Kéksajttal töltött körte

Kéksajttal töltött körte

A kéksajttal töltött körte ideális előételként, akár egy ünnepi menüben is. Körülbelül 10 perc alatt elkészíthető.

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
4 főre
 2 darab érett, vastag héjú körte (20 dkg)
 8 dkg Rokfort sajt
 5 dkg dióbél
 1 evőkanál habtejszín
 1 evőkanál vörös portói bor
 1 szál újhagyma
 só, bors
1

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

2

A sajtot egy keverőtálba morzsoljuk. A diót durván felaprítjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük és a sajthoz adjuk.

3

A körtéket hosszában félbevágjuk, a magházat kivájjuk. Óvatosan a körte húsát is kikaparjuk, úgy, hogy a héját ne sértsük meg.

4

A körtehúst egy késsel durván felaprítjuk és a sajthoz keverjük. Ebbe a töltelékbe forgatjuk a tejfölt és a portóit is, majd ízlés szerint borsozzuk.

5

A kapott masszával a körte csónakokat megtöltjük. Tepsire tesszük, és sütjük 5-8 percig vagy addig amíg a sajt el kezd olvadni.

TIPP
6

Melegen vagy langyosan például rukkola saláta mellé tálaljuk.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 193
% Napi érték *
Zsír 15g24%
Szénhidrát 10g4%
Fehérje 6.4g13%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Kategória

Ingredients

4 főre
 2 darab érett, vastag héjú körte (20 dkg)
 8 dkg Rokfort sajt
 5 dkg dióbél
 1 evőkanál habtejszín
 1 evőkanál vörös portói bor
 1 szál újhagyma
 só, bors

Directions

1

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

2

A sajtot egy keverőtálba morzsoljuk. A diót durván felaprítjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük és a sajthoz adjuk.

3

A körtéket hosszában félbevágjuk, a magházat kivájjuk. Óvatosan a körte húsát is kikaparjuk, úgy, hogy a héját ne sértsük meg.

4

A körtehúst egy késsel durván felaprítjuk és a sajthoz keverjük. Ebbe a töltelékbe forgatjuk a tejfölt és a portóit is, majd ízlés szerint borsozzuk.

5

A kapott masszával a körte csónakokat megtöltjük. Tepsire tesszük, és sütjük 5-8 percig vagy addig amíg a sajt el kezd olvadni.

TIPP
6

Melegen vagy langyosan például rukkola saláta mellé tálaljuk.

Kéksajttal töltött körte
>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings