Gluténmentes, így lisztérzékenyek eredményesen beépíthetik napi étrendjükbe (ha a feldolgozás is gluténmentesen történt!)
A kölest főzzük puhára másfélszeres sós vízben. A répákat hámozzuk meg, majd reszeljük finomra. A kölest gyúrjuk össze a répával, a reszelt sajttal, tojással, aprított hagymával.
Jó állagú, fasírt szerű masszát kapunk. Ebből formázzunk kisebb lepényeket, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A mártáshoz a juhtúrót, aprított bazsalikommal, tejföllel, és fokhagyma granulátummal (szükség szerint sóval) keverjük ki. Ebből a masszából tegyünk diónyi mennyiségeket a lepények közepére.
Tegyük 200 fokos sütőbe, és 10–15 percig süssük. Akkor jó, ha a mártás picit megpirul a lepények tetején.
adag 1 darab lepényben
- Mennyiség adagonként
- Kalória 135.9
- % Napi érték *
- Zsír 7.2g12%
- Szénhidrát 10.5g4%
- Fehérje 7.4g15%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A kölest főzzük puhára másfélszeres sós vízben. A répákat hámozzuk meg, majd reszeljük finomra. A kölest gyúrjuk össze a répával, a reszelt sajttal, tojással, aprított hagymával.
Jó állagú, fasírt szerű masszát kapunk. Ebből formázzunk kisebb lepényeket, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A mártáshoz a juhtúrót, aprított bazsalikommal, tejföllel, és fokhagyma granulátummal (szükség szerint sóval) keverjük ki. Ebből a masszából tegyünk diónyi mennyiségeket a lepények közepére.
Tegyük 200 fokos sütőbe, és 10–15 percig süssük. Akkor jó, ha a mártás picit megpirul a lepények tetején.