Az almás zabfelfújt hidegen és melegen is finom.
A 100 g zabpehelyből a 2 dl tejjel és a 2 dl vízzel zabkását készítünk, melyet egy picit édesítünk édesítőszerrel. (A folyadékban 3–5 perc alatt megfőzzük a zabpelyhet.) Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, közben többször átkeverjük.
A túróba beleütjük a 3 tojás sárgáját, pici szódabikarbónát és fahéjat, édesítőt adunk hozzá, majd jól összekeverjük. A túrós masszába beleforgatjuk a kihűlt zabkását. A 3 tojás fehérjét pici sóval habverővel felverjük, majd ezt is óvatosan hozzákeverjük a kész túrós, zabos masszához.
Az egészet egy 20x25 cm-es szilikon formába öntjük és belekockázzuk az almát, majd 180 fokon 45 percig sütjük.
Szeletelés után porrá őrölt édesítővel (fahéjjal keverve) vagy cukormentes lekvárral tálalhatjuk.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 236
- % Napi érték *
- Zsír 6.5g10%
- Szénhidrát 24.9g9%
- Fehérje 18.3g37%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A 100 g zabpehelyből a 2 dl tejjel és a 2 dl vízzel zabkását készítünk, melyet egy picit édesítünk édesítőszerrel. (A folyadékban 3–5 perc alatt megfőzzük a zabpelyhet.) Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, közben többször átkeverjük.
A túróba beleütjük a 3 tojás sárgáját, pici szódabikarbónát és fahéjat, édesítőt adunk hozzá, majd jól összekeverjük. A túrós masszába beleforgatjuk a kihűlt zabkását. A 3 tojás fehérjét pici sóval habverővel felverjük, majd ezt is óvatosan hozzákeverjük a kész túrós, zabos masszához.
Az egészet egy 20x25 cm-es szilikon formába öntjük és belekockázzuk az almát, majd 180 fokon 45 percig sütjük.
Szeletelés után porrá őrölt édesítővel (fahéjjal keverve) vagy cukormentes lekvárral tálalhatjuk.