Almás-diós lepény

Almás-diós lepény

Az almás-diós lepény egy gyorsan összeállítható, kevert sütemény. Karácsonyra is tökéletes.

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
 50 dkg alma reszelve
 15 dkg dió darálva
 2 evőkanál darált lenmag (ehelyett is lehet dió)
 kis citromlé
 1 darab tojás
 1 evőkanál vaj
 pici só
 édesítő
 őrölt szegfűszeg, fahéj, gyömbér
A tetejére
 ízlés szerint diabetikus v. cukormentes baracklekvár, 5 dkg durvára vágott dió
1

A hozzávalókat összekeverjük, kisebb tepsibe simítjuk (kenhető, nem folyékony masszának kell lennie).

2

A tetejére alma szeletkéket nyomkodunk, 165 fokon kb. fél óráig sütjük.

3

Utána megkenjük a 3 kanál lekvárral és megszórjuk durvára vágott dióval, 10 percre visszatesszük a sütőbe.

KategóriaCímkék,

Ingredients

 50 dkg alma reszelve
 15 dkg dió darálva
 2 evőkanál darált lenmag (ehelyett is lehet dió)
 kis citromlé
 1 darab tojás
 1 evőkanál vaj
 pici só
 édesítő
 őrölt szegfűszeg, fahéj, gyömbér
A tetejére
 ízlés szerint diabetikus v. cukormentes baracklekvár, 5 dkg durvára vágott dió

Directions

1

A hozzávalókat összekeverjük, kisebb tepsibe simítjuk (kenhető, nem folyékony masszának kell lennie).

2

A tetejére alma szeletkéket nyomkodunk, 165 fokon kb. fél óráig sütjük.

3

Utána megkenjük a 3 kanál lekvárral és megszórjuk durvára vágott dióval, 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Almás-diós lepény
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése