A kéksajttal töltött körte ideális előételként, akár egy ünnepi menüben is. Körülbelül 10 perc alatt elkészíthető.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A sajtot egy keverőtálba morzsoljuk. A diót durván felaprítjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük és a sajthoz adjuk.
A körtéket hosszában félbevágjuk, a magházat kivájjuk. Óvatosan a körte húsát is kikaparjuk, úgy, hogy a héját ne sértsük meg.
A körtehúst egy késsel durván felaprítjuk és a sajthoz keverjük. Ebbe a töltelékbe forgatjuk a tejfölt és a portóit is, majd ízlés szerint borsozzuk.
A kapott masszával a körte csónakokat megtöltjük. Tepsire tesszük, és sütjük 5-8 percig vagy addig amíg a sajt el kezd olvadni.
Melegen vagy langyosan például rukkola saláta mellé tálaljuk.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 193
- % Napi érték *
- Zsír 15g24%
- Szénhidrát 10g4%
- Fehérje 6.4g13%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A sajtot egy keverőtálba morzsoljuk. A diót durván felaprítjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük és a sajthoz adjuk.
A körtéket hosszában félbevágjuk, a magházat kivájjuk. Óvatosan a körte húsát is kikaparjuk, úgy, hogy a héját ne sértsük meg.
A körtehúst egy késsel durván felaprítjuk és a sajthoz keverjük. Ebbe a töltelékbe forgatjuk a tejfölt és a portóit is, majd ízlés szerint borsozzuk.
A kapott masszával a körte csónakokat megtöltjük. Tepsire tesszük, és sütjük 5-8 percig vagy addig amíg a sajt el kezd olvadni.
Melegen vagy langyosan például rukkola saláta mellé tálaljuk.