Csicsóka krémleves

csicsóka krémleves

A csicsóka táplálkozás-élettanilag nagyon hasznos, méltatlanul mellőzött nyersanyagunk. Szénhidráttartalma nem keményítő alapú, hanem ún. polifruktozán inulin rostokban gazdag.

Értékelés

MegosztásTweetSaveMegosztás

Hozzávalók1 adag

3 főre
A leveshez:
 60 dkg csicsóka
 2 darab közepes fehérrépa (20 dkg)
 7 dl zöldség alaplé
 1 darab közepes salottahagyma (15 dkg)
 2 evőkanál olívaolaj
 1 dl habtejszín
 só és bors, ízlés szerint
A tálaláshoz:
 10 dkg dió
 5 dkg márványsajt

1

A csicsókát és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.

2

A finomra vágott salotta hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket majd néhány percig pirítjuk.

3

Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket.

4

Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, teszünk még bele sót/borsot és összeforraljuk.

5

Szárazon felhevített serpenyőben a dióbelet enyhén megpirítjuk. Dióval és kéksajt kockákkal tálaljuk.

Tápanyagtartalom

adag 1


Mennyiség adagonként
Kalória 649
% Napi érték *
Zsír 43.7g68%
Szénhidrát 57g19%
Fehérje 14.1g29%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

KategóriaCímkék

Ingredients

3 főre
A leveshez:
 60 dkg csicsóka
 2 darab közepes fehérrépa (20 dkg)
 7 dl zöldség alaplé
 1 darab közepes salottahagyma (15 dkg)
 2 evőkanál olívaolaj
 1 dl habtejszín
 só és bors, ízlés szerint
A tálaláshoz:
 10 dkg dió
 5 dkg márványsajt

Directions

1

A csicsókát és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.

2

A finomra vágott salotta hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket majd néhány percig pirítjuk.

3

Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket.

4

Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, teszünk még bele sót/borsot és összeforraljuk.

5

Szárazon felhevített serpenyőben a dióbelet enyhén megpirítjuk. Dióval és kéksajt kockákkal tálaljuk.

Csicsóka krémleves
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Send this to a friend