Lenmagos lepény

Lenmagos lepény

Meglepően ízletes, pillanatok alatt elkészíthető. Sütés után napokig eláll a hűtőben.

Értékelés

MegosztásTweetSaveMegosztás

Hozzávalók1 adag

24 szelet
 250 g lenmagliszt
 120 g lágy zabpehely
 1 lb
 1 lb szódabikarbóna
 2 evőkanál olaj
 1 pohár víz (250 ml)
 6 darab tojás
 (magok a tetejére, pl. szezámmag)

1

Egy nagy tálban keverjük össze a szilárd hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és az olajat. Melegítsük elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.

2

Kézi robotgéppel verjük habosra a tojásokat, majd öntsük hozzá a lenmagos keverékhez.

3

A jól összekevert masszát osszuk szét és simítsuk el két tepsibe. Késsel vágjuk 12 szeletre mindkét tepsi tartalmát, így készen könnyen eltörhetőek lesznek.

4

Süssük 30 percig 180°C-on légkeveréses sütőben.

FIGYELEM! FONTOS!
5

Fontos, hogy a lepény fogyasztása mellett vagy közvetlenül utána, sokat igyunk, mert az ilyen magas rosttartalmú étel folyadék nélkül extrém esetben bélelzáródást okozhat!

Tápanyagtartalom

adag összes


Mennyiség adagonként
Kalória 2404
% Napi érték *
Zsír 164.2g253%
Szénhidrát 118.2g40%
Fehérje 112.9g226%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Ingredients

24 szelet
 250 g lenmagliszt
 120 g lágy zabpehely
 1 lb
 1 lb szódabikarbóna
 2 evőkanál olaj
 1 pohár víz (250 ml)
 6 darab tojás
 (magok a tetejére, pl. szezámmag)

Directions

1

Egy nagy tálban keverjük össze a szilárd hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és az olajat. Melegítsük elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.

2

Kézi robotgéppel verjük habosra a tojásokat, majd öntsük hozzá a lenmagos keverékhez.

3

A jól összekevert masszát osszuk szét és simítsuk el két tepsibe. Késsel vágjuk 12 szeletre mindkét tepsi tartalmát, így készen könnyen eltörhetőek lesznek.

4

Süssük 30 percig 180°C-on légkeveréses sütőben.

FIGYELEM! FONTOS!
5

Fontos, hogy a lepény fogyasztása mellett vagy közvetlenül utána, sokat igyunk, mert az ilyen magas rosttartalmú étel folyadék nélkül extrém esetben bélelzáródást okozhat!

Lenmagos lepény
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Send this to a friend