Joghurtos padlizsánsaláta, vagy más néven török padlizsánsaláta.
A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 2 evőkanál olajjal.
180°C-os sütőben 30 percig sütjük. Miután kissé kihűlt, egy keverőtálban hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, citrom levét, 1 csipet sót, borsot, koriandert, római köményt, aprított petrezselymet és 1 evőkanál olíva olajat.
Alaposan összeforgatjuk és végül pirított pisztáciával vagy fenyőmaggal (opcionális!) és aprított friss petrezselyemmel tálaljuk.
adag 1 főre (pirított pisztácia nélkül)
- Mennyiség adagonként
- Kalória 271
- % Napi érték *
- Zsír 27g42%
- Szénhidrát 26.5g9%
- Fehérje 9.5g19%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 2 evőkanál olajjal.
180°C-os sütőben 30 percig sütjük. Miután kissé kihűlt, egy keverőtálban hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, citrom levét, 1 csipet sót, borsot, koriandert, római köményt, aprított petrezselymet és 1 evőkanál olíva olajat.
Alaposan összeforgatjuk és végül pirított pisztáciával vagy fenyőmaggal (opcionális!) és aprított friss petrezselyemmel tálaljuk.