Sárgarépás köleslepény

Sárgarépás köleslepény

Gluténmentes, így lisztérzékenyek eredményesen beépíthetik napi étrendjükbe (ha a feldolgozás is gluténmentesen történt!)

Értékelés

MegosztásTweetSaveMegosztás

Hozzávalók1 adag

10 db lepényke
A lepénykékhez
 10 dkg köles, másfélszeres víz, csipet só
 20 dkg sárgarépa
 10 dkg vöröshagyma (aprítva)
 15 dkg edami sajt
 1 darab tojás
 1 evőkanál 12%-os tejföl
 só, tört színes bors, 3-4 levél friss bazsalikom
A mártáshoz
 10 dkg juhtúró
 3 evőkanál 12%-os tejföl, (só)
 friss bazsalikom – ízlés szerint
 fokhagyma granulátum ízlés szerint

1

A kölest főzzük puhára másfélszeres sós vízben. A répákat hámozzuk meg, majd reszeljük finomra. A kölest gyúrjuk össze a répával, a reszelt sajttal, tojással, aprított hagymával.

2

Jó állagú, fasírt szerű masszát kapunk. Ebből formázzunk kisebb lepényeket, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire.

A mártás
3

A mártáshoz a juhtúrót, aprított bazsalikommal, tejföllel, és fokhagyma granulátummal (szükség szerint sóval) keverjük ki. Ebből a masszából tegyünk diónyi mennyiségeket a lepények közepére.

4

Tegyük 200 fokos sütőbe, és 10–15 percig süssük. Akkor jó, ha a mártás picit megpirul a lepények tetején.

Tápanyagtartalom

adag 1 darab lepényben


Mennyiség adagonként
Kalória 135.9
% Napi érték *
Zsír 7.2g12%
Szénhidrát 10.5g4%
Fehérje 7.4g15%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Kategória

Ingredients

10 db lepényke
A lepénykékhez
 10 dkg köles, másfélszeres víz, csipet só
 20 dkg sárgarépa
 10 dkg vöröshagyma (aprítva)
 15 dkg edami sajt
 1 darab tojás
 1 evőkanál 12%-os tejföl
 só, tört színes bors, 3-4 levél friss bazsalikom
A mártáshoz
 10 dkg juhtúró
 3 evőkanál 12%-os tejföl, (só)
 friss bazsalikom – ízlés szerint
 fokhagyma granulátum ízlés szerint

Directions

1

A kölest főzzük puhára másfélszeres sós vízben. A répákat hámozzuk meg, majd reszeljük finomra. A kölest gyúrjuk össze a répával, a reszelt sajttal, tojással, aprított hagymával.

2

Jó állagú, fasírt szerű masszát kapunk. Ebből formázzunk kisebb lepényeket, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire.

A mártás
3

A mártáshoz a juhtúrót, aprított bazsalikommal, tejföllel, és fokhagyma granulátummal (szükség szerint sóval) keverjük ki. Ebből a masszából tegyünk diónyi mennyiségeket a lepények közepére.

4

Tegyük 200 fokos sütőbe, és 10–15 percig süssük. Akkor jó, ha a mártás picit megpirul a lepények tetején.

Sárgarépás köleslepény
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Send this to a friend