Párolt lilakáposzta – köret

Párolt lilakáposzta – köret

Tökéletes választás szárnyasok mellé

Értékelés

MegosztásTweetSaveMegosztás

Hozzávalók1 adag

2 főre
 1 fej (60 dkg) káposzta
 5 dkg vöröshagyma
 1 dl száraz vörösbor
 2 evőkanál olaj
 1 darab babérlevél
 2 teáskanál almaecet
 1 késhegynyi bors
 1 dash őrölt kömény
 édesítő
 

1

A káposzta torzsát kivágjuk, leveleit vékony csíkokra vágjuk, kicsit besózzuk, 15–20 percig állni hagyjuk.

2

Addig a hagymát apróra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az édesítőt.

3

A káposztát a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Fűszerezzük babérral, köménnyel, borssal, majd meglocsoljuk, a vörösborral.

4

Kb. 50 percig pároljuk, de mielőtt kész az almaecetet is hozzáadjuk. Még pár percig lefedve melegítjük.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 140
% Napi érték *
Zsír 10.5g17%
Szénhidrát 48.1g17%
Fehérje 3.6g8%

A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Kategória

Ingredients

2 főre
 1 fej (60 dkg) káposzta
 5 dkg vöröshagyma
 1 dl száraz vörösbor
 2 evőkanál olaj
 1 darab babérlevél
 2 teáskanál almaecet
 1 késhegynyi bors
 1 dash őrölt kömény
 édesítő
 

Directions

1

A káposzta torzsát kivágjuk, leveleit vékony csíkokra vágjuk, kicsit besózzuk, 15–20 percig állni hagyjuk.

2

Addig a hagymát apróra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az édesítőt.

3

A káposztát a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Fűszerezzük babérral, köménnyel, borssal, majd meglocsoljuk, a vörösborral.

4

Kb. 50 percig pároljuk, de mielőtt kész az almaecetet is hozzáadjuk. Még pár percig lefedve melegítjük.

Párolt lilakáposzta – köret
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Send this to a friend