Diabetikus epres joghurttorta

Diabetikus epres joghurttorta

Nehéznek tűnik, de mégsem az. Leírni hosszabb, mint elkészíteni…

Értékelés

MegosztásTweetSaveMegosztás

Hozzávalók1 adag

4 főre
Az aljához
 3 darab tojás
 3 evőkanál tönkölyliszt
 1 teáskanál sütőpor
 édesítő (eritrit, stevia)
 csipet só
A joghurtkrémhez
 4 dl habtejszín
 4 dl eperjoghurt (jogobella light v. 0%-os)
 3 dkg zselatin
 50 dkg eper
 vanília aroma
 rum aroma
 fél citrom leve

A torta alja
1

A tojások sárgáját az édesítő kétharmadával krémesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék édesítőt is beledolgozzuk.

2

Egyharmadát a bekevert tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük el benne.

3

Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tortakrém
4

A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé az édesítőt is beledolgozzuk. Citromlével és a rumaromával ízesítjük, majd 3 dl joghurtot adunk hozzá.

5

A zselatint a maradék 1dl joghurtba szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban.

6

Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a joghurtos tejszínhabba forgatjuk.

7

A joghurtkrémet egyenletesen a piskótára öntjük. Elsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.

8

A tetejét eperrel, citromfűvel díszítjük.

Tápanyagtartalom

adag 1 szelet


Mennyiség adagonként
Kalória 347.7
% Napi érték *
Zsír 24.3g38%
Szénhidrát 23.4g8%
Fehérje 9.45g19%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Ingredients

4 főre
Az aljához
 3 darab tojás
 3 evőkanál tönkölyliszt
 1 teáskanál sütőpor
 édesítő (eritrit, stevia)
 csipet só
A joghurtkrémhez
 4 dl habtejszín
 4 dl eperjoghurt (jogobella light v. 0%-os)
 3 dkg zselatin
 50 dkg eper
 vanília aroma
 rum aroma
 fél citrom leve

Directions

A torta alja
1

A tojások sárgáját az édesítő kétharmadával krémesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék édesítőt is beledolgozzuk.

2

Egyharmadát a bekevert tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük el benne.

3

Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tortakrém
4

A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé az édesítőt is beledolgozzuk. Citromlével és a rumaromával ízesítjük, majd 3 dl joghurtot adunk hozzá.

5

A zselatint a maradék 1dl joghurtba szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban.

6

Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a joghurtos tejszínhabba forgatjuk.

7

A joghurtkrémet egyenletesen a piskótára öntjük. Elsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.

8

A tetejét eperrel, citromfűvel díszítjük.

Diabetikus epres joghurttorta
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Send this to a friend