Töltött padlizsán

Töltött padlizsán

A töltött padlizsán igazi ínyencség, elkészítése mégis egyszerű.

Értékelés

MegosztásTweetSaveMegosztás

Hozzávalók1 adag

2 főre
 2 darab közepes padlizsán (50 dkg)
 20 dkg darált sovány sertéshús
 1 darab póréhagyma
 1 darab korpás vagy teljesőrlésű zsemle
 1 darab tojás
 2 szál rozmaring (friss)
 2 evőkanál olaj
 100 g tejföl (12%-os)
 100 g Óvári sajt (reszelve)
 só, bors ízlés szerint

1

A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kivájjuk úgy, hogy kb. 0,5 cm vastag hús maradjon a héjon. A kikapart padlizsánt és a póréhagymát apró kockákra vágjuk.

2

Egy serpenyőben a póréhagymát és a padlizsánt olajon megfuttatjuk, majd a darált húst hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg kifehéredik, majd zsemleszínűvé válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és a szárától megtisztított, apróra vágott rozmaringot hozzáadjuk.

3

A zsemlét langyos vízbe beáztatjuk (kb. fél percig), majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a húsos masszát és az egészet jól összedolgozzuk.

4

A padlizsánok „héját”, megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Fóliával lefedve 30 percig sütjük 190°C-on (alsó-felső sütési módon).

5

A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal díszítjük és további 15–20 percig grillezzük, amíg szép aranyszínűre sül a padlizsán.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 582
% Napi érték *
Zsír 30.6g48%
Szénhidrát 38.2g13%
Fehérje 43.1g87%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Ingredients

2 főre
 2 darab közepes padlizsán (50 dkg)
 20 dkg darált sovány sertéshús
 1 darab póréhagyma
 1 darab korpás vagy teljesőrlésű zsemle
 1 darab tojás
 2 szál rozmaring (friss)
 2 evőkanál olaj
 100 g tejföl (12%-os)
 100 g Óvári sajt (reszelve)
 só, bors ízlés szerint

Directions

1

A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kivájjuk úgy, hogy kb. 0,5 cm vastag hús maradjon a héjon. A kikapart padlizsánt és a póréhagymát apró kockákra vágjuk.

2

Egy serpenyőben a póréhagymát és a padlizsánt olajon megfuttatjuk, majd a darált húst hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg kifehéredik, majd zsemleszínűvé válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és a szárától megtisztított, apróra vágott rozmaringot hozzáadjuk.

3

A zsemlét langyos vízbe beáztatjuk (kb. fél percig), majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a húsos masszát és az egészet jól összedolgozzuk.

4

A padlizsánok „héját”, megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Fóliával lefedve 30 percig sütjük 190°C-on (alsó-felső sütési módon).

5

A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal díszítjük és további 15–20 percig grillezzük, amíg szép aranyszínűre sül a padlizsán.

Töltött padlizsán
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Send this to a friend