Frankfurti leves – Elrontani lehetetlen, de arra figyelj, hogy jó minőségű pulykavirslit főzz bele.
A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk majd megfuttatjuk 1 ek. olajon.
A káposztát csíkokra vágjuk, megpirítjuk a hagymán; fűszerezzük (a majoránnát csak a végén adjuk hozzá) és felöntjük vízzel vagy csontlével.
Felkarikázzuk a virslit és 1 ek. olajon átpirítjuk.
A zabpehelylisztet szárazon, enyhén színesre pirítjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz és belevegyítjük a zúzott fokhagymát is, ezzel habarjuk a levest.
Amikor a káposzta megpuhult, hozzákeverjük a leveshez a tejfölt és pár percig összeforraljuk, ekkor morzsoljuk hozzá a majoránnát.
Pirított virsli karikákkal fogyasztjuk.
adag 1 főre
- Mennyiség adagonként
- Kalória 247
- % Napi érték *
- Zsír 17.3g27%
- Szénhidrát 8g3%
- Fehérje 18g36%
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Ingredients
Directions
A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk majd megfuttatjuk 1 ek. olajon.
A káposztát csíkokra vágjuk, megpirítjuk a hagymán; fűszerezzük (a majoránnát csak a végén adjuk hozzá) és felöntjük vízzel vagy csontlével.
Felkarikázzuk a virslit és 1 ek. olajon átpirítjuk.
A zabpehelylisztet szárazon, enyhén színesre pirítjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz és belevegyítjük a zúzott fokhagymát is, ezzel habarjuk a levest.
Amikor a káposzta megpuhult, hozzákeverjük a leveshez a tejfölt és pár percig összeforraljuk, ekkor morzsoljuk hozzá a majoránnát.
Pirított virsli karikákkal fogyasztjuk.