A csicsóka táplálkozás-élettanilag nagyon hasznos, méltatlanul mellőzött nyersanyagunk. Szénhidráttartalma nem keményítő alapú, hanem ún. polifruktozán inulin rostokban gazdag.
A csicsókát és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
A finomra vágott salotta hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket majd néhány percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket.
Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, teszünk még bele sót/borsot és összeforraljuk.
Szárazon felhevített serpenyőben a dióbelet enyhén megpirítjuk. Dióval és kéksajt kockákkal tálaljuk.
adag 1
- Mennyiség adagonként
- Kalória 649
- % Napi érték *
- Zsír 43.7g68%
- Szénhidrát 57g19%
- Fehérje 14.1g29%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A csicsókát és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
A finomra vágott salotta hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket majd néhány percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket.
Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, teszünk még bele sót/borsot és összeforraljuk.
Szárazon felhevített serpenyőben a dióbelet enyhén megpirítjuk. Dióval és kéksajt kockákkal tálaljuk.