A spenót főzelék tükörtojással egy igazi tavaszi étel, friss spenótból (vagy télen mirelitből). Ez utóbbi nagyon gyorsan elkészül.
A spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük, és pár pillanatig pirítjuk.
Ezután azonnal felhígítjuk a rántást pár kanál spenóttal, összekeverjük, majd beleöntjük a rántást a maradék spenótba, és jól eldolgozzuk.
Ezután felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 284.3
- % Napi érték *
- Zsír 19.3g30%
- Szénhidrát 20g7%
- Fehérje 10.3g21%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük, és pár pillanatig pirítjuk.
Ezután azonnal felhígítjuk a rántást pár kanál spenóttal, összekeverjük, majd beleöntjük a rántást a maradék spenótba, és jól eldolgozzuk.
Ezután felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.