Sajtos – cukkinis golyók (4 főre)

Sajtos – cukkinis golyók

A sajtos – cukkinis golyók nagyon laktatóak. Fogyasztható magában vagy mártogatós társaságában, remek feltétje lehet egy könnyű főzeléknek is. Érdemes sütés után azonnal tálalni, amikor még nyúlós a sajt.

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
 1 darab cukkini (reszelve, mérve kb. 60 dkg)
 1 lb
 1 dash bors (nagy)
 3 gerezd fokhagyma
 1 darab tojás (nagyobb)
 5 dkg karaván sajt (reszelt)
 5 dkg light trappista sajt (reszelt)
 4 evőkanál zsemlemorzsa (jó, ha teljesőrlésű)
Panírozáshoz
 3 evőkanál zabpehelyliszt
 1 darab tojás (nagyobb)
 5 evőkanál zsemlemorzsa (jó, ha teljesőrlésű)
Sütéshez
 6 dl napraforgó olaj
Golyókhoz
1

A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük.

2

Meghintjük sóval, elkeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.

3

A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, a zúzott fokhagymát és 4–5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon. Alaposan összedolgozzuk.

4

Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (kb. 15 db)

Panírozáshoz
5

Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántotthúst.

Sütéshez
6

Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre (a kalória és a zsír tartalom függ attól, hogy mennyi zsiradékot sikerül leitatni a golyócskákról)


Mennyiség adagonként
Kalória 371
% Napi érték *
Zsír 19g30%
Szénhidrát 31.5g11%
Fehérje 16.2g33%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

KategóriaCímkék

Ingredients

 1 darab cukkini (reszelve, mérve kb. 60 dkg)
 1 lb
 1 dash bors (nagy)
 3 gerezd fokhagyma
 1 darab tojás (nagyobb)
 5 dkg karaván sajt (reszelt)
 5 dkg light trappista sajt (reszelt)
 4 evőkanál zsemlemorzsa (jó, ha teljesőrlésű)
Panírozáshoz
 3 evőkanál zabpehelyliszt
 1 darab tojás (nagyobb)
 5 evőkanál zsemlemorzsa (jó, ha teljesőrlésű)
Sütéshez
 6 dl napraforgó olaj

Directions

Golyókhoz
1

A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük.

2

Meghintjük sóval, elkeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.

3

A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, a zúzott fokhagymát és 4–5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon. Alaposan összedolgozzuk.

4

Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (kb. 15 db)

Panírozáshoz
5

Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántotthúst.

Sütéshez
6

Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Sajtos – cukkinis golyók (4 főre)
>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings