keményítő

keményítő: legfontosabb szénhidrátforrásunk, amely elsősorban a gabonafélékben, az ezekből készült lisztesárukban, valamint a rizsben és a burgonyában található. Mivel a keményítő szőlőcukor (glukóz) molekulák láncolata, az emésztőnedvek révén a vékonybélben szőlőcukorrá alakul. Ebből a szempontból két keményítőfajtát különböztetünk meg, az egyenes láncú amilózt, amely lassabban bomlik le és ezért lassabban emeli a vércukrot, valamint az elágazó szénláncú amilopektint, amelyet az emésztő enzimek gyorsabban alakítanak át cukorrá és ezért gyorsabb ütemű vércukorszint-növekedést vált ki.

>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Send this to a friend