Szendvicsek készítéséhez is kiváló lehet az alábbi lencsepástétom.
A lencsét beáztatjuk néhány órára.
Ezután a karikára vágott répával együtt feltesszük főzni annyi sós vízben, ami kb. 1-2 centivel ellepi.
Külön edényben olívaolajon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával (esetleg friss vagy szárított csípős paprikát is adhatunk hozzá).
Amint megpuhult a lencse és a répa, leöntjük a felesleges vizet róla, majd hozzákeverjük a dinsztelt hagymákhoz. Megszórjuk borssal és hozzákeverjük a mustárt is.
Alapos átforgatás után összeturmixoljuk az egészet, és tovább ízesítjük ha szükséges.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 76.6
- % Napi érték *
- Zsír 2g4%
- Szénhidrát 11.45g4%
- Fehérje 3.56g8%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A lencsét beáztatjuk néhány órára.
Ezután a karikára vágott répával együtt feltesszük főzni annyi sós vízben, ami kb. 1-2 centivel ellepi.
Külön edényben olívaolajon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával (esetleg friss vagy szárított csípős paprikát is adhatunk hozzá).
Amint megpuhult a lencse és a répa, leöntjük a felesleges vizet róla, majd hozzákeverjük a dinsztelt hagymákhoz. Megszórjuk borssal és hozzákeverjük a mustárt is.
Alapos átforgatás után összeturmixoljuk az egészet, és tovább ízesítjük ha szükséges.