Ha többféle sajttal készítjük még izgalmasabb…
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, de még jobb ha kuktában megpároljuk, majd jénai tálba halmozzuk és hagyjuk hűlni.
Ezalatt a margarint felolvasztjuk, benne a lisztet kis ideig kevergetjük, majd a víz és tej keverékével felöntjük és sűrűre főzzük.
Ebbe adjuk a tojások sárgáját, a tejföl felét, a fűszereket és a felvert tojásfehérje habját.
A kapott masszával leöntjük a karfiolt és reszelt sajttal megszórjuk. 175 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 396
- % Napi érték *
- Zsír 18.4g29%
- Szénhidrát 25.6g9%
- Fehérje 28.1g57%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, de még jobb ha kuktában megpároljuk, majd jénai tálba halmozzuk és hagyjuk hűlni.
Ezalatt a margarint felolvasztjuk, benne a lisztet kis ideig kevergetjük, majd a víz és tej keverékével felöntjük és sűrűre főzzük.
Ebbe adjuk a tojások sárgáját, a tejföl felét, a fűszereket és a felvert tojásfehérje habját.
A kapott masszával leöntjük a karfiolt és reszelt sajttal megszórjuk. 175 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.