A hagyományos recept diétásan elkészítve
A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Takaréklángon puhára főzzük.
Közben elkészítjük a rántást. A lisztet az olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a főtt káposztához.
Hozzáadjuk a főzelékhez a megpucolt, átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és forrástól számítva még néhány perc alatt összefőzzük.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 297
- % Napi érték *
- Zsír 7.9g13%
- Szénhidrát 39g13%
- Fehérje 15.3g31%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Takaréklángon puhára főzzük.
Közben elkészítjük a rántást. A lisztet az olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a főtt káposztához.
Hozzáadjuk a főzelékhez a megpucolt, átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és forrástól számítva még néhány perc alatt összefőzzük.