Az egyik leggyakrabban készített édesség, nagyon sokféle változata létezik, mindenki szereti, és egyszerű elkészíteni.
A lisztet, édesítőszerrel és egy kevés fahéjjal összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
A tojást hozzáadagolva sima tésztává gyúrjuk, aztán kinyújtjuk, és (2-3 mm) vékonyságú kör formát vágunk belőle.
A vékonyra szelelt almát szép sorban rárakjuk, majd megszórjuk fahéjjal, édesítőszerrel ízlés szerint.
A széleket behajtjuk és 20–25 perc alatt ropogós-pirosra sütjük a tortát.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 325
- % Napi érték *
- Zsír 13.7g22%
- Szénhidrát 41g14%
- Fehérje 8.5g17%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A lisztet, édesítőszerrel és egy kevés fahéjjal összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
A tojást hozzáadagolva sima tésztává gyúrjuk, aztán kinyújtjuk, és (2-3 mm) vékonyságú kör formát vágunk belőle.
A vékonyra szelelt almát szép sorban rárakjuk, majd megszórjuk fahéjjal, édesítőszerrel ízlés szerint.
A széleket behajtjuk és 20–25 perc alatt ropogós-pirosra sütjük a tortát.