Diós és mákos bejgli

Diós és mákos bejgli

Karácsonyi bejgli recept nem csak cukorbetegeknek. Diós és mákos bejgli.

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
A tésztához
 30 dkg finomliszt
 5 dkg teljes őrlésű liszt
 12 dkg sütőmargarin
 2 dkg élesztő
 2 darab tojássárgája
 0,50 dl tej
 0,50 mokkáskanál cukor
 csipetnyi só
Diós töltelékhez
 20 dkg darált dióbél
 5 csapott evőkanál Canderel édesítőpor
 2 darab reszelt jonathán alma
 0,50 citrom héja
 1 darab tojásfehérje (a bekenéshez)
Mákos töltelékhez:
 20 dkg darált mák
 5 csapott evőkanál Canderel édesítőpor
 2 darab reszelt jonathán alma
 0,50 citrom héja
 1 darab tojásfehérje (a bekenéshez)
1

A liszteket és a margarint elmorzsoljuk.

2

Az élesztőt a meglangyosított tejbe belekeverjük az édesítőporral és ½ mokkás kanál cukorral együtt, és kb. 5 percig hagyjuk „felfutni”.

3

A felfutott élesztős tejet a margarinos liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, és jól összedolgozzuk. A tésztát két cipóba osztjuk. A cipókat lisztezett nyújtódeszkára tesszük, a cipók tetejét is belisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.

4

Közben elkészítjük a diós tölteléket: kb. 0,5 dl vizet felteszünk forrni, beleszórjuk az édesítőport, amikor együtt felforrt, hozzáöntjük a darált dióhoz. Ezután még hozzáadjuk a reszelt almát, a reszelt citromhéjat, majd ezeket jól összedolgozzuk.

5

Elkészítjük a mákos tölteléket is: kb. 0,5 dl vizet felteszünk forrni, beleszórjuk az édesítőport, amikor együtt felforrt, hozzáöntjük a darált mákot. Ezután még hozzáadjuk a reszelt almát, a reszelt citromhéjat, majd ezeket jól összedolgozzuk.

6

A megkelt cipókat lisztezett nyújtódeszkán ½ cm vékonyra kinyújtjuk (négyszögletes formára), s egyikre rákenjük a diós másikra a mákos tölteléket. Feltekerjük őket, a két végüket kissé benyomkodjuk, és kikent tepsibe tesszük.

7

A két rúd közt hagyjunk legalább két-három ujjnyi távolságot. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután újra megkenjük tojásfehérjével, és fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk. Előmelegített, forró, gőzös sütőben (a gőztermeléshez tegyünk a sütőbe egy vízzel teli lábast) barnás-pirosra megsütjük.

TIPP
8

Csak akkor vegyük ki a tepsiből, ha már teljesen kihűlt.

Tápanyagtartalom – a mákos bejgliben – 1 rúdban:
9

Energia: 3338 Kcal
fehérje: 130 g
zsír: 299 g
szénhidrát: 345 g

Tápanyagtartalom

adag 1 rúd diós bejgli


Mennyiség adagonként
Kalória 3571
% Napi érték *
Zsír 223g344%
Szénhidrát 278g93%
Fehérje 85g170%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

KategóriaCímkék, ,

Ingredients

A tésztához
 30 dkg finomliszt
 5 dkg teljes őrlésű liszt
 12 dkg sütőmargarin
 2 dkg élesztő
 2 darab tojássárgája
 0,50 dl tej
 0,50 mokkáskanál cukor
 csipetnyi só
Diós töltelékhez
 20 dkg darált dióbél
 5 csapott evőkanál Canderel édesítőpor
 2 darab reszelt jonathán alma
 0,50 citrom héja
 1 darab tojásfehérje (a bekenéshez)
Mákos töltelékhez:
 20 dkg darált mák
 5 csapott evőkanál Canderel édesítőpor
 2 darab reszelt jonathán alma
 0,50 citrom héja
 1 darab tojásfehérje (a bekenéshez)

Directions

1

A liszteket és a margarint elmorzsoljuk.

2

Az élesztőt a meglangyosított tejbe belekeverjük az édesítőporral és ½ mokkás kanál cukorral együtt, és kb. 5 percig hagyjuk „felfutni”.

3

A felfutott élesztős tejet a margarinos liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, és jól összedolgozzuk. A tésztát két cipóba osztjuk. A cipókat lisztezett nyújtódeszkára tesszük, a cipók tetejét is belisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.

4

Közben elkészítjük a diós tölteléket: kb. 0,5 dl vizet felteszünk forrni, beleszórjuk az édesítőport, amikor együtt felforrt, hozzáöntjük a darált dióhoz. Ezután még hozzáadjuk a reszelt almát, a reszelt citromhéjat, majd ezeket jól összedolgozzuk.

5

Elkészítjük a mákos tölteléket is: kb. 0,5 dl vizet felteszünk forrni, beleszórjuk az édesítőport, amikor együtt felforrt, hozzáöntjük a darált mákot. Ezután még hozzáadjuk a reszelt almát, a reszelt citromhéjat, majd ezeket jól összedolgozzuk.

6

A megkelt cipókat lisztezett nyújtódeszkán ½ cm vékonyra kinyújtjuk (négyszögletes formára), s egyikre rákenjük a diós másikra a mákos tölteléket. Feltekerjük őket, a két végüket kissé benyomkodjuk, és kikent tepsibe tesszük.

7

A két rúd közt hagyjunk legalább két-három ujjnyi távolságot. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután újra megkenjük tojásfehérjével, és fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk. Előmelegített, forró, gőzös sütőben (a gőztermeléshez tegyünk a sütőbe egy vízzel teli lábast) barnás-pirosra megsütjük.

TIPP
8

Csak akkor vegyük ki a tepsiből, ha már teljesen kihűlt.

Tápanyagtartalom – a mákos bejgliben – 1 rúdban:
9

Energia: 3338 Kcal
fehérje: 130 g
zsír: 299 g
szénhidrát: 345 g

Diós és mákos bejgli
>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings