Zabos pulykafasírt

Zabos pulykafasírt

Egy hagyományos íz: egyszerű pulykafasírt, de zabpehellyel készítve.

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
20 db pogácsa
 500 g darált pulykahús (9% zsírtartalmú)
 50 g finom szemű zabpehelyliszt
 3 evőkanál mustár
 3 gerezd fokhagyma
 1 darab tojás
 Őrölt bors, bio ételízesítő, bazsalikom, rozmaring só – ízlés szerint
 1 dl olaj a sütéshez (bő olajban sütjük, de maximum ennyit vesz fel a sütés alatt)
1

A zabpelyhet elkeverjük az ételízesítővel és a többi fűszerrel, sóval, zúzott fokhagymával, mustárral és kb. 0.5 dl vízzel. Állni hagyjuk 10 percig.

2

A darált húshoz adjuk a fenti lazító anyagot és 1 tojással masszát gyúrunk – ezt is állni hagyjuk 20 percig a hűtőben.

3

20 pogácsát formázunk (kb. pingpong labdányi), ellapítva forró olajba tesszük őket, és mindkét oldalukat átsütjük, majd itatóspapírra szedjük őket.

TIPP
4

Az itatóspapírral jól tapogassuk le a pulyka pogácsákat, ezzel kalóriát csökkenthetünk!

Tápanyagtartalom - az egészben
5

Energia: 2114,4 Kcal
Fehérje: 228,3 g
Zsír: 157,9 g
Szénhidrát: 39,3 g

Tápanyagtartalom

adag 1 darab


Mennyiség adagonként
Kalória 105.7
% Napi érték *
Zsír 7.9g13%
Szénhidrát 1.96g1%
Fehérje 5.9g12%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

KategóriaCímkék

Ingredients

20 db pogácsa
 500 g darált pulykahús (9% zsírtartalmú)
 50 g finom szemű zabpehelyliszt
 3 evőkanál mustár
 3 gerezd fokhagyma
 1 darab tojás
 Őrölt bors, bio ételízesítő, bazsalikom, rozmaring só – ízlés szerint
 1 dl olaj a sütéshez (bő olajban sütjük, de maximum ennyit vesz fel a sütés alatt)

Directions

1

A zabpelyhet elkeverjük az ételízesítővel és a többi fűszerrel, sóval, zúzott fokhagymával, mustárral és kb. 0.5 dl vízzel. Állni hagyjuk 10 percig.

2

A darált húshoz adjuk a fenti lazító anyagot és 1 tojással masszát gyúrunk – ezt is állni hagyjuk 20 percig a hűtőben.

3

20 pogácsát formázunk (kb. pingpong labdányi), ellapítva forró olajba tesszük őket, és mindkét oldalukat átsütjük, majd itatóspapírra szedjük őket.

TIPP
4

Az itatóspapírral jól tapogassuk le a pulyka pogácsákat, ezzel kalóriát csökkenthetünk!

Tápanyagtartalom - az egészben
5

Energia: 2114,4 Kcal
Fehérje: 228,3 g
Zsír: 157,9 g
Szénhidrát: 39,3 g

Zabos pulykafasírt
>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings