Tökös-mákos rétes

Tökös-mákos rétes

Lehet fura a párosítás, de csak első hallásra.

Értékelés

MegosztásTweetSaveMegosztás

Hozzávalók1 adag

3 rúd / 12 szelet
 6 darab kész réteslap (lehetőség szerint teljes kiőrlésű)
 50 g Rama margarin (a kenéshez: sütőtepsi, a lapok közé és a rétes tetejére)
A töltelékhez
 500 g gyalult tök (friss vagy mirelit)
 150 g darált mák
 0,50 lb
 0,50 lb őrölt fahéj
 1 darab (bio vagy kezeletlen héjú) citrom
 Energiamentes édesítőpor (ízlés szerint)

1

A töltelékhez a tököt fél órára besózzuk. A mákot összekeverjük a fahéjjal és az édesítőporral. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük.

2

A tököt kinyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és levét majd a mákos keveréket. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A margarint megolvasztjuk egy tálkában.

3

A tepsit egy ecset segítségével kikenjük margarinnal. Az első lapot megnedvesített konyharuhára fektetjük és vékonyan megkenjük az olvadt margarinnal, a következő lapot ráhelyezzük. Most megszórjuk a felső lapot a mákos keverék harmadával, ezután a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük. Mehet a tepsibe. Így járunk el a maradék 2-2 réteslappal és a töltelékünkkel is.

4

Az elkészült 3 rétesünk tetejét és oldalát megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, majd a forró sütőben 20–25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni, majd kissé rézsútos szeletekre vágjuk – 1 rudat 4 szeletre osztunk.

Tápanyagtartalom – 1 rúdban
5

Energia: 529,3 Kcal
Fehérje: 15,6 g
Zsír: 32,8 g
Szénhidrát: 39,1 g

Tápanyagtartalom

adag 1 szelet


Mennyiség adagonként
Kalória 132.3
% Napi érték *
Zsír 8.2g13%
Szénhidrát 9.7g4%
Fehérje 3.9g8%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

KategóriaCímkék

Ingredients

3 rúd / 12 szelet
 6 darab kész réteslap (lehetőség szerint teljes kiőrlésű)
 50 g Rama margarin (a kenéshez: sütőtepsi, a lapok közé és a rétes tetejére)
A töltelékhez
 500 g gyalult tök (friss vagy mirelit)
 150 g darált mák
 0,50 lb
 0,50 lb őrölt fahéj
 1 darab (bio vagy kezeletlen héjú) citrom
 Energiamentes édesítőpor (ízlés szerint)

Directions

1

A töltelékhez a tököt fél órára besózzuk. A mákot összekeverjük a fahéjjal és az édesítőporral. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük.

2

A tököt kinyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és levét majd a mákos keveréket. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A margarint megolvasztjuk egy tálkában.

3

A tepsit egy ecset segítségével kikenjük margarinnal. Az első lapot megnedvesített konyharuhára fektetjük és vékonyan megkenjük az olvadt margarinnal, a következő lapot ráhelyezzük. Most megszórjuk a felső lapot a mákos keverék harmadával, ezután a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük. Mehet a tepsibe. Így járunk el a maradék 2-2 réteslappal és a töltelékünkkel is.

4

Az elkészült 3 rétesünk tetejét és oldalát megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, majd a forró sütőben 20–25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni, majd kissé rézsútos szeletekre vágjuk – 1 rudat 4 szeletre osztunk.

Tápanyagtartalom – 1 rúdban
5

Energia: 529,3 Kcal
Fehérje: 15,6 g
Zsír: 32,8 g
Szénhidrát: 39,1 g

Tökös-mákos rétes
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Send this to a friend