Csicsókás zabzsemle – viszonylag gyors (csak egy órát kelesztett), egyszerű zsemle recept.
Sós vízben megfőzzük a csicsókát. Ha kihűlt lehúzzuk a héját, majd krumplinyomóval vagy villával összetörjük.
A langyos vízben elkeverjük az édesítőt, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A liszteket összekeverjük, beletesszük az összepasszírozott csicsókát és az élesztőt így lágy tésztává gyúrjuk össze. Ha kell, még adjunk hozzá lisztet vagy vizet, de a tészta ne ragadjon, majd kelesszük egy órát.
200 fokra előmelegítjük a sütőt.
A kelesztés után lazán átgyúrjuk a tésztát és tetszőleges méretű zsemléket gyártunk belőlük, amiknek a tetejét késsel keresztbe bevághatjuk.
Sütés előtt hagyjuk a tepsiben 20–25 percet kelni, utána kb. 20–25 percet süssük, míg megpirul a teteje.
adag összes
- Mennyiség adagonként
- Kalória 2197
- % Napi érték *
- Zsír 21.8g34%
- Szénhidrát 412.1g138%
- Fehérje 78.2g157%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
Sós vízben megfőzzük a csicsókát. Ha kihűlt lehúzzuk a héját, majd krumplinyomóval vagy villával összetörjük.
A langyos vízben elkeverjük az édesítőt, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A liszteket összekeverjük, beletesszük az összepasszírozott csicsókát és az élesztőt így lágy tésztává gyúrjuk össze. Ha kell, még adjunk hozzá lisztet vagy vizet, de a tészta ne ragadjon, majd kelesszük egy órát.
200 fokra előmelegítjük a sütőt.
A kelesztés után lazán átgyúrjuk a tésztát és tetszőleges méretű zsemléket gyártunk belőlük, amiknek a tetejét késsel keresztbe bevághatjuk.
Sütés előtt hagyjuk a tepsiben 20–25 percet kelni, utána kb. 20–25 percet süssük, míg megpirul a teteje.