Brokkolis penne, diós pestóval

Brokkolis tollhegy tészta, diós pesztóval

A dió fantasztikus pesto alapanyag. A diót cukorbetegségben gyakran, kis mennyiségben ajánlott a diétába építeni.

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
A pestóhoz
 4 marék friss bazsalikomlevél
 4 evőkanál ricotta
 4 evőkanál reszelt parmezán
 4 evőkanál olívaolaj
 4 evőkanál darált dió
 2 gerezd fokhagyma
 1 gal petrezselyemzöld
 só, őrölt feketebors
A tésztához
 240 g tollhegy tészta (durum)
 400 g brokkoli
 4 l víz
1

Megtisztítunk egy gerezd fokhagymát és félbevágva az aprítóba dobjuk és pépesítjük. A hagymára következnek a megmosott bazsalikomlevelek, petrezselyem, dió, ricotta, só, bors, reszelt parmezán végül az olívaolaj. Beindítjuk az aprítót, és pár másodperc alatt krémesre dolgozzuk a pesztónkat.

2

A brokkolit apró rózsákra szedjük és megmossuk.

3

Vizet forralunk a tésztának és a tészta mellé beledobjuk a brokkolirózsákat is. Ha a tészta kész, a brokkolival együtt leszűrjük. A tésztánkat, a ricottás pesztóval és a brokkolival összekeverjük, így tálaljuk.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 306.5
% Napi érték *
Zsír 18.1g28%
Szénhidrát 58.2g20%
Fehérje 19.4g39%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

KategóriaCímkék

Ingredients

A pestóhoz
 4 marék friss bazsalikomlevél
 4 evőkanál ricotta
 4 evőkanál reszelt parmezán
 4 evőkanál olívaolaj
 4 evőkanál darált dió
 2 gerezd fokhagyma
 1 gal petrezselyemzöld
 só, őrölt feketebors
A tésztához
 240 g tollhegy tészta (durum)
 400 g brokkoli
 4 l víz

Directions

1

Megtisztítunk egy gerezd fokhagymát és félbevágva az aprítóba dobjuk és pépesítjük. A hagymára következnek a megmosott bazsalikomlevelek, petrezselyem, dió, ricotta, só, bors, reszelt parmezán végül az olívaolaj. Beindítjuk az aprítót, és pár másodperc alatt krémesre dolgozzuk a pesztónkat.

2

A brokkolit apró rózsákra szedjük és megmossuk.

3

Vizet forralunk a tésztának és a tészta mellé beledobjuk a brokkolirózsákat is. Ha a tészta kész, a brokkolival együtt leszűrjük. A tésztánkat, a ricottás pesztóval és a brokkolival összekeverjük, így tálaljuk.

Brokkolis penne, diós pestóval
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése