Palócleves

Palócleves

A magyaros ízvilág egyik jeles képviselője a palócleves.

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
5 főre
 20 dkg burgonya
 8 dkg hagyma
 30 dkg sertés comb
 40 dkg zöldbab
 2 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál olaj
 2 dl 12%-os tejföl
 só, bors, fűszerpaprika, kapor, babérlevél
1

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva fűszerpaprikával és aprított fokhagymával ízesítjük.

2

Hozzáadjuk a kockára vágott sertés combot, majd tovább pirítjuk, közben megsózzuk. Fedő alatt pároljuk.

3

Eközben a fagyasztott zöldbabot vízben sóval és babérlevéllel feltesszük főni. A burgonyát meghámozzuk és kockázzuk.

4

Ha már nem jeges a babos víz, hozzáadjuk a burgonyát és együtt megfőzzük.

5

Ha a hús elkészült a leveshez adjuk és együtt tovább főzzük.

6

Eközben a tejfölt kimérjük és a forró levesből hozzáadunk, botmixerrel elegyítjük és a leveshez adjuk.

7

Kiforraljuk, majd friss aprított kaporral tálaljuk.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 219.6
% Napi érték *
Zsír 13.3g21%
Szénhidrát 9.16g4%
Fehérje 15.5g31%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Kategória

Ingredients

5 főre
 20 dkg burgonya
 8 dkg hagyma
 30 dkg sertés comb
 40 dkg zöldbab
 2 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál olaj
 2 dl 12%-os tejföl
 só, bors, fűszerpaprika, kapor, babérlevél

Directions

1

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva fűszerpaprikával és aprított fokhagymával ízesítjük.

2

Hozzáadjuk a kockára vágott sertés combot, majd tovább pirítjuk, közben megsózzuk. Fedő alatt pároljuk.

3

Eközben a fagyasztott zöldbabot vízben sóval és babérlevéllel feltesszük főni. A burgonyát meghámozzuk és kockázzuk.

4

Ha már nem jeges a babos víz, hozzáadjuk a burgonyát és együtt megfőzzük.

5

Ha a hús elkészült a leveshez adjuk és együtt tovább főzzük.

6

Eközben a tejfölt kimérjük és a forró levesből hozzáadunk, botmixerrel elegyítjük és a leveshez adjuk.

7

Kiforraljuk, majd friss aprított kaporral tálaljuk.

Palócleves
>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése