Könnyed túrógombóc mákba forgatva.
A túrót a hozzávalókkal összekeverjük, hogy homogén legyen. Amíg ez a massza áll, elkészítjük az öntetet.
A pudingport édesítővel elvegyítjük és kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet melegíteni kezdjük és ehhez adjuk az előbbiekben elkevert pudingport. Ezt folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A túrós masszából 20 db gombócot formázunk és lobogó sós vízben kifőzzük (miután feljönnek a víz tetejére még kb. 3 perc).
A gombócokat tálkába szedjük, édesítős mákba hempergetjük majd 2 db-onként 0,7 dl vanília öntettel meglocsolva tálaljuk.
adag 1 (2 db gombóc mákba forgatva, 0,7 dl öntettel)
- Mennyiség adagonként
- Kalória 277.2
- % Napi érték *
- Zsír 5.85g9%
- Szénhidrát 12g4%
- Fehérje 12g24%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A túrót a hozzávalókkal összekeverjük, hogy homogén legyen. Amíg ez a massza áll, elkészítjük az öntetet.
A pudingport édesítővel elvegyítjük és kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet melegíteni kezdjük és ehhez adjuk az előbbiekben elkevert pudingport. Ezt folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A túrós masszából 20 db gombócot formázunk és lobogó sós vízben kifőzzük (miután feljönnek a víz tetejére még kb. 3 perc).
A gombócokat tálkába szedjük, édesítős mákba hempergetjük majd 2 db-onként 0,7 dl vanília öntettel meglocsolva tálaljuk.