Édes krémfinomság, amely még egészséges is. A chia magok elegendő rostot, vitaminokat és ásványi anyagot nyújtanak.
A kókusztejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vaníliás nyírfacukrot, majd kevergetve forráspontig melegítjük.
Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a chia magot, ízlés szerinti édesítőt, és hozzá reszeljük a citromhéjat, majd alaposan összekeverjük.
A poharakba rakunk apróra vágott mogyorót, és rákanalazzuk a pudingot.
Legalább három-négy órára hűtőbe rakjuk, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt kivesszük a pohárkrémet a hűtőből, majd ízlés szerint megszórjuk ribizliszemekkel. (Más gyümölccsel is kínálható.)
adag 1 pudingban
- Mennyiség adagonként
- Kalória 268.5
- % Napi érték *
- Zsír 23.6g37%
- Szénhidrát 12.8g5%
- Fehérje 4.1g9%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A kókusztejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vaníliás nyírfacukrot, majd kevergetve forráspontig melegítjük.
Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a chia magot, ízlés szerinti édesítőt, és hozzá reszeljük a citromhéjat, majd alaposan összekeverjük.
A poharakba rakunk apróra vágott mogyorót, és rákanalazzuk a pudingot.
Legalább három-négy órára hűtőbe rakjuk, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt kivesszük a pohárkrémet a hűtőből, majd ízlés szerint megszórjuk ribizliszemekkel. (Más gyümölccsel is kínálható.)