A sajtos – cukkinis golyók nagyon laktatóak. Fogyasztható magában vagy mártogatós társaságában, remek feltétje lehet egy könnyű főzeléknek is. Érdemes sütés után azonnal tálalni, amikor még nyúlós a sajt.
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük.
Meghintjük sóval, elkeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, a zúzott fokhagymát és 4–5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon. Alaposan összedolgozzuk.
Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (kb. 15 db)
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántotthúst.
Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
adag 1 főre (a kalória és a zsír tartalom függ attól, hogy mennyi zsiradékot sikerül leitatni a golyócskákról)
- Mennyiség adagonként
- Kalória 371
- % Napi érték *
- Zsír 19g30%
- Szénhidrát 31.5g11%
- Fehérje 16.2g33%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük.
Meghintjük sóval, elkeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, a zúzott fokhagymát és 4–5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon. Alaposan összedolgozzuk.
Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (kb. 15 db)
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántotthúst.
Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.