Akár mártogatós mellé vagy önmagában is fogyaszthatjuk
A lenmagot egy tálba öntjük, megsózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Elkevergetjük 1-2 percig, így beissza a folyadékot és kioldódik a növényi nyálkatartalma, mely össze fogja tartani az egész masszát.
Beleszórjuk a többi magot, és még egyszer átkeverjük. (Adhatunk bele tökmagot, fenyőmagot, de akár puffasztott amarantot is.)
Ha összeállt (esetleg még adhatunk hozzá néhány teáskanál vizet) sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a magmasszát és vékonyra lapítjuk egy vizezett kanál segítségével.
Sütőben 160 °C-on, kb. 15 perc alatt készre szárítjuk/pirítjuk. Feltördeljük és akár mártogatós mellé vagy önmagában fogyasztjuk.
adag összes
- Mennyiség adagonként
- Kalória 1766
- % Napi érték *
- Zsír 142.8g220%
- Szénhidrát 81.8g28%
- Fehérje 58.4g117%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A lenmagot egy tálba öntjük, megsózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Elkevergetjük 1-2 percig, így beissza a folyadékot és kioldódik a növényi nyálkatartalma, mely össze fogja tartani az egész masszát.
Beleszórjuk a többi magot, és még egyszer átkeverjük. (Adhatunk bele tökmagot, fenyőmagot, de akár puffasztott amarantot is.)
Ha összeállt (esetleg még adhatunk hozzá néhány teáskanál vizet) sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a magmasszát és vékonyra lapítjuk egy vizezett kanál segítségével.
Sütőben 160 °C-on, kb. 15 perc alatt készre szárítjuk/pirítjuk. Feltördeljük és akár mártogatós mellé vagy önmagában fogyasztjuk.