Az érett paradicsom nyersen, salátának, sütve, főzve vagy befőzve, de aszalva (szárítva) is kiváló étek. A ketchup pedig mindenki kedvence…
A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, átkeverjük, majd beletesszük az edénybe a darabokra vágott paradicsomot, paprikát, édesítőt, ecetet, sót, mustárt és a fűszereket. Kb. egy órán át főzzük lassú tűzön.
Ezután botmixerrel pürésítjük, majd sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzre és megint csak lassú tűzön, gyakran kevergetve sűrűre főzzük. Közben kóstolgatjuk, ecettel, illetve a használt édesítőnkkel utóízesíthetjük. A főzési idő függ a paradicsom levesességétől.
Kimosott üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd pár percre fejre állítjuk őket. Hűtőtáskába tesszük, majd gondosan betakargatva hagyjuk a száraz dunsztban kihűlni.
adag összes
- Mennyiség adagonként
- Kalória 624
- % Napi érték *
- Zsír 7g11%
- Szénhidrát 101g34%
- Fehérje 27g54%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, átkeverjük, majd beletesszük az edénybe a darabokra vágott paradicsomot, paprikát, édesítőt, ecetet, sót, mustárt és a fűszereket. Kb. egy órán át főzzük lassú tűzön.
Ezután botmixerrel pürésítjük, majd sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzre és megint csak lassú tűzön, gyakran kevergetve sűrűre főzzük. Közben kóstolgatjuk, ecettel, illetve a használt édesítőnkkel utóízesíthetjük. A főzési idő függ a paradicsom levesességétől.
Kimosott üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd pár percre fejre állítjuk őket. Hűtőtáskába tesszük, majd gondosan betakargatva hagyjuk a száraz dunsztban kihűlni.