A dió fantasztikus pesto alapanyag. A diót cukorbetegségben gyakran, kis mennyiségben ajánlott a diétába építeni.
Megtisztítunk egy gerezd fokhagymát és félbevágva az aprítóba dobjuk és pépesítjük. A hagymára következnek a megmosott bazsalikomlevelek, petrezselyem, dió, ricotta, só, bors, reszelt parmezán végül az olívaolaj. Beindítjuk az aprítót, és pár másodperc alatt krémesre dolgozzuk a pesztónkat.
A brokkolit apró rózsákra szedjük és megmossuk.
Vizet forralunk a tésztának és a tészta mellé beledobjuk a brokkolirózsákat is. Ha a tészta kész, a brokkolival együtt leszűrjük. A tésztánkat, a ricottás pesztóval és a brokkolival összekeverjük, így tálaljuk.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 306.5
- % Napi érték *
- Zsír 18.1g28%
- Szénhidrát 58.2g20%
- Fehérje 19.4g39%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
Megtisztítunk egy gerezd fokhagymát és félbevágva az aprítóba dobjuk és pépesítjük. A hagymára következnek a megmosott bazsalikomlevelek, petrezselyem, dió, ricotta, só, bors, reszelt parmezán végül az olívaolaj. Beindítjuk az aprítót, és pár másodperc alatt krémesre dolgozzuk a pesztónkat.
A brokkolit apró rózsákra szedjük és megmossuk.
Vizet forralunk a tésztának és a tészta mellé beledobjuk a brokkolirózsákat is. Ha a tészta kész, a brokkolival együtt leszűrjük. A tésztánkat, a ricottás pesztóval és a brokkolival összekeverjük, így tálaljuk.