzük.
adag 1
- Mennyiség adagonként
- Kalória 375
- % Napi érték *
- Zsír 14.8g23%
- Szénhidrát 32.0g11%
- Fehérje 25.9g52%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A fiatal, zsenge karalábékat megtisztítjuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk.
A rizst előfőzzük, lehűtjük.
A ledarált húst elkeverjük a főtt rizzsel, a tojással, sóval, borssal és az apróra összevágott petrezselyem zölddel. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a kivájt karalábékat.
Bevonatos edényben, mindkét oldalát olajon átfuttatva, enyhén megsózzuk, csontlével vagy vízzel felöntve megpároljuk úgy, hogy többször átfordítjuk a karalábékat. Mikor megpuhultak, óvatosan másik edénybe rakjuk.
A megmaradt olajban a karalábégolyókat megpároljuk, finomra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Tejföllel elkevert rizsliszttel, vagy keményítővel behabarjuk. Összeforraljuk, majd a töltött karalábékat visszatéve az egészet készre főzzük.