Meglepően ízletes, pillanatok alatt elkészíthető. Sütés után napokig eláll a hűtőben.
Egy nagy tálban keverjük össze a szilárd hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és az olajat. Melegítsük elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.
Kézi robotgéppel verjük habosra a tojásokat, majd öntsük hozzá a lenmagos keverékhez.
A jól összekevert masszát osszuk szét és simítsuk el két tepsibe. Késsel vágjuk 12 szeletre mindkét tepsi tartalmát, így készen könnyen eltörhetőek lesznek.
Süssük 30 percig 180°C-on légkeveréses sütőben.
Fontos, hogy a lepény fogyasztása mellett vagy közvetlenül utána, sokat igyunk, mert az ilyen magas rosttartalmú étel folyadék nélkül extrém esetben bélelzáródást okozhat!
adag összes
- Mennyiség adagonként
- Kalória 2404
- % Napi érték *
- Zsír 164.2g253%
- Szénhidrát 118.2g40%
- Fehérje 112.9g226%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
Egy nagy tálban keverjük össze a szilárd hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és az olajat. Melegítsük elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.
Kézi robotgéppel verjük habosra a tojásokat, majd öntsük hozzá a lenmagos keverékhez.
A jól összekevert masszát osszuk szét és simítsuk el két tepsibe. Késsel vágjuk 12 szeletre mindkét tepsi tartalmát, így készen könnyen eltörhetőek lesznek.
Süssük 30 percig 180°C-on légkeveréses sütőben.
Fontos, hogy a lepény fogyasztása mellett vagy közvetlenül utána, sokat igyunk, mert az ilyen magas rosttartalmú étel folyadék nélkül extrém esetben bélelzáródást okozhat!