Csicsókás zabzsemle

Csicsókás zabos zsemle

Csicsókás zabzsemle – viszonylag gyors (csak egy órát kelesztett), egyszerű zsemle recept.

Értékelés

MegosztásTweetSaveMegosztás

Hozzávalók1 adag

4 főre
 30 dkg csicsóka
 25 dkg zabpehelyliszt
 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
 30 g élesztő
 1 teáskanál édesítő
 1 teáskanál só, bors (vagy ízlés szerint)
 2,50 dl víz

1

Sós vízben megfőzzük a csicsókát. Ha kihűlt lehúzzuk a héját, majd krumplinyomóval vagy villával összetörjük.

2

A langyos vízben elkeverjük az édesítőt, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

3

A liszteket összekeverjük, beletesszük az összepasszírozott csicsókát és az élesztőt így lágy tésztává gyúrjuk össze. Ha kell, még adjunk hozzá lisztet vagy vizet, de a tészta ne ragadjon, majd kelesszük egy órát.

4

200 fokra előmelegítjük a sütőt.

5

A kelesztés után lazán átgyúrjuk a tésztát és tetszőleges méretű zsemléket gyártunk belőlük, amiknek a tetejét késsel keresztbe bevághatjuk.

6

Sütés előtt hagyjuk a tepsiben 20–25 percet kelni, utána kb. 20–25 percet süssük, míg megpirul a teteje.

Tápanyagtartalom

adag összes


Mennyiség adagonként
Kalória 2197
% Napi érték *
Zsír 21.8g34%
Szénhidrát 412.1g138%
Fehérje 78.2g157%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Ingredients

4 főre
 30 dkg csicsóka
 25 dkg zabpehelyliszt
 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
 30 g élesztő
 1 teáskanál édesítő
 1 teáskanál só, bors (vagy ízlés szerint)
 2,50 dl víz

Directions

1

Sós vízben megfőzzük a csicsókát. Ha kihűlt lehúzzuk a héját, majd krumplinyomóval vagy villával összetörjük.

2

A langyos vízben elkeverjük az édesítőt, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

3

A liszteket összekeverjük, beletesszük az összepasszírozott csicsókát és az élesztőt így lágy tésztává gyúrjuk össze. Ha kell, még adjunk hozzá lisztet vagy vizet, de a tészta ne ragadjon, majd kelesszük egy órát.

4

200 fokra előmelegítjük a sütőt.

5

A kelesztés után lazán átgyúrjuk a tésztát és tetszőleges méretű zsemléket gyártunk belőlük, amiknek a tetejét késsel keresztbe bevághatjuk.

6

Sütés előtt hagyjuk a tepsiben 20–25 percet kelni, utána kb. 20–25 percet süssük, míg megpirul a teteje.

Csicsókás zabzsemle
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Send this to a friend