Antipasto aglio – szardellás pikáns szendvics feltéttel
A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és keresztben 3 mm-es szeletekre vágjuk.
A végeket fokhagymapréssel átnyomjuk és a szardellafilével együtt egy kerek aljú edénybe (a legjobb egy mozsár) tesszük.
Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, a vajat és az olaj első felét, majd az egészet egy pasztává dolgozzuk el.
A fokhagymaszeleteket egy serpenyőben a maradék olajon aranybarnára sütjük (vigyázzunk, meg ne égjen).
A szardellapasztát a pirított kenyérszeletekre kenjük és a sült fokhagyma gerezdekkel körítjük.
Ingredients
Directions
A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és keresztben 3 mm-es szeletekre vágjuk.
A végeket fokhagymapréssel átnyomjuk és a szardellafilével együtt egy kerek aljú edénybe (a legjobb egy mozsár) tesszük.
Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, a vajat és az olaj első felét, majd az egészet egy pasztává dolgozzuk el.
A fokhagymaszeleteket egy serpenyőben a maradék olajon aranybarnára sütjük (vigyázzunk, meg ne égjen).
A szardellapasztát a pirított kenyérszeletekre kenjük és a sült fokhagyma gerezdekkel körítjük.